שנאה נרכשת

• פותח הנושא gh23
  • פורסם בתאריך

gh23

New member
שנאה נרכשת

בכל ההודעות פה אני קוראת על איך איננו יכולים לצפות מהפלסטינים לרצות בדו-קיום כשכל מה שהילדים הפלסטינים רואים זה ישראלים הורגים בהם ואינם נותנים להם לחיות בכבוד. איך עלי לחנך את ילדי? הלא גם ילדי רואים הרג ומוות כל היום. הם רואים ושומעים על אנשים שעלו לאוטובוס או הלכו לאכול כמו דודם היקר ולא חזרו. האם גם להם מותר לשנוא? האם גם להם מותר להגיד יש/ לטבוח בפלסטינים ועוד אותם סיסמאות שמשמיעים שכניננו בני גילם? ואם יחליטו להתאבד, האם גם עליהם תגידו-לא יכלנו לצפות למשהו אחר? התשובה שלי היא לא משום שאני מחנכת אותם שלא. שאסור לקחת חיים, שאסור לשנוא. שחייבים לאהוב כל דבר הנמצא בכדור הארץ, גם אם אינו אוהב אותך. הייתי רותה שתפנה אלי האם הפלסטינית שמחנכת את ילדיה כמוני.

לפני כחודשיים...

התפרסמה עצומה של אימהות פלשתינאיות שדיברה בדיוק על מה שאת דיברת... התקשורת הישראלית לא התייחסה אליה, וגם התקשורת הפלשתינאית בקושי. זה רק מלמד אותנו על התקרנפות שתי מערכות התקשורת, ועל הצורה הרעה בה התקשורת הישראלית מתנהגת כתקשורת בעימות. העובדה שאת לא ראית משהו לא אומרת שהוא לא קיים, זאת הסקה לוגית שגויה מן היסוד. (אני לא ראיתי מעולם את ארה"ב - ארה"ב לא קיימת
)

נוריש

New member
התקרנפות מערכות התקשורת?!

אולי זאת רק התיחסות לתופעה בפרופורציה המתאימה? גם כאשר נמצאים כמה עשרות (ואולי מאות) פלסטינים שמתנגדים לחינוך לאלימות, אין זה אומר שזוהי תנועה משמעותית. כנראה שהתקשורת הפלסטינית יודעת זאת, ואפילו התקשורת הישראלית הצליחה להתגבר על נטייתה לנפח כל רמז למתינות פלסטינית לתנועת שלום המונית.

כן - התקרנפות...

לא דיברתי על התופעה הספציפית הזאת. דיברתי על מכבסת המילים, על ההתעלמות מקיום האופזיציה על כך שהפגנת ימין של 70,000 איש זוכה לתמונת שער וסיקור מלא בשני העמודים הראשונים. בעוד הפגנת שמאל של 100,000 איש זוכה לתמונת שער קטנטנה ולהתייחסות בעמ´ 14 בעיתון... יש מספיק דוגמאות להתקרנפות התקשורת הישראלית. התנהלות העיתונים (שרובם צהובונים ולא עיתונים) והתקשורת המשודרת במדינת ישראל בהחלט יכולה להוות כמודל קלאסי לאיך לא מתנהגת תקשורת שמתיימרת להיות כלב השמירה של הדמוקרטיה. לתקשורת הישראלית לא הייתה נטייה לנפח כל רמז למתינות פלסטינית לתנועת שלום המונית - הנטייה של התקשורת הישראלית מאז ומעולם זה להיות תקשורת מסחרית... כשרוח העם נשבה שמאלה - התקשורת היא שמאלנית. כשרוח העם נושבת ימינה התקשורת היא ימנית. התקשורת היא לא זה ולא זה - היא פשוט מסחרית. גועל נפש. טאבולידית לחלוטין. פיכסה.

סילבן

New member
על מה אתה מדבר בכלל?

כל האמהות הישראליות לא מחנכות את ילדיהן לרצח ערבים, בניגוד לרובן המוחלט של האמהות הערביות. אלו מפלצות-אדם שיפה להפטר מהם שעה אחת קודם.

על האמת...

אני לא אדרדר ליצירת איזון מזוייף בין החינוך הישראלי למליטריזם ולפעמים אף לשנאת זרים לבין החינוך הגזעני, מחרחר מלחמה, ומשתמש באלמנטים מבית היוצר של גבלס המתרחש בגדה המערבית ובחבל עזה. לא התיימרתי ליצור איזון כזה, ולכן אינני מבין על מה אתה תוקף אותי. שים לב שקראת לרצח (אה, סליחה להיפטרות) מכל האימהות הפלשתינאיות...

סילבן

New member
אתה משקר במצח נחושה

כל שעשיתי זה לקרוא לרצח (טבח, אבח, מה שתרצה) רובן המוחלט של האמהות הערביות באיו"ש ואח"G המחנכות את ילדיהן להשמדת ישראל. לא כולן, רק אותן מפלצות-אדם (שלצערנו הם הרוב המוחלט) הפורצות במחולות על כל ישראלי שנרצח.

למעלה