שמתם לב לסדרה 4400?

hadas 14

New member
שמתם לב לסדרה 4400?

סידרה חדשה שמתחילה בערוץ 3 (יום ראשון 21:45). לי בכל אופן מאוד מזכירה את תיקים. ובמיוחד בפתיח- את הפרק Requiem שבו מאלדר נחטף.

Gilliana

New member
חסרות סדרות שמחקות את תיקים?

נתקלתי לפחות בעוד שתיים שמחקות את "תיקים" באופן ברור (וכמובן, אף אחת מהן לא מגיעה לקרסוליים של תיקים). אחת מהן היא "כח PSI" והשניה "הגל הראשון". ברור שכולם רוצים לרכב על ההצלחה של כריס, אבל... אפילו קופולה הוא לא כריס קרטר, מה לעשות...

o n o f f

New member
כן טוב ברור ....

אחד הדברים שתיקים עשתה זה לפתוח דלת למלא סדרות חיקוי זולות! באמת שלא חסר סדרות שניסו לרכב על הגל...ולא יאמן שזה לא מצליח אבל נימשך כל כך הרבה שנים....

maor1000

New member
אף אחת מהסדרות הם לא חיקוי זול

4400 שמה בכיס את תיקים באפלה ובטח שהיא לא חיקוי. העלילה בכלל שונה ולא דומה אפילו לתיקים באפלה וגם הסגנון של הבימוי שונה מאוד. כאילו לתיקים באפלה יש מונופול על סיפורי מדע בדיוני, בחיי שהגזמתם בגדול. תתפלאו שיש סדרות הרבה יותר טובות מתיקים באפלה והן בכלל לא חיקוי זול שלה

eve6

New member
מה ששמתי לב לגבי 4400 ../images/Emo58.gif

ואגב, נכון שיש הרבה סדרות שמחקות את תיקים, אבל זאת ממש מזכירה אותה במראה החיצוני. החל בסטים היפים והמעוצבים (מעניין אם גם הסדרה הזאת מצולמת בוונקובר..) וכלה במסדרונות שמזכירים את מסדרונות ה-FBI. היתה שם סצינה שממש הזכירה לי את סצינת הריצה של סקאלי אל סקינר, במסדרון, בפרק TRIANGLE (סקאלי מצולמת שם עם הגב, המצלמה רודפת אחריה). בכל אופן, להמשיך את מה שרציתי להגיד - בניגוד לשאר הסדרות שיצאו פחות או יותר בסמוך ליציאה של תיקים, או כמה שנים ספורות אחריה - זאת סדרה שנוצרה ממש בשנה האחרונה. והתמזל מזלה שכך, כי היתה לה האופציה פשוט לקחת (בהיעדר מילה נחמדה יותר שאני יכולה לחשוב עליה...) אלמנטים מסדרות אחרות או סרטים: את הנושא והמראה מתיקים, את יכולת הריפוי (נרמז) של המוחזרים, מהסדרה רוזוול ואפילו אלמנטים של דרמת נעורים...וכמובן, איך אפשר בלי הקלישאה הכי שחוקה של דרמות אימה/מד"ב - ילדה קטנה ומפחידה (רצוי בלונדינית). ההבדל שלדעתי מצביע על איכותה של תיקים לעומת הסדרה הזאת, זה הדיאלוגים. הדיאלוגים ב-4400 ממש שחוקים, אין להשוות בכלל עם תיקים. לא מבחינת השנינות ולא מבחינת העומק או האינטליגנציה שהם דורשים מהצופה. הבדל שני שמצאתי - אנחנו נתקלים בזה כל פעם מחדש בסדרות אמריקאיות - זה שהדמויות הראשיות ממש נראות כאילו הן יצאו מאיזה ירחון אופנה (ואני מדברות בעיקר על ה"נוער") - בעוד שבתיקים מי שהיה אחראי על הליהוק, כמעט תמיד הבריק באיזה דמות מעניינת מבחינת המראה שלה, ולא דווקא "יפיופה". ולמרות כל זאת...מצאתי את הסיפור די מעניין...אני כנראה אצפה בחלק השני בשבוע הבא.

boringvered

New member
גם אני מודה שאני אצפה בהמשך

והכי שעשע אותי דווקא היה ה- NOSEBLEED והרי אי אפשר סדרה על חטופים/מוחזרים ללא דימום מהאף, נכון? מעניין מאיפה זה בא... מדוע כל הסדרות שעוסקות באנשים שחושדים שהם נחטפו ע"י חייזרים מספרות שיש להם דימומים מהאף ושתלים... וזה היה עוד לפני תיקים לדוגמא במיני סדרה INTRUDERS שיצאה ב- 1992 ממש במקביל לתיקים אבל ראיתי אותה בארץ לפני שתיקים הגיעה... ורד

Gilliana

New member
זה בא מההיסטוריה

הפרטים הללו לא ממש מצוצים מהאצבע you know, מדובר בתופעות (דימום מהאף למשל) שמשותפות במציאות לאנשים שעפ"י טענתם נחטפו או היו עדים למפגש עם עב"ם או חוצנים. גם סימפטומים של מחלת קרינה למשל, כוללים דימום מהאף ומגע עם קרינה רדיואקטיבית גם הוא חלק מעניין המפגש עם חוצנים. אותו כנ"ל לגבי שתלים - עצמים זרים בלתי מוסברים נמצאו בגופם של אנשים אשר לכאורה נחטפו, זה לא מדע בדיוני.

1Shir

New member
"מאלדר וסתאמי" ../images/Emo6.gif

זאת הכותרת שנתנו במקומון של ידיעות לסדרה הזאת... הם כתבו שזה ממש חיקוי, אני מצטטת: "כדי להראות כמה הסדרה עדכנית, לא מוציאים את מאלדר וסקאלי מהנפטלין, אלא לוקחים צמד חדש, ששייך להומלנד סקיוריטי אופיס (ה-FBI כבר לא פונקציה בסדרות של היום).
גם הפעם, איזו הפתעה, יש גבר ויש אשה. האשה - מדענית קרת רוח שמבינה בעיקר בהתפשטות של מחלות (נשמע מוכר?) הגבר - סוכן חמום מוח עם אג'נדה פרטית/משפחתית בכל הסיפור. גם כן נשמע מוכר? על סמך 3 הפרקים הראשונים - בלי פנסים, אבל זה בטח עוד יבוא" (להזכירם שמאלדר וסקאלי שלפו את הפנסים טרם 3 הפרקים הראשונים..
)

anatxf

New member
שמתי לב לפרטים הדומים

וזה נראה ממש נחמד. אני מתכננת לצפות בסדרה הזאת. ענת :eek:)

למעלה