שמעתי ש...

שמעתי ש...

ב"ה שמעתי שהולכים להחליף את כרטיסי המתנדב שלנו בכרטיסי שוטר!! זה נכון?? נמאס.

ESU Boscorelli

New member
לא

הייתה שמועה שיחליפו אותם בכרטיסים מגנטיים כמו לשוטרים אבל לא יודע מה נסגר עם זה למרות ששמעתי שכמה קיבלו אבל זה נראה לי רק יח"מ

רק יח"מ...

ב"ה בכרטיס המגנטי החדש, יהיה כתוב אם המתנדב עם רישיון משטרתי והכל.. כרטיס נחמד :)

Super Go

New member
AAA1981 - טעות... לא הכל מגיל 21

זאת טעות להגיד שכל היח"מ הם מגיל 21 ומעלה: יח"מ תנועה (ית"מ) - מגיל 19 ולפחות שנה אחת בצבא. יח"מ סיור (מתמי"ד) - מגיל 19 ולפחות שנה אחת בצבא יח"מ בילוש (ימע"ר) - מגיל 21. יח"מ משמר הגבול (מג"ב) - מגיל 21. ישנם גם יחידות כמו יחידת הג'יפים והטרקטורונים שהם מבוססות יותר על רכבים פרטיים של מתנדבים, אז אני לא מחשיב את זה ממש כמו שאר היח"מ, ובכל מקרה גם הם מגיל 21 ומעלה, משום שאסור לנהוג ברכב משטרתי (ניידת או משאז"ור) מתחת לגיל 21.

רועִי

New member
תחליטו כבר

מתנדב אמר לי שמגיל 18 שוטר במג"ב אמר לי שאפשר לעשות מתמי"ד(כחול+ירוק)רק אחרי צבא ופה אתם אומרים 19

Super Go

New member
כמו שאמרתי

זה מתחלק כמו שאמרתי... לפי הספר... בדוק...

שלום30

New member
Super Go חסר פרט קטן

כתבת יח"מ תנועה (ית"מ) - מגיל 19 ולפחות שנה אחת בצבא. יח"מ סיור (מתמי"ד) - מגיל 19 ולפחות שנה אחת בצבא אני לא חושב ששנת שירות צבאי מעכבת את ההתנדבות, ראיתי מתנדבים פעילים בית"מ ומתמי"ד שלא שרתו בצבא.

Super Go

New member
זה נכון, אבל...

זה נכון, אבל כך כתוב בספר נהלי האק"מ. וגם יודית אמרה כאן פעם שאם האדם אל שירת בצבא משום סיבה מסויימת יכול להיות שהוא לא מתאים למשטרה, ולכן גם כלול הסעיף של הצבא.

מתנדב

New member
אני ביח"מ....

ולא שירתתי בצבא בכלל, ואני ביח"מ, והייתי אפילו בית"מ תקופה...

Super Go

New member
לכן אמרתי...

לכן אמרתי "משום סיבה מסויימת שיכולה למנוע ממנו להתנדב במשא"ז", כלומר, שאם הוא אל שירת בצבא יכולה להיות סיבה (בעיקר נפשית) שהוא לא יתקבל למשא"ז. לא כל אחד שלא היה בצבא, מסיבותיו שלו, לא מתאים למשא"ז...

ישראל27

New member
התקבלו כבר חלק מהתעודות , -

החלק העליון דומה מאוד לתעודה המשטרתית הרגילה מתחתיו הכיתוב תעודת מינוי למתנדב /מתנדבת המשמר האזרחי למטה שם ת.ז ולאנשי הסגל הורידו את התפקיד והשאירו רק סגל מתנדב לדעתי הקטנה והאישית לא נעשה בתעודה שום דבר לרווחת ולעצת המתנדבים ואנשי סגל אלא רק נגדם לדוגמא העניין הכיתוב משא"ז - זה כבר נתון לעניין משפטי ואי אפשר לשנות את התותחים למעלה אבל למה להוריד לאנשי הסגל את התפקיד ? אהה ונוסף מאחורה פס מגנטי .........

sabal1

New member
אכן רק ליח"מ

כאשר עדיפות לסק"מים של היח"מ שחלק מהם כבר קיבלו למרות ששמה שאני הבנתי כרגע עצרו את זה עקב חוסר תקציב.

למעלה