שמתם לב

Oleg Silver

New member
שמתם לב

שלאנשים תמיד קל יותר למצוא פתרון לבעיות של אנשים אחרים ולא לבעיות של עצמם, אפילו אם זאת אותה הבעיה. קל יותר לתת עצה וכדומה... יש לי הסבר משלי לגבי זה אבל הייתי רוצה לשמוע מה אתם חושבים.

Scaly

New member
היה פעם בנאדם....

שאמר כך: "יש מי שאין בכוחו להתיר עצמו מן הכבלים ואף על פי כן גואל הוא לידידו" לבנאדם קראופרדריך ניטשה... והוא צדק..

Lu Tze

New member
מה שמסביר למה ניטשה חי כפי שהוא חי.

הוא לא נשמע לתורה של עצמו.

Oleg Silver

New member
וזה קשור באופן ישיר לשאלה שלי

אנשים לא שומעים לעצות של עצמם למרות שנותנים את העצות לכל מי שרק צריך.

Lu Tze

New member
לדעתי,

לאנשים יותר קל לפעול לפי עצות של אדם אחר, כי ככה יש את מי להאשים וגם יותר קל לשכנע את עצמך שהבנאדם שנתן את העצה צודק ויודע על מה הוא מדבר.

Oleg Silver

New member
לא ממש מסכים

קל יותר לאנשים לאמץ ולפעול לפי עצה של מישהו אחר כי קשה לתת תשובה או פתרון לעצמך במצב כלשהו. ובגלל זה אנשים שנמצאים במצבים מסובכים פונים לאנשים אחרים בשביל עצות/פתרונות אפילו אם הם יודעים שזה לא יעזור להם. אבל עדיין לא הייתי אומר שקל לפעול לפי עצות של אחרים כי יש מישהו להאשים אחר-כך כי בכל זאת אף אחד לא עושה שום דבר שיפגע בו בגלל שמישהו אמר לו או הציע לו. ובעקרון השאלה שלי היא אחרת: למה קל יותר לתת לאנשים עצות מאשר לתת לעצמך את אותה העצה באותו המצב?

אמיר96

New member
יש לי כמה תשובות

א. כי הם לא מעורבים רגשית ב. כי לא מכירים את כל המורכביות של הבעיה ועושים לה הפשטה. ג. לאנשים שונים בעיות שונות. מה שנראה כבעיה לך לא יראה בהכרח בעיה למישהו אחר. אבל יכול להיות שהבעיות שלו גם כן לא יראו לך כבעיה. אפשר לראות את זה ככה - לכל אחד יש את הדברים שנראים לו כבעיה, ורק החפיפה בניהם תראה לשניכם כבעיה, כך שרק על חלק מהבעיות לא תוכלו לתת עיצות אחד לשני.

Oleg Silver

New member
מסכים עם מה שרשמת בא'

לדעתי לבן-אדם שבא מהצד אין את הגורם של הפסד של משהו. כי כשאתה מציע למישהו אחר אז אתה יודע שאתה לא מפסיד שום דבר בכל מקרה אז קל להגיד למישהו אחר לעשות משהו.

Lu Tze

New member
לא הבנת.

אני לא מתכוון שהבנאדם יוכל לבוא למייעץ ולומר לו "אתה אשם". אני מתכוון לכך שזה יותר קל להפיל את האחריות על התוצאות על אדם אחר מאשר לקחת אחריות בעצמך. ככה אתה לא צריך להכיר בפגמים שלך כשאתה טועה. לצערי, לבני אדם יותר קל לתת אחריות מאשר לקחת אחריות על עצמם.

ל נ צ ח

New member
לו היה אומר לחברו, ../images/Emo123.gif

<< חברמן,תן לי רק עוד עיצה אחת והיא איך להפתר מכולם העיצות שלך.>> זה בטח היה עוזר לו בחיים
לי על כל פנים זה עזר בחיים.
גמר חתימה טובה, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

erezsh

New member
ועל זה יש פתגם

הגמל לא רואה את דבשתו. אין הם מודעים לבעיות ולפתרון ובוחרים לא ליישם, אלא אין הם כלל מודעים לבעיות.

shellush

New member
נכון! ולכן אני יכולה להעיד על עצמי

שהשנה למדתי הרבה שיעורים בחיים, בגלל טעויות ופזיזות, הרבה שיעורים למדתי, ממש לא אותו בן אדם, בגלל שלמדתי להקשיב לחלק מהעצות שאני נותנת לאחרים שעשו להם טוב... וגם כי למדתי בכלל להקשיב, להקשיב לביקורת קשה, להקשיב לקול הפנימי והשקול שלי ואילפתי את הנפש שלי

למעלה