שמעתן על סרטון הבחורה השיכורה במועדון אלנבי 40?

שמעתן על סרטון הבחורה השיכורה במועדון אלנבי 40?

במהלך מסיבה שנערכה בבר "אלנבי 40", עלתה אחת המבלות על הבר והתחילה להתערטל. בשלב מסויים, עלו גברים שתויים על הבר וקיימו איתה יחסי מין לעיני כולם. הצעירה סירבה להתלונן, אבל אמה טענה כי היא נפלה קורבן לניצול. המשטרה פתחה בחקירה.

http://www.mako.co.il/video-blogs-specials/Article-d38b5e096632051006.htm

התגובות כהרגלן עלובות ומפילות אשמה על האישה. אני חושבת שאילו היה זה גבר שתוי ומנוצל על ידי קבוצת גברים -אף אחד לא היה מעז לטעון שהוא רצה את, או הסכים לזה.
עצוב.

aaa123

Member
השאלה היא אם מכירים בזכות של האישה להחליט אם זה

היה בהסכמתה או לא בהסכמתה כאשר לא נעשה שימוש בכוח פיזי מול התנגדות כלשהי(לא ראיתי את הסרטון אבל זה מה שאני מבין ממה שאני קורא).
&nbsp
אני חושב שאם גברים היו מקיימים יחסים עם גבר שתוי כשהגבר מסרב להתלונן וטוען שהכל היה בהסכמתו התגובות היו אותו דבר כך שהשאלה היחידה היא אם האישה טוענת שהכל היה בהסכמתה(וחוסר ההתנגדות שלה לא נבע מקפאון שאופייני לחלק ממקרי האונס) או מסרבת להתלונן מסיבות אחרות כמו חוסר רצון להעיד.
אם האישה מנמקת את חוסר הרצון להתלונן בטענה שלה שהכל היה בהסכמתה(ולא בחוסר רצון שלה להעיד) אז החלטה להעמיד לדין את הגברים על אונס בכל זאת היא חוסר הכרה בזכות של האישה להחליט אם יחסי מין היו בהסכמתה.

habubazehava

New member
אף אחד גם לא האשים את החינוך שנתנו ההורים למעורבים

את החינוך לא "לנצל" מצב כזה בו מישהי שיכורה כלוט וכנראה שהיה שם גם שימוש בסם האונס כדי לאנוס אלא להשתמש בשיקול דעת. אף אחד מהמעורבים - האנסים, הצופים והעובדים, לא ניסו לעצור את זה וחלקם גם עודדו את האנסים

aaa123

Member
לא ברור איך הגעת למסקנה שכנראה היה שימוש בסם האונס

בפורום אחר קראתי שברור שלא היה שימוש בסם אונס כי בחורה שעומדת ורוקדת על הבר לא קיבלה שום סם אונס.
&nbsp
יש בכל מקרה עבירת מין אחרת שאינה אונס שאפשר להעמיד לדין את אלו שצילמו והפיצו שהיא הפצת צילומים אינטימים בלי רשות בהנחה שהאישה לא טוענת גם שהפצת הצילומים היתה בהסכמתה.

Berethor

New member
באמת שזה לא משנה הרבה, משום שגם האלכוהול עצמו משמש כסם אונס

אפילו מבלי שיוסיפו למשקה סמים. אבל משום שאנחנו לא יודעים על הרקע של הבחורה, והאם היא יש לה נטייה להתפשט ולתהולל מינית גם מלבד המקרה שספציפי שהתרחש במועדון אלנבי 40 אז יותר קשה לשפוט האם זה קרה בעקבות השפעה של חומרים או האישיות שלה, מה שכן, לקיים יחסי מין עם בחורה שיכורה נחשב לדבר מפוקפק. יש לציין שהיא לא רק רקדה על הבר, אלא גם קיימה יחסי מין בעמידה והעניקה מין אוראלי לגברים, לכן הטענה שהיא הייתה מעולפת היא לא נכונה, וזאת לא עניין של מילה שלה נגד מילה שלהם, משום שתיעדו את כל מה שקרה שם בוידיאו, סביר להניח שזה גם אחת הסיבות שזה נראה עבור רוב הצופים מהצד כמו פורנו בשידור חיי ולא כמו אונס, אם היא הייתה מעולפת, אז היה ברור לכל האנשים במועדון שמדובר באונס. בזכות הצילומים הפרשה הגיעה למשטרה, משום שהבחורה עצמה לא הגישה תלונה, ומבחינה היא אומרת שזה היה בהסכמה. בכל אופן המועדון באלנבי 40 נסגר או עומד להיסגר, אז אין הרבה טעם להמשיך את הדיון הנושא הזה לדעתי. יש גם לציין שאני לא מסכים עם הטענה בקישור שהביאו כאן, שמועדונים נותנים אשליה של ביטחון, מועדונים וברים מוכרים כמקומות מפוקפקים, לא בדיוק מקומות שאנשים מבית טוב אוהבים ללכת עליהם, מקומות שיש בהם קטטות, סטוצים, ומוכרים בהם אלכוהול ללא אוכל, מה שמעודד אנשים לשתות בכמויות גדולות יותר, ועם שתיה על קיבה ריקה משתכרים יותר. אפילו כל השמירה שיש במועדונים לא עוזרת מספיק, ההבדל העיקרי במקרה הזה לבין מקרים אחרים, זה שבמקרה הזה התרחיש המיני המפוקפק קרה במרכז המועדון, בעוד שמקרים אחרים זה קורה בשרותים של המועדון, או/ו בסמטאות אפלות מחוץ למועדון. זה ידוע שרוב המקרים של סמי אונס ואקסטזי מתרחשים במועדונים.

"אלכוהול יכול גם הוא לשמש כסם אונס. שתיית משקה חריף יכולה להביא לשכרון, עייפות ולפגוע ביכולת לקבל החלטות."

https://he.wikipedia.org/wiki/סם_או...9.D7.9C_.D7.A1.D7.9D_.D7.90.D7.95.D7.A0.D7.A1

"במהלך אחת המסיבות האחרונות שנערכו בבר, עלתה אחת המבלות על הבר והתחילה להתערטל לאחר ששאלו מי אמיצה מספיק להוריד בגדים. בשלב מסוים, בעידוד הקהל, היא אף הזמינה את הבליינים שבמקום להצטרף אליה. זה אחר זה עלו גברים שתויים על הבר וקיימו איתה יחסי מין לעיני כולם. גם הטלפונים הניידים נשלפים ועשרות הבליינים תיעדו הכול. הסרטונים שהופצו הגיעו לא רק לאלפי טלפונים ניידים ברחבי הארץ, אלא גם אל קציני הרישוי של מרחב יפתח."

"במשטרת לב תל אביב פתחו בחקירה והצעירה מסרה עדות אך סרבה להתלונן. לטענתה, אף על פי שהייתה שיכורה, היא עשתה את המעשים מרצונה החופשי. מנגד, אם הנערה טוענת כי היא נוצלה ובכוונתה לפנות למשטרה ולהגיש תלונה."

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1150565

"מפקד מרחב ירקון במשטרת ישראל, ניצב יהודה דהן, הורה להוציא צו סגירה בכפוף לשימוע לבעלי מועדון אלנבי 40. זאת, יום לאחר חשיפת חדשות 10 בדבר הערב בו קיימה בחורה שיכורה יחסי מין עם גברים רבים על הבר, לקול צהלות הנוכחים וללא התערבותם."

"בעקבות הפרסום, דרשו חברות כנסת וגולשים ישראלים מהמשטרה, כמו גם מעיריית תל אביב, לסגור את המועדון. אל מרב מיכאלי הצטרפו בשעות האחרונות גם רויטל סויד מהמחנה הציוני וח"כ מיכל רוזין ממרצ, לשעבר מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית."

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1150729

"שימוש באקסטזי בציבור הרחב (ללא קשר לטיפול פסיכיאטרי) החל במועדוני ריקודים של הומוסקסואלים בעיקר. משם, הופץ הסם למסיבות רייב ומאוחר יותר לשאר הציבור. בשנות ה-90 עם התפתחות תרבות הטראנס והפסיכדליה באירופה ובארצות הברית החלו להשתמש בני נוער ומבוגרים צעירים בסם, והוא נחשב היום לאחד מ-4 הסמים הלא-חוקיים הנפוצים ביותר בנוסף לקנאביס, קוקאין והרואין."

https://he.wikipedia.org/wiki/אקסטזי#.D7.94.D7.99.D7.A1.D7.98.D7.95.D7.A8.D7.99.D7.94

aaa123

Member
זה שהמועדון נסגר לא אומר שאין טעם להמשיך את הדיון

והשאלה היא אם האשמים הועמדו לדין.
&nbsp
האם אלו שהפיצו את התמונות ללא הסכמתה הועמדו לדין?
האם אלו שאנסו אותה על סמך דבריה(גם אם היא לא מגדירה את מה שהיה כאונס) הועמדו לדין?

Berethor

New member
זה קרה במקום ציבורי ולעיני כל ולכן זה לא נחשב לתמונות פרטיות

לא מדובר בתמונות מיניות שהיא שלחה באופן פרטי או בתמונות שהשיגו על ידי מעקב, ובנוסף הצילומים הם אלו אשר חשפו את מה שקרה שם, משום שלבחורה לא הייתה כוונה להגיש תלונה, כך שבין היתר הם עזרו למשטרה ולתקשורת. לא ידוע לי גם על כוונה להעמיד לדין את אלו שקיימו יחסי מין איתה, בין היתר משום שהבחורה אמרה שזה היה מרצונה החופשי, אולי עדיין יכולים להעמיד אותם לדין על כך שהיא הייתה שיכורה, אבל זה הרבה יותר קשה ברגע שהבחורה עצמה לא מוכנה להגיש תלונה ואומרת שהיא לא נאנסה, בכל מקרה זה שסגרו את המועדון זה גם לא מעט, כנראה שלצפות ליותר מזה זה "Asking for too much". אם אתה זוכר את המקרה שהיה עם השופטת אשר סירבה להגיש תלונה על השוטר, גם שם נסגרה הפרשה.

"כאשר לנאנסת אין יכולת להביע את הסכמתה או את חוסר הסכמתה לקיום יחסי מין, היעדר ההסכמה קם ועולה: המשמעות היא שבנקודת זמן בה אישה מעורפלת חושים, חסרת הכרה, מורדמת, שיכורה או מסוממת, ואין היא יכולה להביע את נכונותה והסכמתה המפורשת לקיום יחסי המין, אזי גם כאן המדובר בעבירת אינוס."

http://www.mh-law.co.il/עוד-פלילי-מהם-המקרים-הנחשבים-לאינוס-על/

"בית משפט השלום בפתח תקוה התיר הערב (שישי) לפרסום כי המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בדקה תלונה לפיה שופטת נאנסה על ידי קצין משטרה. לפני כמה שבועות נמסר המידע למשרדי מח"ש על ידי ידיד של השופטת, שאמר כי היא סיפרה לו שנאנסה על ידי שוטר עמו נפגשה."

"מהמידע שהעביר המתלונן עלה שהשופטת הכירה את הקצין באתר היכרויות, והשניים קבעו להיפגש. ככל הנראה, השניים נפגשו כמה פעמים, ולגרסת השופטת - כפי שהציג אותה ידידה - היא נאנסה במפגש האחרון ביניהם."

"השוטר טען להגנתו שהיחסים התקיימו בהסכמה, וכי בין השניים היתה הכרות מוקדמת, עוד לפני שהחליטו להיפגש דרך אתר האינטרנט. במח"ש ניסו לפנות לשופטת, אך היא עמדה בסירובה להתלונן. "חוקרי המחלקה ביצעו פעולות שונות לצורך בירור המידע, ולאחר בחינת הראיות הוחלט כי אין בהן די על מנת להמשיך בחקירה פלילית נגד הקצין", נמסר בהודעת מח"ש."

[URL]http://www.haaretz.co.il/news/law/1.2492240[/URL]

aaa123

Member
הפצת הצילומים שלא בהסכמתה

ולא למשטרה כדי להתלונן היא עבירה פלילית בפני עצמה.
&nbsp
כמו כן במקרה של השופטת שסירבה להתלונן אין ראיות שמדובר באונס בדמות סרט שמתאר בדיוק מה קרה כך שדברים שלה למישהו לא מספיקים לדעתי.
כאן המקרה שונה והדברים של הקורבן צריכים להספיק לדעתי כדי להרשיע את הגברים באונס בלי חקירה של הקורבן,ולכל היותר אפשר להקל בעונש של הגברים בהתחשב בעובדה שהיא לא מחשיבה את האירוע כאונס..
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Berethor

New member
בשביל לסגור את המועדון היה מספיק תצילומים של סקס בפרהסיה

לכן לא היו צריכים לשפוט אם מדובר באונס או לא אונס, נכון לעכשיו רוב מקורות בתקשורת לא מתייחסים לזה כאונס, וכך גם לא המשטרה והבחורה עצמה, גם מבלי שיחשיבו את המקרה הזה לאונס, עדיין מקרה של gangbang עם בחורה שיכורה במרכז המועדון לא נתפס כדבר שהוא בסדר ולכן המועדון נסגר. הוידאו מאלנבי 40 מתאר את מה שקרה, אבל מה שרואים בו לא מתפרש באופן חד משמעי כאונס אלא יכול גם להתפרש כמין עם מספר גברים בפרהסיה, משום שלא רואים בו כפייה ישירה ואלימות, ולא רואים בו בחורה חסרת הכרה וכו. בכל מקרה גם יחסי מין במקומות ציבוריים נחשבים לדבר לא חוקי, ובעלי המועדון איפשרו לזה להתרחש בעסק שלהם, ולכן נכון לעכשיו הם יצאו האשמים העיקריים בפרשה, ולכן העסק שלהם נסגר, עכשיו אם מישהו או מישהי רוצה להשתתף או לצפות בgangbang במועדון, הוא צריך לחפש מועדון אחר.

"A gang bang or gangbang is a situation in which several people engage in physical sexual activity with one particular individual sequentially or at the same time. Normally, there is a single individual who is the central focus of the sexual activity; for example, one man or woman surrounded by several men or women. Rather than serial couplings by two people, the gang bang is defined by the number and simultaneity of the various sex acts, such as vaginal, anal or oral sex or double penetration or triple penetration."

https://en.wikipedia.org/wiki/Gang_bang

aaa123

Member
אני לא התייחסתי לנושא של סגירת המועדון

אלא לדברים שלא נעשו והיו צריכים להעשות.
&nbsp
צריך לשפוט את הגברים בלי קשר לצורך לסגור את המועדון.

Berethor

New member
אולי הייתה יכולה להיות הרשעה יחודית יחסית מסוגה בפרשה הזאת

אם הבחורה לא הייתה מתעקשת על כך שלא היה שם אונס, אומנם זה עוד יותר קשה להרשיע על סוגי אונס פחות בולטים ומוכרים, אבל הצליחו לעשות את זה בפרשה עם האנס שהתחזה לרווק, והשיג יחסי מין בעזרת הונאה, אשר בדומה ליחסי מין עם שיכורה גם יכולים לחשב לסוג של אונס. השאלה היא למה הצעירה שהייתה שיכורה מתעקשת על כך שלא מדובר באונס בניגוד לצעירה בפרשה עם הנוכל, האם זה משום שהיא באמת לא מרגישה נאנסת, האם זה משום שהיא לא רוצה שיחשיבו אותה לנאנסת, אפילו אם בפועל היא נאנסת בכל מקרה, או האם זה משום שהיא לא מספיק מודעת לבעייתיות של קיום יחסי מין עם מישהי שיכורה.

"השופט כתב כי אכן לא מדובר במעשה אינוס קלאסי-כוחני, אלא שיחסי המין הושגו במרמה. לדבריו, אם הנאשם לא היה מציג עצמו כרווק יהודי - הצעירה לא היתה משתפת איתו פעולה."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3921932,00.html

סתו חם

New member
ראיתי בטלוויזיה, וכמובן את התערבותן של כמה וכמה ח"כיות.

לאנסים יהיה סוף מר.
אגב, גם למועדון הזה כולו. הוא נסגר.

habubazehava

New member
המועדון הזה לא נסגר בגלל הסיבות הנכונות

זה לא שהמערכת עשתה את העבודה שלה. האונס התרחש לפני כמה חודשים. נזכרו עכשיו בגלל הלחץ הציבורי

meidadc

New member
אני מצטער

אולי אני בור שובניסט, אבל אני לא מצליח להבין למה כשגבר ואישה מקיימים יחסי מין תחת השפעת אלכוהול, מדובר באונס.

אם הבחורה לא כשירה להסכים לקיום היחסים, מדוע הגבר כשיר לשאת באחריות לקיום יחסי המין?

אם מדובר בסם אונס, אז אין כאן שאלה. ברור שהמסמם ראוי לעמוד לדין ולקבל עונש כבד. אם מדובר, כמו בחלק מהפרסומים, במצב שבו הקורבן התקשתה לעמוד - אז אין ספק שהיה כאן ניצול.

אבל אם מדובר במסיבה שיצאה משליטה כפי שמדווחים חלק מהפרסומים (אולי הם מתייחסים לשלב מוקדם יותר של האירוע), לרבות מצב שבו אישה אחרת (ולא גבר) היא זו שהפשיטה את אותה מסכנה, לרבות דיווח בתקשורת שהקורבן (כנראה מתוך שיכרותה) הזמינה באופן יזום גברים לעלות לבמה ולקיים איתה יחסים - יש כאן אמנם אירוע מצער, אבל לא ברור את מי צריך להאשים כאן...

וכמובן שכל מי שצילם והפיץ צריך לעמוד לדין על הפצת תכנים מיניים ללא אישור.

סתו חם

New member
מי אמר שהנאנסת הזמינה שמוקים לקיים איתה יחסים?

ואיפה כתוב שאשה הפשיטה אותה?

נאמנים עלי דברי הח"כיות שהיה פה אונס.

Berethor

New member
את זה שבחורה אחרת הפשיטה אותה, אמרה הבחורה עצמה בעדות שלה

מפתיע אותך? הנשים במועדון הזה נהנו "מהמחזה" כמעט כמו הגברים, אבל לא קיימו יחסים עם הבחורה מסיבות "טכניות". לגבי זה שהבחורה הזמינה, זה מה שתואר בכתבות המוקדמות בפרשה. מה שכן, גם אם היא הזמינה אותם, לא ברור אם זה ליחסי מין או לרקוד, אבל להם גם היה גם מספיק שהיא הייתה עירומה.

"בראיון לחדשות ערוץ 2 סיפרה הצעירה: "מה שעבר לי בראש זה איפה אני? מה אני עושה? אני לא יודעת איך הגעתי למצב כזה שאני שותה אלכוהול. הגעתי למצב שאני לא יודעת איפה הייתי. הסכמתי לעלות עם הבגד ים שלי. באיזשהו שלב, כשכבר לא הייתי מודעת, פשוט הורידו לי את הבגד ים, אחת הבחורות על הבר משכה לי את החוטים של החזייה, משכה לי את החוטים של הבגד ופשוט נשארתי עירומה וללא בגדים"."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4707629,00.html

"על פי הדיווח, הצעירה רקדה על הבר ובשלב מסוים הזמינה את הגברים להצטרף אליה."

http://www.holesinthenet.co.il/holesinthenet-media-story-124893

Berethor

New member
המועדונים מלאים בחרמנים, האלכוהול הוסיף עוד יותר אש למדורה

"המבדיל משקאות המכילים אלכוהול משאר המשקאות הוא שהם משכרים - כלומר, גורמים לשינויים במצב הרוח וההתנהגות של האדם. שתיית אלכוהול גורמת לעלייה במצב רוח, להשתחררות מלחצים נפשיים, להרגשת קלילות, קלות ראש וערפול חושים, לעלייה בביטחון העצמי, לשחרור, ירידה בעכבות ולהרגשה נינוחה של רצון לשמוח ולחגוג. שתייה רבה עלולה להביא את האדם לידי השתטוּת והתנהגות פרועה; שתייה מוגזמת עלולה לגרום לאיבוד שליטה עצמית ושיקול הדעת, לאיבוד שיווי המשקל ולהרגשה פיזית ונפשית רעה, אשר מתבטאת בסחרחורות, בכאבי ראש, בבחילות ובהקאות - ובעקבות כל אלה, מטבע הדברים, גם בדיכאון. נוסף על כך, ברוב המקרים בהם אדם שיכור מקיא, הרגשתו משתפרת מיד לאחר מכן כתוצאה מיציאת עודפי האלכוהול מהגוף. אם אדם הולך לישון בעודו שיכור, עלולה ההרגשה הרעה להופיע או להתחזק לכשיתעורר. תופעה זו נקראת חמרמורת."

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%94_%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A3#.D7.94.D7.A9.D7.A4.D7.A2.D7.AA_.D7.94.D7.90.D7.9C.D7.9B.D7.95.D7.94.D7.95.D7.9C[/URL]

aaa123

Member
כשמדובר במצב בו אישה אחרת הפשיטה את הקורבן

אז האישה שהפשיטה אשמה,ואני מאמין שהאישה שהסכימה לקיים יחסי מין לא היתה מודעת לתנאים שהיא מסכימה(כלומר לזה שמצלמים) ואילו אחד הגברים היה שואל אותה אם היא בטוחה שהיא מסכימה לקיים יחסים בתנאים האלו (כלומר שזה מול הרבה אנשים שמצלמים) היא היתה אומרת לא.
&nbsp
אני חושב שהמצב של הגברים לא סימטרי מאחר שגבר שמצולם מקיים יחסי מין לא זוכה לאותו גנאי חברתי כמו נשים.

meidadc

New member
כאמור, בעניין הפצת התמונות, אין עוררין שיש להעניש

אני שואל בנוגע לסיבת הא-סימטריה באחריות לקיום יחסי מין תחת השפעת אלכוהול.

אני מכיר את כל הקלישאות שמדברו על ההבדל שבין פיל שדורך על נמלה לעומת נמלה שדורכת על פיל. שאלתי היא מה במקרה הזה גורם לאנלוגיה הזו להתאים

למעלה