שמעתם חדשות?!

• פותח הנושא evike
  • פורסם בתאריך

evike

Well-known member
מנהל
שמעתם חדשות?!

אני כולי נרגשת. הקרח נשבר! כרגע הודיעו מרומא, שהנשיא קצב לחץ פעמיים את ידו של נשיא סוריה, כשהפעם השניה היתה ביוזמתו של אסאד. והם גם החליפו ברכת בוקר טוב. אחרי זה, הוא לחץ גם את ידיו של הנשיא חתאמי, הם גם ברכו האחד את השני, ודברו בפרסית על עיירת הולדתם. לבסוף, קצב התחבק עם נשיא אלג'יר. פעם אסור היה אפילו להזכיר את המילה ישראל, היא היתה מוקצה. זה עדיין לא שלום, אבל בהחלט צעד נוסף לקראת אולי קצת נורמליזציה. ואם כבר, אז האומן היחיד שהופיע בטקס הלוויה, היתה אחינועם ניני שלנו. כנראה אנחנו כבר לא כל כך שנואים ומוקצים. הלוואי, שזה יהיה הפתח לסנונית הראשונה לשלום שכולנו כל כך מיחלים לו! שבת שלום ונפלא לכולכם.

agibagi

New member
נשמע רק בשורות טובות כאלה../images/Emo39.gif

אצלי החדשות של היום מככב החמסין, אבל מקווה שבערב ישבר. הלוואי שהשלום באמת יגיע לאיזורנו אבל הקאסמים לא מראים את הרצון הזה. שבת שלום לכולם,סוף שבוע נפלא שקט ורגוע !!!

farm110100

New member
מה ההתרגשות?

ללחוץ יד לרוצח? בכלל אני לא מבין,אפשר לחשוב שאנחנו מדינה נוצרית! כל השבוע עוסקים באפיפיור! מה איכפת לנו ממנו? והביזיון שנשיא המדינה הולך להלוויה נוצרית? כאשר הרב לוין או הרב שיך נפטרו לבית עולמם, התקשורת לא עסקה בנושא 10% מהזמן שהקדישו לנוצרי הזה! קצת כבוד לעצמנו ולתורתנו לא יזנק!

evike

Well-known member
מנהל
בנגוד אליך פרם110100

אני רואה את חצי הכוס המלאה. נכון שאסד לא צדיק הדור, אבל שלום עושים עם אויבים ולא עם ידידים. מחוות כאלה היו פשוט בלתי אפשריות עד עכשיו. הם לא הכירו בנו, ואם כבר יש איזה צעד קטן, אז להתעלם ממנו?! אנחנו לא משווים את עצמנו לאף אחד, ואם נמשיך לנהוג כמוהם, לעולם לא נתקדם לשום מקום! אנחנו צריכים להסתכל קדימה בתקווה! ואם כבר, אז מה לגבי הגרמנים? ובכלל, שינויים וכריתת ברית שלום מתרחשת בכל מקום, בכל העולם. אז אם כך, לעולם לא יהיה שלום?! צריך להתחיל מאיזו נקודה! וכתבתי, שזו התחלה, סנונית ראשונה, ומקווה שמכאן רק נמשיך לכוון טוב יותר! ולגבי העיסוק במות האפיפיור, שוב, אי אפשר להשוות אותו לשום רב אצלנו, ולא בגלל גדולתו של מי מהם, אלא, בגלל שרבנים אצלנו, הם מוכרים רק אצל היהודים, ואילו נוצרים יש והרבה בכל העולם, כולל פה. האפיפיור היה אשיות כלל עולמית. כל מנהיגי העולם כבדו את המעמד בנוכחותם. למה אנחנו צריכים להיות יוצאים מן הכלל? וחוץ מזה, האפיפיור הזה היה ידיד של היהודים, הכיר בהם, ואף היו לו קשרים אישיים עם כמה וכמה יהודים וישראלים. הוא היה איש של שלום, שלצערנו העולם לא משופע בהם. אז פשוט צריך להסתכל על הנושא בצורה חיובית, ולראות את חצי הכוס המלאה! לדעתי, בנגוד לשלך, דווקא ההשתתפות שלנו בלוויה, היא הכבוד שלנו לעצמנו! ובנימה אחרת, ברוך הנכנס/אולי מצטרף לפורומנו הנהדר. שבת שלום.

יוליקה

Member
מנהל
אויקה, הייתי מאד מתפלאת

אם זה לא היה קורה. בזמן שידור טכס ההשכבה לאפיפיור, גיליתי את אסאד עומד בדיוק מאחורי גבו של קצב. מאד התפלאתי ששם העמידו אותו. המצלמה התעכבה מעט מאד על השניים. אילו היתה זו המצלמה של הטלויזיה הסורית אני מאד בטוחה שהם היו מדלגים עליהם. כניראה כשתם הטכס קשה היה לשניהם להתעלם אחד מהשני. מה שאותי יותר מסקרן אם יש תמונות מלחיצות הידיים. מעבר לאמור לעיל, אויקה אני מסכימה עם דעתך בעניין הצעד הראשון (לחיצת ידיים) אלא שאני סקפטית בעניין ההמשך.

לחיצת יד

לצערי אנו יודעים מה זה לחיצת יד ערבית כמה פעמים לחצו יד לערפת ז"ל

יוליקה

Member
מנהל
והביזיון שנשיא המדינה הולך להלוויה?

תגיד איפה אתה חי??? כשרבין נירצח הגיעו לפה כל מנהיגי העולם שהם נוצרים בדתם. לא שאלת מה הם מחפשים בהלוויה יהודית??? את מי מעניין הרב שך??? פרט לחסידי פונביז'??? לדעתי אתה חי בעולם צר משלך ומה שקורה בעולמנו הגדול מאד זר לך.

עב

New member
איפה הביזיון בדיוק????

האפיפיור הוא אחד השליטים החשובים ביותר בעולם, מנהיגם של מיליארד מאמינים אם לא מעבר לכך, בעלים של נכסים לא מבוטלים בארץ הקודש. עדיין זכורה האימרה של סטלין "כמה דביזיות יש לאפיפיור". איפה ברית המועצות ואיפה הותיקן. מה לעשות שהאפיפיור יותר מעניין מרב יהודי? כנראה שהרבנים היהודים עושים פחות ממה שעשה האפיפיור. אסד אינו רוצח ככל הידוע לי, שליט די חדש והשלום עם סוריה חשוב יותר מהכבוד של אדם זה או אחר. תתעורר!

evike

Well-known member
מנהל
נכון, גם אני סקפטית, והנה הסורים

כבר מכחישים את לחיצות הידיים. אבל אני עדיין מקווה, וכמו שאומרים, כל ק"מ מתחיל בצעד אחד. אז הנה הצעד הראשון התחיל, ונקווה שיהיה לזה המשך. ואין פה שום סתירה לבין היותנו יהודים, ובין מותו ולוויתו של אפיפיור נוצרי. הוא הרי מעולם לא פגע בנו, להפך. הוא תמיד שיבח אותנו, ולא הסתיר מעולם את קשריו עם חבריו היהודים.

evike

Well-known member
מנהל
ואם כבר מדברים על דתיים, שמעתי

משהו נחמד בתוכנית של יהורם גאון. בתחנת אוטובוס בירושלים עמדו כמה אנשים וחיכו לאוטובוס. ביניהם היתה בחורה צעירה, בלבוש חושפני, ועם בטן בחוץ. הגיע איש דתי עם זקן ומעיל שחורים לתחנה. הוא העביר את מבטו על הנוכחים, וכשראה את הבחורה, השפיל את מבטו, ונכנס לחנות ירקות סמוכה. חשב המספר, שהחסיד לא רצה לראות אותה, כדי שלא יחטא במחשבתו. אבל אז, אחרי כמה שניות, יצא האיש מהחנות, כשבידו תפוח עץ אדום ומבריק. הוא ניגש לבחורה, ואמר לה, קחי את התפוח , הוא בשבילך. תמהה הבחורה, ושאלה אותו, בשבילי? למה? אמר החסיד, גם חוה לא ידעה שהיא ערומה, עד שאכלה מהתפוח. זה סיפור אמיתי, שיכול לקרות רק בירושלים.

יוליקה

Member
מנהל
ג'ודי ניר מוזס - ברומא

אין גבול לחוסר הטעם של האישה הזאת: קיראו. חברים וחברות, גב' ג'ודי ניר מוזס שלום איננה אישה פרטית כשהיא מלווה את בעלה בשליחות המדינה. כשהיא עושה משהו של"טעמה מתאים" כמו קמע של הרב כדורי במעמדה היא עושה זאת בשמנו כלומר בשם מדינת ישראל. האם מדינת ישראל "אימצה" את הרב כדורי??? היא התרגשה, הנסיך התרגש. אני לא התרגשתי!! אני מתביישת!! עוד הערה: כתבתי תגובה ל-YNET אבל הפחדנים האלה לא מעיזים לפרסם שום דבר נגד הבת של מייסד העיתון!!!

Szasinko

New member
אני משוכנע לגמרי שה"גברת מכנרת"

בטוחה שכל מה שהיא עושה חייב אבל חייב להיות לטעמם של כווווולם. כמו כן גם היא חושבת כמוך שמה שהיא עושה זה בשם כל עם ישראל. אבל היא הבת של...ולכן *היא* מחליטה מה טוב לעם ישראל!! כל מי ששמע אותה ברדיו או קרא את הגיגיה יודע שכך הדבר. על זה נאמר Apres mois le deluge(אחרי המבול!)

ronymp

New member
גם אני סקפטי בעניין המשך הקשר הסורי

ולדעתי זו היתה רק תקלה טכנית כשלא יכלו להמנע מפגישה זה מול זה וכנראה שמחוסר ברירה הוחלפו שם כמה מילות ברכה + לחיצת יד וקשה לי להאמין שמפה יהיה המשך (גם הנשיא עצמו אגב טוען כך) אבל הלואי שנתבדה ....... ובעניין הבדיחה שאגב קיבלתי אותה לפחו 4 פעמים במייל בשבועיים האחרונים אז הנה קריקטורה נוספת בעניין גן עדן
(גם היא מהמיילים) ...... שתהיה שבת מקסימה רוני

למעלה