שנאה

Shame in you

New member
שנאה

שוב זה חוזר, אחרי ימים טובם. הפחדים, התחושה שכולם מסביב שונאים, ולי אין מה לעשות. הכל כל כך חסר טעם. להסביר לאנשים שלא מבינים דבר. שוב זה חוזר.

זו רק התחושה אצלך

לא תמיד האהבה מופגנת, לא תמיד האחרים במצב של להשפיע אהבה. לפעמים צריך לנשום עמוק ולהבין שאחרים צריכים גם מעט אהבה. או מעט חופש, לסדר מחשבות ורגשות. לא תמיד זו את שאשמה. תני להם זמן. בטח אל תחשבי במונחים של שינאה. זה לא כך אהבה או שינאה באמצע יש המון המון ידידות, גם אם היא ברגעי שפל.

Shame in you

New member
מה לא בסדר איתי?

מה לא בסדר איתי? למה אני מה שאני? למה זה בלתי ניתן לשינוי? הלוואי. הלוואי והייתי בנאדם דכאוני רגיל. כזו ששונאת את עצמה, כזו שחותכת, אולי כזו שיש לה ה"א. כן, אני יודעת שזה נורא, אבל במצב שלי אין כל כך לאן לרדת. אני קוראת ב"תמיכה נפשית לצעירים" (יותר נכון קראתי פעם, היום פחות), וב"הפרעות אכילה", ואנשים שם, הם כל כך שונים ממני. הם נאבקים לרוב עם שנאה עצמית, או עם דכאון שלא ברור מאיפה הוא מגיע, ותמיד יש מישהו שאוהב אותם, אהבה באמת ולא רק כי "הוא חייב", לפעמים גם אהבה רומנטית, ועוזר להם להחלים. להחלים. הלוואי והייתי יכולה להגיד את זה, להחלים. אני לא יכולה להגיד את זה כי אין לי שום מחלה. אין לי טריגרים. אין לי נקודות שבירה ונקודות התעלות שבהן אני מצליחה לעלות למעלה למרות הקשיים ומנצחת. זה לא מתנהל כך אצלי, כי שום דבר לא תלוי בי. אפילו בעצב אני חייבת להיות כזאת מוזרה. אם הייתי בנאדם עצוב רגיל, כזה שסובל מדכאון, כזה שנלחם על עצמו ואפילו מפסיד, אבל יכול להלחם כי זה בידיים שלו, ואם היו סביבי אנשים שמחכים שאני אצא מזה, מה"מחלה" שיש להם, הייתי אז כל כך פחות עצובה. לעזאזל. או להיות בנאדם רגיל, אולי לא שמח אבל לפחות לא עצוב כמוני, עצובה כי יש לי סיבות מוגדרות לכך ולא כי אני חולה בדכאון ומטופלת, או להיות בנאדם דכאוני, אבל לפחות כמו כולם. שגם לעצב שלי יהיה מקום. שגם לי יהיה מקום בין כל האנשים שמוצאים אותו, למרות או בגלל הדכאונות שלהם. למה אני חייבת להיות כזאת שונה בהכל? למה אני כזאת חסרת אונים? למה את העצב שלי לא ניתן להסביר ולא לפתור? למה אני לא דכאונית ע"פ ההגדרות המקובלות? כזו שמחזיקים לה את היד ומחכים שהיא תנצח, כי זה תלוי בה? למה כלום לא יכול להשתנות פה? שונה כל כך. גם בשמחה, גם בעצב. תמיד. לא נראה לי שמישהו הצליח להבין אותי. מקווה שכן.

את אמנם לא חולה.

אך מצבך ניתן לשינוי. מבט שונה אל העולם. וללא ספק את צריכה ליווי אם קראתי אותך נכון ולא כתבת הרבה. אפשר להגיד שאני קצת מנחש. סף השבירה שלך נמוך, את מתייאשת, מהר מידי למרות שאת אינטיליגנטית . מהמקום שאת מסתכלת על העולם הוא נראה לא משו. חושב שאת יכולה יותר, חושב שאת עוצרת את עצמך.

הכל בסדר איתך

את פשוט מרגישה רגעים של שבירה, חוסר רצון להתמודד,חלשה. תראי לפעמים כשלא מתמודדים לבד, מנסים לקבל עזרה, אין בזה שום דבר פסול. אנחנו כן מבינים אותך, לא כפי שכתבת, את במקום הנכון שבו את מקבלת תמיכה, ואוזן קשבת, אנחנו פה כדיי לעזור. חפשי את הטוב, אני בטוחה שבתוך כל הרע יש גם טוב. אל תגיעי לייאוש כשאפשר להימנע ממנו. חפשי דרכים לשינוי, את לא מבוגרת, את צעירה, כל החיים לפנייך, אין שום סיבה שתעצרי אותם עכשיו. את רואה הכל שלילי כי זה מה שבחרת, בחרי בחיובי, תתחילי לראות דברים בדרך שונה, ואת יכולה, אני מבינה בכתיבה שלך שאת אחת שמסוגלת, בעלת רצון.

Shame in you

New member
אני מקבלת עזרה

או לפחות מקבלת עזרה במובן הרשמי של זה. אני מנסה לשנות, מנסה מהחזיק, אבל זה שבכל דבר אני חייבת להיות כ"כ מוזרה ולא מוגדרת, גם בעצב, זה נורא מעצבן. תודה לכם לא היה לי איפה לכתוב שמחה שיש את המקום הזה

Shame in you

New member
אני לא חושבת ככה

שאני עוצרת את עצמי. נראה לי שמה שאני מכנה "הגורל" עוצר אותי. דווקא יש לי הסתכלות חיובית על העולם, אולי זאת הבעיה, שאני רוצה כל כך לחיות שזה מטריף אותילפעמים. אבל אז בא הגורל הזה ועוצר אותי. אומר לי שאני לא יכולה, שלא נועדתי לזה.

אדם בוחר לעצמו את גורלו

תראי, זה כאילו שאת בניסיון, ללמוד את דרך החיים, איך להתמודד בדרך הקשה, אם הצלחת עברת. ברגע שעברת את מקבלת את הצד החיובי של החיים, האושר. הילחמי למען האושר הזה, למדי כל מה שהאל מנסה ללמד אותך, עברי שלב שלב, עד שתצליחי, את כרגע נבחנת. תבהירי לעצמך שאת כל הרוע כבר עברת, זהו, עכשיו אני מתחילה לחיות, עכשיו יהיה רק טוב. החיים הם מעין פאזל, שאינו שלם אבל כל חלקיו נמצאים במקומם. ותשומת הלב מופנית לכל החלקים. כל חלק חייב לשוב ולהתחבר לשלם אחד.

Shame in you

New member
גם אני פעם חשבתי ככה

אבל אז גיליתי שזה לא שלבים שאני אמורה לעבור. שזה פשוט חוזר על עצמו כבר שנים וכמה שאני מנסה לשנות את זה, זה לא משתנה.

אז אולי פשוט

את מנסה לשנות תמיד באותה דרך, חפשי דרכים אחרות, שינוי, אולי אפילו שינוי דרסטי. גם אני הייתי במצב של ייאוש, לא עיניין אותי כלום, מצב של רצון עז להעלם מהעולם, אבל אז הבנתי שאיני מסוגלת לפגוע בסובבים אותי, אלה שאוהבים ותומכים. הרגשתי שאני חיה בשביל האחרים, אבל אז החלטתי שאני צריכה למצוא את הדרך שלי. עברתי מסע ארוך מאד, עם הרבה מכשולים בדרך, אבל בכל פעם שנפלתי קמתי לבד, תמיד בכוחות עצמי, גם את, את צריכה לקום לבד, אחרים יכולים לעזור במעט, לתת דחיפה, אבל רק את מחליטה בעצמך מה טוב לך באמת. גם אם השינוי הזה יגרום לך לאבד חלק טוב, את לפחות תדעי שאת שלמה עם עצמך כי את בחרת בזה. לא תוכלי לחיות כך לנצח, זה קל לקבור את עצמך בפנים, אבל אני בטוחה שיש לך את הכוחות והכלים המתאימים כדיי להתמודד. אם זה העבר, אי אפשר לחזור אחורה, רק להמשיך, אם זה ההווה אז להנות ממה שיש ולומר תודה.

למעלה