שמעתם על זה?

iceviper

New member
נשיא הודו הטיפש

גרם לכך שהודו היא אחת ממעצמות ההיי-טק הכי גדולות בעולם,וזוכה בצמיחה כלכלית ענקית בפרק זמן קצר.

אל תכתבי על דברים שאת לא מבינה בהם

יש היום הפצות לינוקס, בינהם Mandrake הפופולרית שכוללות תמיכה מלאה בעברית, כולל תפריטים וכמובן כתיבה וקריאה. http://www.kde.org/il/hebrew http://linbrew.sourceforge.net ממש לא כולם עושים את זה בהתנדבות, יש חברות שמספקות תמיכה ושירותי פיתוח בתשלום ללינוקס. חוץ מזה, אני מבין שאת המומחית היחידה בנפש האדם והחלטת שההתנדבות נובעת רק כשלמישהו יש חשק להוכיח את ביצועיו. זה קצת יותר עמוק מזה... תתעמקי קצת לפני שאת מגבשת מסקנות.

טעות

יש יותר סיכויים שחברה מסחרית כמו מיקרוסופט תפשוט מחר רגל מאשר שמיליוני(?) אנשים יחליטו שהם לא משקיעים יותר בלינוקס. ברגע שהתוכנה היא ציבורית ופתוחה, את בעיקרון יכולה להסיר מליבך דאגה. תמיד יהיה מישהו שיוכל להמשיך לפתח אותה בצורה חוקית. IBM לדוגמה שיווקה בעבר מערכת הפעלה בשם OS/2 warp שרבים טוענים שהיתה טובה יותר ממתחרתה באותו זמן, Windows 95. אך אבוי, כל אותם חברות ואנשים פרטים שרכשו אותה לא זכו עוד לעדכונים מכיוון ש-IBM החליטה להפסיק להשקיע במערכת ההפעלה הזו. אם OS/2 היתה קוד פתוח, המצב לדעתי היה שונה. דבר נוסף, אם נשווה את אחוז דוברי העברית המשתמשים בלינוקס לאחוז המשתמשים במערכות ההפעלה של מיקרוסופט, אז לדעתי לינוקס הקדימה את מיקרוסופט. כלומר, מיקרוסופט חיכתה לכמות מספיק גדולה של משתמשים בכדי שישתלם לה לפתח תמיכה עברית ואילו קהילת הקוד הפתוח לא חייבת להתחשב בדברים כאלה, מספיק שיש קבוצה של אנשים שהדבר חשוב בעיניה. ומסתבר שיש כאלו. ההתנדבות היא אינדיוידואלית ולא מערכת היררכית. אפשר להסתמך עליה יותר מעל מערכות היררכיות סגורות, שאם הקודקוד מתבטל, מתבטל איתו כל שאר המשולש.

רון סי

New member
מאה אחוז

מי שרוצה להשתמש בתוכנות קוד פתוח מוזמן לעשות זאת. בשביל מה כל הרעש? אפשר לעשות את זה כבר עכשיו. שום מהפיכה. עולם המחשבים - בייחוד ה-PC - הוא הדמוקרטיה המושלמת. כל אחד יכול לשים במחשב שלו איזה תוכנה שמתחשק לו. אף אחד לא מגביל אותו בכלום. זה שאנשים בוחרים דוקא במיקרוסופט זה לא בגלל שאין תוכנות קוד פתוח, כי יש. אנשים בוחרים במיקרוסופט כי היא מספקת פתרון, וזאת בניגוד לתוכנות הקוד הפתוח, שמספקות בעיקר בעיות.

iceviper

New member
באמת?

אנשים בוחרים במיקרוסופט כי אין להם ברירה. משפחה שקונה מחשב חדש תקבל במאה אחוז מהמקרים חלונות ולא לינוקס. כאשר הילד בן ה-15 ירצה לקנות משחק מסויים ,הוא יסתכל בצד של האריזה כדי לבדוק דרישות מינימליות ויראה "חובה WINDOWS 98". המקרה היחיד שיש אילו שהם קולות של תחרות נורמלית זה בעולם האינטרנט,שם יש אפשרות להשתמש בדפדפנים אחרים זולת זה של מיקרוסופט ולקבל אותם תכנים.

רון סי

New member
מה זה אין להם ברירה

הם יכולים להשיג לינוקס ולהתקין. הם יכולים לבקש מהטכנאי שיתקין להם, במקום החלונות. חלונות עולה להם כסף ואילו הלינוקס הוא חינם עקרונית, ככה שהם אפילו מרויחים. יש להם גם אפשרויות כמו יוניקס ל-PC במגון צורות, לאו דוקא לינוקס. אף אחד לא מכריח אף אחד להתקין מערכת הפעלה מסויימת במחשב שלו.

iceviper

New member
מה?

אמרתי לך שהם *מקבלים* אוטומטית חלונות עם המחשב החדש.או עם התחברוץת לאינטרנט דרך חברה מסויימת,או השד יודע מה. אני גם לא מכיר הרבה משפחות עם 2 ילדים וכלב ובית עם גינה שיחליטו חד משמעית שהם מעדיפים לינוקס,וגם בגירסה כזאת ולא אחרת.פשוט,לרוב מוחלט של האנשים אין את הידע הבסיסי ביותר מה האלטרנטיבה למיקרוסופט,בניגוד גמור לכל תחומי הבידור האחרים.

רון סי

New member
שום מקבלים

מה זה "מקבלים"? זה עולה כסף. הם משלמים בשביל זה. זה מופיע בהצעת המחיר ואחר כך בחשבונית. זה כמו שתגיד שהם "מקבלים" את הצג. הם לא יודעים להחליט: זו לא הבעיה. גם אם הם ידעו להחליט זה לא היה עוזר, כי בלינוקס צריך לדעת להתעסק, בניגוד גמור לחלונות, ולכן משפחות עם שני ילדים וכולי יעדיפו חלונות על לינוקס, כי הם מעדיפים משהו שעובד על משהו שעושה בעיקר בעיות.

iceviper

New member
נו בחייך

הם לא יודעים להחליט? מה דעתך פשוט על "לא מכירים"? ואגב,לא תמיד משלמים בשביל זה.הרבה פעמים אתה מקבל את זה כמתנה בהתחברות לאינטרנט (כמוני) או בקניית מחשב חדש וכו'.

חדף

New member
פה אני דווקא מסכים עם רון

כמובן שאני לא מסכים להצהרה המופרכת שלו ש "מייקרוסופט מספקת פיתרון ותוכנות הקוד הפתוח מספקות בעיות", אבל אני באמת לא חושב שיש פה איזו מהפיכה של הטוב מול הרשע. קודם כל, לינוקס, עד כמה שאני רואה, הולכת ומתחזקת בקצב לא רע, והיום כבר הרבה מאוד משחקים יוצאים גם בגרסת לינוקס. וחוץ מזה, קשה לדעתי להאשים אנשים שמוכרים מחשבים עם התוכנה הפופולרית ביותר וחברות משחקים (אגב, חלק לא קטן מהמשחקים הפופולריים מיוצר ע"י מייקרוסופט) שיוצרות משחקים שמותאמים למערכת ההפעלה הפופולרית ביותר. לדעתי, במקום להתלונן, צריך לפעול. רעיון הקוד הפתוח נמצא בתנופה, אבל הוא עדיין לא חזק מספיק כדי להוות אלטרנטיבה ברוב התחומים. (אגב, אתם מצליחים להיכנס לתפוז כמו שצריך עם מוזילה? כי לי זה עושה בעיות). חברות מסחריות רוצות להרוויח, אז כמובן שהן יבחרו לכתוב לחלונות. כשאנשים יכתבו משחקים ותוכנות בקוד פתוח, אז כמובן שהם יהיו מתאימים ללינוקס ודומיו, וזה לדעתי המצב שצריך לשאוף אליו. אגב, יש פה מתכנתים? נראה לי שאני עדיין לא ברמה גבוהה מספיק בשביל להתחיל, אבל בעתיד הקרוב אני בהחלט ארצה להתחיל לעבוד בקוד פתוח, ואני אשמח לשותפים.

שמוצקין

New member
הרבה מהמשתמשים

בחלונות לא משלמים
הם פשוט מעתיקים גירסה צרובה.

רון סי

New member
מוזילה עושה לך בעיות

ואתה עוד לא מסכים שתוכנות קוד פתוח עושות בעיות? תחליט, או שהן עובדות טוב, או שהן עושות בעיות... לינוקס הולכת ומתחזקת: יפה מצידה. באמת הגיע כבר הזמן שמערכת הפעלה שנחשבת לטובה ולא עולה כסף תתחיל להתחזק. בזמן שלינוקס הולכת ומתחזקת לאיטה, מיקרוסופט שחררה סדרה של מערכות הפעלה מצויינות, אולי הטובות שנכתבו אי פעם, שהיו חזקות מהרגע הראשון. חברות מסחריות רוצות להרויח: אלא מה? איך הן תוכלנה לתפקד בלי להרויח? איך יקנו מחשבים, ישלמו משכורות למתכנתים, שרוצים לקנות לפחות קוטג' ולחמניה בבוקר לפני העבודה?

למעלה