מה ששמתי לב לגבי 4400 ../images/Emo58.gif
ואגב, נכון שיש הרבה סדרות שמחקות את תיקים, אבל זאת ממש מזכירה אותה במראה החיצוני. החל בסטים היפים והמעוצבים (מעניין אם גם הסדרה הזאת מצולמת בוונקובר..) וכלה במסדרונות שמזכירים את מסדרונות ה-FBI. היתה שם סצינה שממש הזכירה לי את סצינת הריצה של סקאלי אל סקינר, במסדרון, בפרק TRIANGLE (סקאלי מצולמת שם עם הגב, המצלמה רודפת אחריה). בכל אופן, להמשיך את מה שרציתי להגיד - בניגוד לשאר הסדרות שיצאו פחות או יותר בסמוך ליציאה של תיקים, או כמה שנים ספורות אחריה - זאת סדרה שנוצרה ממש בשנה האחרונה. והתמזל מזלה שכך, כי היתה לה האופציה פשוט לקחת (בהיעדר מילה נחמדה יותר שאני יכולה לחשוב עליה...) אלמנטים מסדרות אחרות או סרטים: את הנושא והמראה מתיקים, את יכולת הריפוי (נרמז) של המוחזרים, מהסדרה רוזוול ואפילו אלמנטים של דרמת נעורים...וכמובן, איך אפשר בלי הקלישאה הכי שחוקה של דרמות אימה/מד"ב - ילדה קטנה ומפחידה (רצוי בלונדינית). ההבדל שלדעתי מצביע על איכותה של תיקים לעומת הסדרה הזאת, זה הדיאלוגים. הדיאלוגים ב-4400 ממש שחוקים, אין להשוות בכלל עם תיקים. לא מבחינת השנינות ולא מבחינת העומק או האינטליגנציה שהם דורשים מהצופה. הבדל שני שמצאתי - אנחנו נתקלים בזה כל פעם מחדש בסדרות אמריקאיות - זה שהדמויות הראשיות ממש נראות כאילו הן יצאו מאיזה ירחון אופנה (ואני מדברות בעיקר על ה"נוער") - בעוד שבתיקים מי שהיה אחראי על הליהוק, כמעט תמיד הבריק באיזה דמות מעניינת מבחינת המראה שלה, ולא דווקא "יפיופה". ולמרות כל זאת...מצאתי את הסיפור די מעניין...אני כנראה אצפה בחלק השני בשבוע הבא.