שנהייה לראש
ולא לזנב
-שרשור ראש השנה התשע"ה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
צלי בקר עם פטריות/סבתשי

צלי בקר עם פטריות/סבתשי

אני מטגנת בצל ושום,
עליהם מטגנת את גוש הבשר וסוגרת מכל הכוונים,
אז מוסיפה מים עם תבלינים - מו"פ, בהרט, פפריקה, מוסקט, א. מרק..
ואת הפטריות שלמות.
מבשלת עד לריכוך
מקררת, חותכת ומחממת בתוך הרוטב
סליחה שאין לי כמויות..

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רוסטביף הברון

רוסטביף

נתח שייטל יפיפה צלוי בתנור , מפיץ ריחות בשר נהדרים , אחלה ארוחה בשרית קלה ביותר להכנה. אני יודע שרבים יעדיפו נתח אחר מהשייטל אבל אצלנו מעדיפים בשר רזה ורצוי כמה שפחות מדמם.
הוגש עם תפוחי אדמה צלויים בתנור.

הכנת הבשר לצלייה
להוציא את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה על מנת שיגיע לטמ` החדר ,חשוב
שהבשר יגיע לתנור בטמ` החדר על מנת שתהליך סגירת הבשר יהיה מושלם.
למרוח ולעסות היטב את נתח הבשר ב :
שמן זית ,חרדל דיז`ון ,מלח ,פלפל שחור גס ,עלי טימין טריים שקצצנו דק.
לאחר עיסוי נמרץ להשהות את הנתח בחוץ.

הצלייה
את הבשר צולים לפי 15 דקות בחום גבוה 250 מעלות ואחר כך ב חום של 175 מעלות .זמן הצליה מחושב לנתח של 500 גר` כלומר במקרה שלי כשהנתח היה במשקל של 2 ק"ג זמן הצליה היה סה"כ 60 דקות.
15 דק` ראשונות ב 250 מעלות , פתיחת דלת התנור , הורדת הטמ` ל 175 מעלות
והמשך הצלייה לעוד 45 דק`
דרגת הצליה היתה עשוי למחצה . אני יודע שישנם כאלה שיעדיפו את הנתח מדמם יותר ואז זמן הצליה הרצוי הוא כ 12 דק` ל 500 גר`.

הנתח המוכן
לאחר הוצאת הנתח מהתנור אין לחתוך אותו אלא לעטוף אותו ל 20-30 דק בנייר
אלומיניום . הנתח ממשיך להיצלות בתוך ניר האלומינים ומיצי הבשר אינם מופרשים אלא נספגים בבשר.

חיתוך הבשר
לאחר מנוחתו של הנתח יש לחתוך אותו בסכין חדה לפרוסות דקות .

המנה
הוגש עם תפוחי אדמה שניצלו בקליפתם בתנור ב 200 מעלות בשמן זית ,מלח ,פלפל שחור ,פפריקה מתוקה ועלי טימין .

שייטל : נתח מס` 13 ,חלק אחורי של הפרה ,מכונה בעברית כנף העוקץ .
נתח רזה כמעט ללא שומן.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רוסטביף / אקסית

רוסטביף / אקסית

בעיקרון: להשרות במעט שמן זית, שום כתוש, רוזמרין, מלח ופלפל, אפשר גם להוסיף קצת חרדל.
לא לאפות בנייר כסף!

לחמם תנור ל 220 מעלות לערך. לצלות את הנתח בטמפ' זו כ 15 דקות ואז להוריד את החום ל 180 מעלות ולצלות עוד כ 30 דקות (או לפי מידת העשייה הרצויה).
להוציא מהתנור, לעטוף בנייר כסף ולתת לנוח כ 20 דקות. אז לפרוס ולהגיש.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רוסטביף בתנור פנינהט

רוסטביף פנינהט בתנור

קניתי נתח של אנטריקוט מיושן הנתח שקל 1.700 ק"ג (האמת קניתי בקצביה של השופרסל דיל ולא האמנתי שיהיה כל כך מוצלח) ביקשתי שיכניסו לרשת צליה.
נותנים לו להגיע לטמפ' החדר (שעתיים בערך בחוץ לא הורגים אותו)
מרחתי עליו טיפ טיפה שמן זית ופיזרתי מסביב פלפל שחור גרוס גס, זה הכל בשום פנים ואופן לא לשים מלח.
חיממתי את התנור ל-250 מעלות והכנסתי את הנתח על רשת (לשים תבנית עם מעט מים מתחת כי אחרת השומנים מתחילים להישרף ויש עשן בכל המטבח, אחרי שהוצאתי את תפוחי האדמה זה מה שעשיתי).
משאירים את הנתח על 250 מעלות ל-15 דקות.
אחר כך הפכתי את הנתח והורדתי חום ל-175 מעלות והשארתי עוד 40 דקות (לדעתי 35 עדיף)
מוציאים, שמים על קרש ועוטפים בנייר כסף ונותנים לו לנוח 20 דקות.
זהו, פורסים לפרוסות דקות עם סכין חדה ומגישים, עם חרדל טוב, מלח גס, וחזרת לבנה, הבן הצעיר שלי לקח לעצמו גם בלסמי
פשוט מהיר וטעים טעים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
צלי כתף/יפנית

צלי כתף/יפנית

מפלפלת את הנתח, צולה בסיר עם שמן זית משני צדדים(מה שנקרא סגירה).
מוסיפה בצל חצוי ל-2, גזר שלם קלוף, 2-3 עלי דפנה ומים עד גובה 3/4.
מביאה לרתיחה, מנמיכה קצת את האש ומבשלת בערך שעה עד שעה וחצי.
מוציאה את הנתח לקירור, שומרת את הנוזלים.
פורסת את הנתח ומסדרת בסיר רחב, פורסת עוד כמה גזרים לאלכסון (לפעמים גם פטריות), מוסיפה פלפל שחור גרוס, מלח, שמן ואת הציר ששמרתי, עד כיסוי.
מביאה לרתיחה, מנמיכה ומבשלת עד לצמצום הנוזלים.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
צלי בקר קוביות/ תמיש

צלי בקר קוביות/ תמיש

לסגור את קוביות/פרוסות הבשר בסיר (לצרוב מכל צד עד לשינוי צבע, לוקח בערך דקה לכל צד). להוציא מהסיר

לטגן בצל גדול קצוץ, להוסיף 3 שיני שום כתושות

להוסיף תבלינים: 1כפית קנמון, חצי כפית כמון, חצי כפית בהרט, כפית מלח, 100 גרם רסק עגבניות

לערבב ולטגן דקה

להוסיף 1 כוס מים+1 כוס יין אדום
לערבב ולבשל 10 דקות

להוסיף את הבשר ולבשל שעתיים-שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך

אני גם הוספתי תפ"א לסיר- בשעה האחרונה של הבישול

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גולאש / זיו/שמני

גולאש / זיו

1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפונדרה) חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 שיני שום כתושות
2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות
שמן זית לטיגון
1/2 כוס יין אדום יבש
4 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
2 כפות גדושות פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה

מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.
מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.
כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רוסטביף שי לי ליפא

ממליצה בחום על רוסביף לפי מתכון של שי לי ליפא אנג'ל מהספר "120 הקלאסיקות של שי לי"

הכנתי לשמחת תורה והיה משובח. רק אזהרה - אין לאפות יותר מהזמן/טמפ' המצוינות - בפעם הראשונה שהכנתי חששתי שהזמן קצר מידי ואפיתי יותר - יצא קצת יבש. כמו כן, לא לחמם על הפלטה - תכיני סמוך לשבת ותאכלי בטמפ החדר ואז בצהריים אכלי קר עם חרדל וכ"ו כי גם החימום החוזר מיבש. בקיצור, הכי טוב ישר מהתנור.

ושימי לב - יש הנחיות לנתח במשקל 11/2 קילו במידה והנתח שלך קטן משני קילו.

הערה נוספת, יש לה מתכון דומה עם ריבת תאנים במקום חרדל - גם מומלץ, לא יודעת אם יש לך ריבה כנ"ל או דומה.

רוסטביף - שי לי ליפא אנג'ל

החומרים:
2 ק”ג בשר סינטה מיושן (עדיף לקשור בחוט שפגאט)*
1/3 כוס חרדל דיז'ון גרגרים
עלים מענף רוזמרין אחד
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה וחצי-שעתיים לפני ההכנה.
2. חממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
3. מורחים את הבשר בחרדל, מפזרים מעל עלי רוזמרין ומהדקים. זורים מלח גס ופלפל שחור, מניחים בתבנית עמוקה ומכסים ברדיד אלומיניום.
4. אופים כחצי שעה. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 50-40 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות ורק אז פורסים.

*הערה של שי לי ליפא אנג'ל: בשר במשקל 11/2 קילו אופים 1/4 שעה ב- 220 מעלות, מנימיכים ל180 מעלות ואפים עוד חצי שעה.

חני ס.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רוסטביף סינטה/תמר האחרת

רוסטביף סינטה/תמר האחרת

קודם כל שיגיע לטמפרטורת החדר, כלומר כשעתיים מחוץ למקרר.

לפלפל מעט, אפשר גם למרוח חרדל. לא צריך להתפרע עם תבלונים - הטעם מגיע מהנתח עצמו!

להניח על רשת בתוך תבנית. מומלץ לפזר בתחתית התבנית מתחת לרשת גזר פרוס, בצל, שיני שום, עלה דפנה, טימין.

להכניס לתנור שחומם מראש לחום הכי חם, אחרי רבע שעה להנמיך ל150 או 160 מעלות לאפות 55 דקות (נתח של כ-2 ק"ג).

להוציא מהתנור, להעמיד במקום חם מכוסה בנייר אלומיניום רופף.

מהנוזלים שניגרו מתחת לרשת מכינים רוטב. בכל ימות השנה מסמיכים אותו עם קורנפלור או קמח, בפסח אפשר להשתמש בפתיתי תפ"א (כלומר האבקה של הפירה - אצל אמא שלי זה המסמיך למרקים לרטבים כל ימות השנה). מגרדים את הנוזלים והנלווה להם (את הירקות שומרים בצד) מוסיפים יין לבן או אדום, ואם אין לא נורא, גם מים רותחים! מבשלים לצמצום.

צריך לאכול די בקירוב לשעת האפיה! לא נשמר טוב (אא"כ פורסים ואוכלים פרוסות קרות למחרת, זה סיפור אחר). לא לחימום משני על פלטה.

בפסח

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
צלי בשר ברוטב תאריך /שרוני

צלי בשר ברוטב / שרוני

להשקיף בצל גדול בסיר
להוסיף פפריקה מתוקה
לערבב
להוסיף את נתחי הבשר (מס' 2 או מס' 9 או מס' 8) לתת להם קצת להזיע
מוסיפים נוזלים - אם יש ציר מרק בשר אז זה מצוייין ! עד לכיסוי הבשר ועוד קצת
מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח + פלפל
מבשלים לפחות שעה וחצי (במקרה והשתמשת בבשר מס'8 אז לפחות שעתיים)
חוצים תפוח אדמה לרבעים ומוסיפים לסיר
מוסיפים גם שזיפים מיובשים + מישמשים מיובשים
מבשלים עד לריכוך התפו"א

טעים
שרוני

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתכון לצלי בסיסי /שף כצל'ה הביאה נולי

צלי בשר – מתכון בסיסי

מתכון זה מתאים לבקר אבל גם לבישול עגל חלב . השינוי היחידי שאני נוהג לעשות הוא בשימוש ביין אדום בבשר אדום ויין לבן בבישול עגל חלב.
לוקחים נתח בשר לצלי ממליחים ומפלפלים וסוגרים אותו בסיר גדול (מטגנים עד להשחמה מכל צדדיו) מוציאים את הבשר ומטגנים בסיר ירקות שורש חתוכים לקוביות – בצל, גזר, סלרי ניתן לגוון בשורש פטרוזיליה או פטריות. מוסיפים יין מים או ציר מביאים לרתיחה ומחזירים את הנתח. הנוזלים צריכים לכסות את הנתח עד כ 2/3 מגובהו . מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים את התיבול – ניתן לגוון עם אגוז מוסקט עלי דפנה פלפל אנגלי או עם חרדל ועוד.. מבשלים על אש נמוכה כשעה (עגל חלב) עד שעתיים (בקר) ניתן לבצע את הבישול בתנור בחום של כ 180 מעלות כשמפעם לפעם מברישים את הנתח בנוזלי הבישול.
כשעה לפני סוף הבישול ניתן להוסיף תפוחי אדמה לתבנית.

בתיאבון
איל

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גפילטע פיש הכי טובים/לאה ס.

לא מוכנה לטעום שום גרסה אחרת, וכך גם הילדים. הם מתוקים-חרחפים-מלוחים, ממש לא דוגמה לסטיגמה..

אני אתן את הדרך הקלה ביותר. אמנם יש הרבה ווריאציות, אבל אתן את הכי פשוטה וכמויות מדוייקות של כל דבר.כדי שנדבר במושגים ברורים, אתן על חצי קילו דג טחון. ושוב, ברגע שאת בעניינים, אפשר לשחק ולאלתר.

גפילטע פיש/לאה ס.

1/2 ק"ג דג טון (אני קונה טחון אצל בעל החנות. חוסך עבודה וטרדה)
1 בצל גדול
1 גזר גדול
ביצה
11/2 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-1/4-1/3 כפית פלפל שחור (או פלפל לבן)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2-3 כפות קמח מצה
(אני לפעמים מחליפה את קמח המצה בשקדים טחונים או מפחיתה כף מקמח המצה ומוסיפה שקדים טחונים)

ציר הדגים:1
בצל גדול
1 גזר גדול
(יש שמוסיפים גם 1 שום
1/2 עגבניה
1/2 פלפל)
4 כוסות מים
11/2 כף סוכר
1 כפית מלח
1/4-1/2 כפית פלפל שחור או פלפל לבן
1/2 כפית פפריקה מתוקה
(אני גם מוסיפה 2 עלי דפנה ולפעמים כמה גרגרים של פלפל לבן או אנגלי)

אופן ההכנה:
טוחנים את הדג, הבצל והגזר.(אני קונה דג טחון מוכן ולכן משתמשת בפומפיה לבצל ולגזר). מוסיפים את הביצה ואת התבלינים.מוסיפים את קמח המצה (ושקדים טחונים).משהים את התערובת לחצי שעה. בינתיים פורסים את הבצל והגזר לפרוסות דקות (ואת שאר הירקות-אם משתמשים).מוסיפים את שאר המצרכים (המים מכסים קצת מעל לחצי גובה הדגים) וכל זה בסיר גדול ושטוח.מרתיחים את הציר (אני אוהבת להשאיר את זה אח"כ על אש קטנה כעשר דקות). יוצרים קציצות ומכניסים לציר הרותח. כאשר זה שוב רותח מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי (אני אוהבת להשאיר עוד קצת )על אש קטנה.כל זה בסיר סגור. את חצי השעה האחרונה אני מבשלת בסיר חצי מכוסה. כאשר הקציצות התקררו,אני מוציאה אותן בזהירות ומסדרת בכלי. את הציר אני מסננת ושופכת על הקציצות או מאכסנת בכלי ניפרד. את פרוסות הגזר מניחה על הקציצות.מניחים במקרר.
אם את רוצה למלא פרוסות דג,את ממלאת ומבשלת באותו האופן. אז הציר נהיה לג'לי. כאשר אני מכינה קציצות בלבד, אני גם מכניסה את הראשים והזנבות. הציר משתבח כך ולעיתים הופך ג"כ לג'לי.

זהו. מקווה, שלא פספסתי שום דבר. אני אוהבת את הדגים מפולפלים. אם את אוהבת אותם מתוקים יותר, הוסיפי עוד 1/2-1 כף סוכר לעיסה וכן לציר.
בהצלחה. אם יש שאלות, אל תתביישי לשאול. ושוב, זאת רק אופציה אחת, אולם ברגע שאת משתלטת על העסק, את יכולה להתחיל לשחק. צריך קודם לשלוט בבסיס הבישול.

כל טוב

נראה יפיפה ומגרה ברמות על.

אני עושה כמעט אותו דבר, רק בלי פפריקה ובלי פלפל אנגלי ועלי דפה.

לפעמים אני עושה אותם עם דגי סלמון , יוצא מצויין.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה, ברוכה הבאה. השנה הזמנתי בורי עבור הגפילטע. סלמון נשמע

טוב - מאד אוהבת "poached salmon" שבעצם דומה מאד לגיפלטע.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כי המלח, הפלפל, הפפריקה, עלי הדפנה, הפלפל הירוק+חריף

מאזנים לחריף-מתוק-מלוח, שבעיני טעים.
מי שרוצה לצחוק, שיצחק.

shira1960

Active member
פילאף אורז ירקות ונתחי עוף / סיידא / דנה 20(הביאה נולי)

פילאף אורז ירקות ונתחי עוף / סיידא / דנה 20
המתכון נראה תמים - אבל אל תטעו בו : הוא מרובה עבודה. משך ההכנה הוא כשעתיים עד שעתים וחצי (כולל אפיה), אז תפנו לכם זמן ותכינו את המנה הצבעונית והטעימה הזו.
טיפ - כתוב להשתמש בקדרה, אבל כדאי לעשות מה שאמא שלי עושה - להשתמש בתבנית גדולה חד פעמית .
מתכון של בני סיידא, מהספר הכל בסיר אחד
פילאף אורז, ירקות ונתחי עוף
8 מנות
רכיבים:
2 כוסות אורז ארוך
1/3 כוס שמן
3 בצלים קצוצים דק
700 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
שמן, לטיגון חצי עמוק
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 קישואים בקליפתם, פרוסים
1 חציל גדול בקליפתו, חתוך לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
1 כוס אפונה ירוקה (קפואה)
1 כפית מלח
1 כפית כמון טחון
1 כפית גדושה גראם מסאלה או קארי משובח
1 כפית כורכום
פפריקה מתוקה, זנגביל טחון
1/2 כפית הל טחון
4 שיני שום, כתושות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם צימוקים בהירים
1/2 3 - 4 כוסות מרק צח, רותח
אופן הכנה:
1. שוטפים את האורז, מסננים ושמים בקדרה גדולה חסינת חום
2. מחממים במחבת את 1/3 כוס השמן ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים 5 דקות נוספות. מעבירים לקדרת האורז.
3. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את שאר הירקות, כל ירק בנפרד, עד להזהבה. מוסיפים את הירקות לקדרה, מוסיפים את האפונה, התבלינים, השום, הפטרוזיליה והצימוקים ומערבבים.
4. מחממים תנור לחון גבוה (200 מעלות צ.). מוסיפים לקדרה את המרק הרותח. מכסים ברדיד אלומיניום, מנקבים את הרדיד במספר מקומות ואופים כשעה. מוציאים מהתנור, ממתינים 15 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום, מערבבים ומגישים.

בבלוג של דנה 20
כשילדתי את בני השני, הגיעה חברה לבקר אותי ב"חופשת" הלידה (רק גברים מסוגלים לקבוע כזה מושג, "חופשת לידה". הדבר האחרון שאת מרגישה בו זה שאת בחופשה). היא הביאה לי ספר שבדיוק יצא - הכל בסיר אחד של בני סיידא. אני מאוד אוהבת את המתכונים שלו, נכון, חלקם מוצלחים יותר וחלקם פחות, אבל בדרך כלל יש לו רעיונות ממש טובים.
הספר הזה בדיוק קלע למה שחיפשתי אז - משהו קצת שונה ממנה עיקרית ותוספת שהיתי מכינה בכל פעם. למושג "תבשילי קדרה" יש ניחוח אחר, של בית, של בשלנות, של משפחתיות.המתכונים בספר מוצלחים מאוד : ניסיתי כמה וכולם יצאו מוצלחים. אחד מהאהובים עליי הוא המתכון הזה.
עם הזמן, המתכון הפך להיות אחת ממנות הדגל של אמא שלי : כולם אוהבים את המתכון הזה, גם מבוגרים וגם ילדים. היא מרבה להכין אותו כשהיא מזמינה לאירוח "בופה" - מאוד נוח להגשה : העוף כבר חתוך לקוביות וכמו שכבר ציינתי, התוספת כבר בפנים.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
דג מרוקני עם פפריקה, לימון ועגבניות/אביגיל מייזליק, אילנית12

הכינה, הביאה נולי.

דג מרוקני עם פפריקה, לימון ועגבניות/אביגיל מייזליק

לאורית יש מתכון נפלא לדג מרוקני בתנור, חצי מכמות העבודה, הרבה פחות שמן מהגרסה המבושלת (ולפני שכל המרוקאים יתחילו לצעוק שזה לא דג מרוקני - זה הדג המרוקני של אורית, טוב?) ובעיני מדובר במתכון פשוט מדהים, שנעלם לי במהירות שלא תאמן כל פעם שאני מכינה אותו (ואני מכינה אותו מנסיכת הנילוס אבל זה ממש לא פוליטקלי קורקט אז נא לא לגלות לאף אחד).

זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 20-35 דקות.

המרכיבים (6 מנות):
6 מנות פילה דג או דג לבן חתוך לסטייקים בעובי 2 ס"מ (דניס, מוסר, לוקוס, נסיכה, או בורי)
לימון אחד
4 עגבניות אדומות מאד ובשלות קצוצות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
פלפלון חריף אחד אדום או ירוק (לא חובה למי שלא רוצה חריף)
6 שיני שום פרוסות לעיגולים
חופן נדיב של כוסברה
1/3 כוס שמן
2-3 כפות פפריקה מתוקה (רצוי מרוקאית)
1/2 כפית כמון
מלח

אופן ההכנה:
1. מסדרים בתבנית גדולה את העגבניות ועליהן את קוביות הפלפלים. שוטפים היטב את הדגים ומניחים אותם על העגבניות.
2. מקלפים את הלימון מהקליפה הצהובה ומשאירים את הלבנה. חותכים אותו לרבעי עיגולים ומפזרים בין הדגים. מפזרים מסביב ומלמעלה את עיגולי השום, הכוסברה, הכמון, מלח ופלפל. מפזרים על הדג וגם על הכל את הפפריקה, יוצקים על הכל שמן ואם רוצים גם עיגולי פלפלון אדום חריף. מוסיפים כחצי כוס מים ואופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהדג זהוב ומוכן - תלוי בסוג הדג - בין 20 ל-35 דקות. מגישים את הדג עם הרוטב והרבה חלה ביתית כדי לספוג אותו.

אורית שכנה של אביגיל מייזליק
הכינה אילנית 12 המליצה.

למעלה