שמתם לב ששחקניות שחמט הן יפיפיות?

oren399

New member
שמתם לב ששחקניות שחמט הן יפיפיות?

בעקבות הדיון שנתקלתי בפורום מכשפות, כלומר פמניזם, על הייצוג הנשי בשחמט ורמתן בהשוואה לגבר (לא פספסתם משהו מעניין, אבל אם תרצו אז הינה: [URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/68/180704547/[/URL]אקטואליה/פמיניזם), נזכרתי במשהו ששמתי לב אליו: שחקניות שחמט הן בחורות יפות בדרך כלל, גם הבחורות שמשחקות שח חובבני (כלומר לא תחרותי, ללא מד כושר). זה מעניין. מה זה אומר לדעתכם? או שרק אני חושב שהן יפות?
הינה רק רשימה שעולה לי כרגע לראש (שחקניות שח מקצועיות):
Arianne Caoili
Anastasiya Karlovich
Lilit Mkrtchian
Natalia Pogonina

מדהימות, לא? [פומוש את כמובן יותר!]

זיקן

New member
מנהל
הן גם תומכות טרור מוסלמי .

לדעתי ריכוז היכולת המוחית לתחום אחד בלבד ובמקרה זה שחמט אינו מעיד על ראיה רחבה בתחומים אחרים . למעשה זה אוטיזם מחשבתי.

oren399

New member
מאיפה לך במה הן תומכות? אתה מכיר אותן באופן אישי?

אוטיזם? יש מצב שהן על הספקטרום. הרבה אנשים שעוסקים בשח הם מופנים ומאופקים רגשית. פעם ראיתי מספר ראיונות ביוטיוב עם שחקני שח וזה הרושם שלי, גם מבחורות.
ואתה סתם מזלזל בשחמט, נראה אותך פותר בעיית שח או משחק עם הגב ללוח מתוך זיכרון בלבד

שום עיסוק בשום תחום לא מעיד על הידע הכללי שלך. אני עורך דין (מתרכז בתיקי לקוחות) במקצועי ומישהו מתמטיקאי (מתרכז במשוואות) ומישהו שחקן שח (מתרכז במהלכים מחושבים).

זיקן

New member
מנהל
זו סתם השערה שלי ועד שלא יוכח אחרת אני בשלי.

ולעינייננו. אני לא מזלזל בשח אם כי בעיני זה מקצוע לעצלנים יושבי כיסאות ודוגרי ביצים שלא מביאים תועלת לאפחד מלבד לעצמם.
בקשר לעיסוקי. אני גאה בעצמי ובראש וראשונה שתדע שאני הנדימן אין תחום בעבודות תחזוקה שאני לא מתמצא בו ולא הצלחתי לסדר משהו מורכב ככל שיהיה.
בנוסף, 30 שנים הייתי מתנדב משא"ז תנועה (יחידת ית"ם) במשטרת חדרה.
פה אנחנו מתנגשים כאסח במקצוע שלך. עשרות פעמים נכנסתי לעימותים קשים עם עוכרי דין (הטעות במקור) בבית משפט לעיניני תעבורה והתובנות שקיבלתי ממכם מתומצתות ל-3 מילים "על השקר יחיו" . נכון, חלקם חברים טובים שלי שלא מתביישים גם כיום לקרוא לי בן זונה ממזר אבל מעריכים אותי ונישארים חברים.

puma141

New member
אני מאוד מעריכה שח....:)

מה שכתבת כאן, זה קישקוש...
א. אפשר להתמקד בתחום מחשבתי אחד- אם הגבולות של אותו תחום, רחבים ביותר.
ב. על פניו זה לא נכון לגבי ה"אוטיזם מחשבתי" שאתה מדבר עליו.
כי עובדה שיש הרבה שיטות/דרכים לאסטרטגיות חשיבה בשח, שמשתדרגות עם הזמן....לא מתקבעות.

Feanor75

New member
נכון

ואת יודעת לשחק?
סיפרת שאת טובה בשש-בש, איתגרת אותי ואמרת שברחתי מזה.
אז בשח את לא תעזי לשחק מולי, גם אם אתן לך את המלכה שלי בפתיחה :)
אבל זה בסדר, זה אכן משחק גברי.

puma141

New member
יודעת- בקטנה מאוד! אפשר להגיד

שאני לא יודעת...:)
אני כן יודעת שאם הייתי יודעת או רוצה לדעת-הייתי מעולה! באמת, בצניעות....
ואתה צודק- בשלב הזה אני לא אעז לשחק מולך או מול מישהו אחר שח. אבל אתגר אותי- ו.........תצטער שעשית את זה עם הניצחון הראשון שלי

ששבש- אני אלופת האלופים........אתה יודע איזה כייף זה לשחק מול גברים-כשאת מנצחת בסוף בששבש? חחחחחחחח
כי אני לא נראית אחת ש"מנצחת גברים" בששבש...אז זה הופך את זה לחוויה מאוד מצחיקה, והתגובה שלהם- אומרת הרבה. :)

puma141

New member
אני נולדתי

לשלום.......

למה אתה שואל? מה הקשר למענה שלי ולעובדה שנולדתי או לא בחורף?

puma141

New member
טוב.

בכל מקרה היית מוצא משהו לא טוב להגיד לי, נכון? :)
לכן שאלתי למה אתה שואל.....

אבל הנה- התבטאת יפה!
עכשיו צא מהכתה צא צא.....

Feanor75

New member
שש בש זה משחק חביב אבל עם כל הכבוד

הוא בקושי מהווה תרגיל הכנה לשחמט, שהוא יופי אינסופי.
שח מאוד מתאים למי שפועל עם אינטואיציה וזיכרון טוב ואסטרטגיה, כשהמחשבה גמישה ולא מקובעת. אז התקדמתי בו מהר יחסית, גם שיחקתי בליגה א'. שערי בנפשך אילו יכולות יש לרב אמן, שלידו אני רק חובב. אבל זה גם היה בשבילי אזור הסכנה אז אני כבר מזמן לא פעיל בתחום הזה, וטוב שכך.
גם אם תשקיעי את כל המאמץ בזה, ייקח לך 20 שנים להתחיל לנצח ואולי אף פעם לא, אז זה בזבוז זמן :) אבל תוכלי לנצח שחקנים חובבים פה ושם.
זה מאתגר אותך? עדיף שתחכי עם זה לגלגול עתידי שבו תוולדי בגוף גבר, בינתיים תהיי אישה :)

Feanor75

New member
זה בגלל שזה משחק פופולרי בתרבות הסלאבית

והנשים שם כנראה היפות ביותר בעולם, אישה ממוצעת שם היא נאה

למעלה