שן ראשונה- שאלה

שן ראשונה- שאלה

לבני יוצאת בימים אלה השן הראשונה שלו. הוא בן 8 וחצי חודשים. ולשאלתי- איך צריך לטפל בה? אם בכלל? לצחצח אותה? או שבינתיים עוד לא עושים כלום? סליחה אם השאלה נשמעת טיפשית אבל באמת שאין לי מושג.
מראש לעונים.

יערה+

New member
אני לא עשיתי כלום עם השן הראשונה

התחלתי לצחצח לירין שיניים כשהיו 4 שיניים, וגם אז ממש חפיף ולא רציני. מה שחשוב לי שהוא ידע שלא צריך לפחד מהמברשת שיניים ושזה לא דבר רע, כי יש ילדים שלא אוהבים. אני מצחצחת איתו באותו זמן, והוא מאד נהנה מהעניין. בטוח יהיו מלא תשובות לכאן או לכאן, תעשי מה שנראה לך הטוב ביותר

anat30g

New member
מברשת שינים

ברגע שצצה השן הראשונה נתתי לחבר´ה שלי - לכל ה-4 - לשחק עם מברשת השיניים באמבטיה - תחת השגחה - ורק תחת השגחה. לצחצח ממש עם משחה התחלנו רק בגיל שנתיים - קודם זה היה רק מברשת רטובה במים שמעבירים על השיניים.

אמיר.

New member
כנ"ל... רק התחלנו עם משחה קודם.

ומגיל שלש - בדיקה כל חצי שנה אצל רופאת השיניים.

נעה גל

New member
גם אנחנו לא עשינו כלום עם השיניים

הראשונות של אורן, והתחלנו לצחצח שיניים אחרי גיל שנתיים (אני כבר לא זוכרת מתי בדיוק). לאיתמר יש 6 שיניים וכשאורן מצחצחת שיניים אני נותנת לו להחזיק את המברשת בלי משחה, ומדי פעם מעבירה לו אותה בפה. אבל כל זה, רק מתוך משחק וממש לא בגלל צחצוח שיניים. מה שכן, אני מקפידה (חגית לא להרוג אותי בבקשה) על מתן פלואור בכמות מזערית לשניהם. האמת היא, שהחניכיים בגיל של בנך מאוד מציקים בגלל יציאת השניים ואפשר לתת לו מברשת קטנה למשחק, מן הסתם הוא יכניס אותה לפה ויעשה את עבודת הצחצוח. המשחה לא חשובה. גם לא אצל מבוגרים, היא רק לתחושה הטובה.

דסי אשר

New member
ועוד על שיניים

הי, במסגרת היזמות שלי ניסתי ליצור קשר עם החוג לרפואת שינים בבית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, עם מרצה מהחוג לשינניות. המטרה, שהן תעבורנה במשפחתונים ותדרכנה את המטפלות לגבי נושא בריאות השן. הענין התעכב, הבנתי מדוע, וכאשר שאלתי קיבלתי התשובה המצופה - התלמידות שלנו עושות הכשרה מעשית רק במסגרות ציבוריות ולא במגזר הפרטי. אבל קיבלתי צ´ופר: בכלל לא להשתמש במברשת שינים. לעטוף את האצבע במטלית, ולעשות עיסוי לחניכיים, שזה מה שעושות מברשות השיניים, אך בדרך פחות נעימה לילד קטן. לילד שצומחות לו שינים בוודאי שהעסוי יכול להטיב עמו, הוא בעצמו מכניס דברים לפה כדי להרגיע את המקום. מה דעתכם על העיצה שקיבלתי ממדריכה בכירה להכשרה מעשית של שינניות? דסי

שירה-4

New member
ועוד על שיניים

גם אנחנו עם השיניים הראשונות לא עשינו כלום. אבל חברה רופאת שיניים עשתה לי חיים קשים בכול הקשור להירדמות עם בקבוק שלא עם מים. זה אחד הגורמים הראשונים לעששת השן בגיל צעיר. אז אצלנו לא נרדמו עם בקבוק בפה. לצחצח התחלנו בגיל שנה וחצי שנתיים וגם אז יותר חטפתי "ביסים"...
וכמו שדסי כתבה, העיסוי חניכיים עם מגבת דקה או פיסת בד נעימה, חשוב גם לבריאות השן, לכאבי הצמיחה ולהתנסות האורלית שחשובה מאוד בגיל הזה.

איך אפשר למנוע את ההירדמות עם

הבקבוק? רק ככה הוא נרדם ולא מצאנו שיטה אחרת. אני אשמח לשמוע דעות ועוד משהו- אני לא מצליחה בשום אופן לתת לו את הפלואור. הבנתי שצריך לחכות כחצי שעה- שעה בין האוכל לבין מתן טיפות, מה שקורה עם מורן זה שהוא לא אוכל בבת אחת אלא כל פעם חצי בקבוק ואחרי רבע שעה וממשיך ככה כל היום, כך שאין לי הזדמנות לתת את הטיפות מה אתם עושים?

anat30g

New member
פלואור

לפני שנותנים פלואור - צריך לשאול הטיפת חלב - יש רשויות מקומיות שמוסיפות פלואור למים ובהן לא צריך לתת פלואור באופן עצמאי - במקומות שבהן לא מוסיפים פלואור למים יש לתת פלואור. אין לי מודג מה עושה עודף פלואור - לכן מומלץ לשאול בטיפת חלב מה המדיניות באותו הישוב. ענת

זה בסדר, אני יודעת שפה צריך לתת פלו

פלואור, אבל השאלה שלי הייתה איך נותנים את זה כשאין רווחים מספיקים בין אכילת חלב.

נעה גל

New member
פשוט, נותנים כשיוצא

נכון, שזה לא הכי טוב לתת פלואור ביחד עם חלב. וזה גם נכון שזה לא הכי טוב לתת פלואור בכלל (יש כאלה שאומרים). אבל, לא צריך להיות אדוקים מדי. נותנים כשיוצא. לא קורה כלום, אם לא נותנים יומיים שלושה, ואפילו חודש. או שנותנים אחרי ארוחת חלב, כי רק אז נזכרת. לאט לאט עם זמן במילא הילד שלך יפסיק לאכול בקבוקים בכמויות ויעבור למזון רגיל, ואז יהיה קל יותר לתת את זה במועד מתאים.

דסי אשר

New member
האם הוא נרדם עם בקבוק

ופורמולה כי הוא רעב, או זהו הרגל? העובדה שגומר את הפורמולה לא מעידה על רעב בגיל מעבר לגיל ינקות. תינוקות אוכלים רק אם הם רעבים. לא אוכלים אם הם צמאים. פעוטות שותים בקבוק לפני השינה, לרוב משום הרגלים, וזהו אכן דבר שדיאטטיקניות קליניות ורופאי שיניים רואים בעיין לא טובה. אם זה הרגל, אפשר פשוט לאט לאט לדלל את כמות הפורמולה, הילד בהדרגה מתרגל לטעם האחר, ובסוף מתרגל למים רגילים. מנסיוני, זה עובד גם אצל פעוטות שמתעוררים לבקבוקים בלילה. אם הילד אכל תקין במשך היום, אין צורך לתת לו פורמולה לפני השינה. יש הורים רבים שנוהגים כך, אבל אם נשאלה השאלה -הנה התשובה. ילדים שמתעוררים בלילה לפורמולה, אוכלים פחות ביום, ואז שוב רעבים בלילה. מעגל זה ניתן לשבירה בדיוק באותה דרך -דילול איטי. דסי

כרמית מ.

New member
אני לא כל כך אוהבת את שיטת הדילול

היא לכאורה יותר קלה להורים, אבל זה "לרמות את הילד" גם ברמה ההכרתית (הוא מצפה לקבל פורמולה, ומקבל משהו מדולל) ובעיקר ברמה הגופנית - הגוף שלו "חושב" שקיבל ארוחה, אבל בעצם אלו בעיקר נוזלים. אם תהליך הדילול הוא מהיר (כמה ימים) אז זה אולי לא נורא, אבל מי שנשאר לאורך זמן באחד משלבי הביניים - זה נראה לי קצת בעייתי. אני העדפתי מראש, לתת בקבוק רק כתוצאה של רעב (נסיונות הרגעה בדרך אחרת ורק אם ברור שזה רעב, לתת אוכל) וכך כבר בגיל חצי שנה בערך לא היו בקבוקים במהלך הלילה. בגיל מבוגר יותר אני לא בטוחה שהשיטה עדיין יעילה, ואז אני מעדיפה, אם מחליטים להפסיק, להפסיק במכה אחת, תוך אמירה שאין יותר בקבוק, אבל הרגעה בכל דרך אחרת - זה אומר כמה לילות קשים, אבל לפחות לא "עובדים" על הילד.

אני חושבת שהוא באמת רעב...

הוא בוכה ולא מפסיק עד שהוא מקבל בקבוק לפעמים אנחנו נותנים לו מוצץ וזה מספיק, הוא נרדם ככה, אבל לפעמים לא. לפעמים גם כשהוא נרדם עם הבקבוק הוא מתעורר אחרי כמה שעות ועוד פעם רעב. להזכירכם, הוא בן 9 חודשים. (וואוו הוא כבר בן 9 חודשים!!!!!)

עוד על צחצוח ופלואור

סבתא של הילי מומחית ברפואת שיניים לילדים אז ככה: לגבי צחצוח אין צורך במברשת בגיל כזה גזה או בד רטוב זה מספיק בהחלט לגבי הפלואור אם נותנים ביחד עם החלב מוריד את הספיגה ל-70%, הפתרון שלנו לתת באמבטיה והערה גם באזורים בהם יש פלואור במים במידה ומרתיחים את המים צריך לתת פלואור ההתנגדות היא בגלל הטענה שפלואור מסרטן אבל מדובר במינונים גבוהים הרבה יהרבה הרבה יותר

כרמית מ.

New member
מה שאנחנו עשינו

קודם כל לגבי פלואור - הנחיית משרד הבריאות כיום, היא לתת פלואור רק לפי המלצת רופא השיניים ולא באופן גורף, גם באיזורים בלתי מופלרים. אנחנו הפסקנו לתת, גם בגלל ההמלצה, וגם בגלל תחושה שזה לא עושה טוב לילדים (למרות שהשינניות טענו שהן לא מכירות רגישות לפלואור). הם בולעים את משחת השיניים, ויש בה קצת פלואור. לגבי הטיפול בשיניים - עד שיצאו הטוחנות הראשונות, השתדלנו (שזה אומר בעברית, לא באופן קבוע) לצחצח עם חיתול בד. ולקוות שזה מספיק. הטוחנות כבר דורשות טיפול יותר קפדני בגלל הצורה שלהן, והתחלנו לצחצח במברשת וקצת משחה (עשה את זה יותר נחמד). הם כבר היו בני שנה ורבע נדמה לי, ובכל אופן, השימוש במשחה, העקביות, וגם כל מיני משחקי צחוק תוך כדי, הפכו את הצחצוח לנחמד ופשוט. היום, לפעמים הם לא רוצים לצחצח, אבל אם אני מסכימה (ואני מסכימה) הם מתחילים לבכות, כי הם כן רוצים לצחצח.... לגבי בקבוק - מאד כדאי לא להתרגל לשתות בקבוק במיטה. מעבר לכל מיני סיבות חינוכיות ובטיחותיות, זה גם רע לשיניים. אנחנו צחצחנו שיניים (לפי התיאור למעלה) לפני הבקבוק האחרון (ובבוקר אחרי הבקבוק הראשון). הבקבוק סייע לרגיעה וכניסה לאווירת שינה, ולעיתים גם נרדמו במהלכו, אבל אז הנחנו אותם במיטה (לפעמים התעוררו, לפעמים לא) - ללא הבקבוק. עדיין זה לא מאד בריא, אבל ככל שגדלו, התמעטו הפעמים שהם ממש נרדמו עם הבקבוק והבעייה נעלמה. זה גם הקל בהמשך על הפסקת ארוחת הבקבוק לפני השינה.

למעלה