שמעתם על הקטע הזה?

omrili77

New member
על התגובה של סניידר או על התביעה?

כי מתלוננים על זה כבר הרבה זמן, ואני חייב לציין שלהערכתי זו הפעם הראשונה שאני מסכים עם דני-בוי.
לא מספיק שלקחו את הבולטס והפכו אותם לדובוני-אכפת-לי, רוצים בכלל להתעלל בוושינגטונים ולקחת גם את הסקינז?

על התביעה עצמה.

השם,להבנתי,אמור להיות הומאז' לילידי המקום - לא ברור לי מה הנימוקים של התובעת ואיך היא לא נתפסת כרודפת פרסום בכסות פוליטית..
ד"א
לא הבנתי את ההערה על ה"בולטס".
הכוונה לדייגו?
איך הם קשורים?

omrili77

New member
הוויזרדז מה-NBA נקראו במקור הבולטס

(Bullets)
החליפו את השם ב-97 כי היה ״אלים מדי״.
חמור מכך, החליפו גם את הצבעים, כך שכל המרצ׳נדייס הפך ללא רלוונטי. לאחרונה החזירו את הצבעים המקוריים, ושמעתי ששוקלים גם להחזיר את השם לקדמותו.

מקור השם של הסקינז דווקא בבוסטון. הם התחילו את דרכם בשם ה-Boston Braves, מכיוון ששיחקו במגרש של קבוצת הבייסבול באותו השם (בזמנו היה מקובל לתת לקבוצות פוטבול שמות זהים או לפחות מתכתבים עם שמות קבוצות הבייסבול של העיר, ע״ע הג׳יאנטס בניו יורק בנוסף להרבה שמות שכר עברו מהעולם). גם המילה ברייבז מכוונת לאינדיאנים, אגב, וגם לאטלנטה וקליבלנד מהבייסבול יש בעיות דומות.
לאחר שעברו לשחק בפנוויי פארק, המגרש של הרד סוקס, שינו את שמם לרדסקינז כדי להתכתב עם השם של המארחת החדשה (מה שאולי מקל על יעל לאהוד אותם קצת
). כשעברו לוושינגטון ב-37 השם עבר איתם, וכך יצא שהשם אכן אמור לכבד את תושבי האזור המקוריים, אבל לא את אזור וושינגטון דווקא

ESPN

New member
להרבה קבוצות יש את הבעיה הזאת

גם לצ'יפס וגם בקולג'ים, שם גם הרבה פעמים הקמע הוא מאוד בוטה (במיוחד של פלורידה סטייט, למשל). גם ללוגו של הרדסקינס בתכל'ס לא חסר.
אני זוכרת שב95' כשהאינדיאנס והברייבס שיחקו בוורד סיריוס רץ סיפור על איזה עיתון שלא מפרסם שמות של קבוצות 'אינדיאניות' אז כל הסידרה הם התייחסו רק ל'אטלנטה' ו'קליבלנד'.
בכל אופן, כל הסוגיה היא די סבוכה. אני לא חושבת שזה כל כך חד וברור. אני מנסה לחשוב איך הייתי מרגישה אם הייתה קבוצה בניו יורק שהיו קוראים לה the fighting rabbis שהלוגו שלה הוא דוס... מצד שני לקחת לקבוצה את השם שלה... לא יודעת.

בכל אופן, נראה לי שזה בעיקר דרך של צאצאי הנייטיב אמריקנס לזעוק על כל העוולות שנעשו להם במשך השנים בצורה שתשיג הכי הרבה כיסוי תקשורתי. זכותם.

avishaiam

New member
סתם עודף פוליטיקלי קורקט

אם הייתה קבוצה בשם *עיר* ז'יד או קייק, השם לא היה מפריע לי, בטח שאם היה ניו יורק רבייס עם סמל של יהודי, או אפילו יהודון מהקריקטורות שהיו באירופה ועכשיו בארצות ערב של דוס עם אף עצום, במיוחד מכיוון שהוא בא לייצג רוח לחימה, בטח שהאינדיאנים, למרות רצח העם שהם עברו, מאחר ואין כאן עניין של העלבה וזלזול לא צריכים למחות על שם של קבוצה/ות.

למעלה