שמעתי עכשיו

yaely2

New member
מנהל
היום לפני ... ../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif../images/Emo197.gif

צהריים טובים.
היום לפני... מאה עשרים וארבע שנים היום ב 1882 בפעם הראשונה החליט אדמונד דה רוטשילד לעזור למתיישבים בארץ דבר שעלה לו בנוסף לכאבי הראש גם 5.000.000 (חמישה מליון שטרלינג) כך החל מסע ההתישבות והתמיכה במתיישבים. אומנם העמיד כאן פקידות שהייתה לזרא בעיניי התושבים, אך הוא כול הזמן תמך ועזרץ לא הייתי כותבת כל זאת כי כולם מכירים ויודעים את הסיפורים, ואם לא יש מקורות לקרוא אלא משום שנזכרתי בברון אחר. הברון הזה היה קשור לעם ישראל בלידתו וברוחו. השקיע מליוניי שטרלינגים בהצלת יהודים מרוסיה מבלי להתנות את יעד הגירתם. במשך הזמן הפך את ארגנטינה לארץ היעד. ארגנטינה הייתה בעלת אוכלוסיה דלילה, ארץ עשירה מאוד ואקלים נוח. הוא ייסד שם מושבות כמו שרוטשילד ייסד כאן והאמין שעתיד היהודים הוא במקום אחר, ציון תהיה מקום תפילה בלבד. הוא ייסד גם את י.ק.א Jewish Colonization Association- J.C.A) שפרושה "חברת התיישבות יהודים". הברון עליו אני מדברת הוא הברון מוריס הירש ( 1834-1896 ) בן גילו בערך של הנדיב היודע. (מבוגר מהנדיב ב 9 שנים). פועלו נכשל כישלון חרוץ. הוא השקיע במפעלו 18,000,000 מליון שטרלינג (כמעט פי ארבע מהסכום שהשקיע הנדיב הידוע ) נפטר 1896, שני ילדיו מתו על פניו, וכשנפטר עברה הקרן J.C.A לידי רוטשילד בשנת 1923 הוסיפו לה בראשה את האות אנגלית "P" , והנה לנו פיק" א חברה זו עודדה מתן הלוואות ולא נדבות או תרומות. Palestine Jewish Colonization Association מה אמרתי לכם? אפילו מולטי מליונר צריך מזל. שילם פי ארבע ולא זכה לרבע תהילה ותזכרות להם זכה רוטשילד. ואם יש לכם מצב רוח, נא לחצו על התמונה.

עדנה7

New member
יעל, למרות שיודעים, תמיד שווה לקרוא

שוב ושוב, בשבילנו רוטשילד הוא הנדבן הגדול שלנו, וזו התמונה שמצטיירת ברגע שמזכירים את שמו. אגב תמונה באמת מבדחת. תודה, עדנה

לו הייתי רוטשילד,מכנר על הגג,

לו הייתי רוטשילד ביצוע: שמואל רודנסקי מילים ולחן: ג'רי בוק ושלדון הרניק גירסה עברית: דן אלמגור לו הייתי רוטשילד, הידל דידל דידל דיגי דיגי דידל דידל דם כל היום הייתי בידי בם לו הייתי איש עשיר. אז הייתי נח קצת, דידל דידל דידל דיגי דיגי דידל דידל דם, כל היום הייתי - בידי בם, דיגי דיגי דידל איש עשיר. הייתי אז בונה לי בית מאבן, בית נאה, עם גג אדום, שלוש שורות מדרגות על יד הקיר. ובאחת - רק עולים, בשניה - רק יורדים, השלישית לא תוביל לשום מקום, רק שידעו שזה ביתו של גביר! אז החצר תהיה מלאה אפרוחים, כולה ברווזים ואווזים, שיקימו רעש בקול אדיר. וכל ה"קוואק" וה"קוט" וה"צ'יק: וה"קו" וה"ריקו" ישמע למרחקים, ויבשר: כאן גר ברנש עשיר! לו הייתי רוטשילד..... וזוגתי, היא גולדה, שם על המירפסת עם סנטר כפול מתאים, כמו אשתו של רב קלמן הפרנס. והיא תיפסע לה שם כגברת מפורכסת, ותיצרח על המשרתים, מתנפחת - אוי! - כמו טווס. יבואו כל חכמי העיר לשאול בעצתי גם הרב אותי ישאל אז מה הדין והמינהג: אם תואיל, רב טוביה, מה הדין, רב טוביה, בביצה שלא נולדה בערב חג? ולעולם שום איש לא יעיר לי אם טעיתי בדברי. כי הגביר צודק תמיד - ודי! ואז אוכל סוף סוף בבית המידרש לשבת, ללמוד כל הימים, לשבת סוף סוף על יד כותל המיזרח. ולהתפלל, ולהתפלפל קצת על רש"י עם כל תלמידי החכמים. וזה יהיה חלום נפלא כל כך... לו הייתי רוטשילד.... הו, אלי, החי והקיים. העוזר דלים ומושיעם. מה היה ניגרע כבר בעולם לו הייתי קצת עשיר?!...

עוד מעט שבת וחשבתי לשלוח שיר

ליהודיתעדנה - עמליה - נורית - עדנה - סיתווניות - יעלי - אריקה הודה - רונה - נעמה - רות המואביה - חיניה - אדזה - שושקה נטלי - מלכה - ומיני ולמי ששכחתי אני אשיר לך שיר על דברים שלא אמרתי לך על מה שלא העזתי להוציא מפי אני אשיר לך שיר על מה שלא סיפרתי לך עם מנגינה פרטית שיר רק לך ולי ואת שוב תעברי לך יפה ומרקדת ושוב תלכי לך סתם לקנות זוג עגילים אני אהיה עגיל לך בתנוך אוזנך הלילה לשמור על זיו פנייך ילדה כמו על לבבי הווווו אני אשיר לך שיר על דברים שלא אמרתי לך על מה שלא העזתי להוציא מפי אני אשיר לך שיר על מה שלא סיפרתי לך עם מנגינה פרטית שיר רק לך ולי אני אפול לך כמו צמה אל המותניים אני אהיה שבויי לך ואת לי היי צרי אצבע לך בכחול את רוב ריסי עינייך אני אוהב אותך ילדה יותר מאשר אותי הוווווו אני אשיר לך שיר על דברים שלא אמרתי לך על מה שלא העזתי להוציא מפי אני אשיר לך שיר על מה שלא סיפרתי לך עם מנגינה פרטית שיר רק לך ולי אני אצא אלייך כמו טיל אל הירח אני אהיה ספינה לך ואת קול השלום אלייך אתגלגל כמו גל לבן ברוח אפול לי לרגלייך ילדה ואתיבש מחום הוווווווו אני אשיר לך שיר על דברים שלא אמרתי לך על מה שלא העזתי להוציא מפי אני אשיר לך שיר על מה שלא סיפרתי לך עם מנגינה פרטית שיר רק לך ולי ואם את לא תקשיבי לי ולא תבואי לרגע את קושי מכאובי רק קצת לי לרכך אצא לי מעוזרייך עגיל קטן פרוע אתקע עצמי סתם כך ילדה באמצע לבבך הווווווו אני אשיר לך שיר על דברים שלא אמרתי לך על מה שלא העזתי להוציא מפי אני אשיר לך שיר על מה שלא סיפרתי לך עם מנגינה פרטית שיר רק לך ולי .....שיר רק לך ולי שבת שלום לכולםםםםםםםםםםםםם

אדזה

New member
עגיל מופלג

מחמם את הלב מפני שזה שיר מקסים וגם מפני שמזמן כבר לא "שרו לי שיר".אז תודה גם אם אני אחת מיני רבות.שבת שלום ותמשיך לשיר לנו שירים.

ברוכות הבאות../images/Emo39.gif

יהודית וניר ברוכות הבאות וברוכים כל הנמצאים. עגיל מופלג, יופי של שיר אני גם נהנית לקרוא את כל מה שכולם כותבים. בימים האחרונים לא מצאתי זמן וחשק להכנס למחשב כי הייתי גם עייפה וגם קצת בדכאון. יסלחו לי כל שולחי ושולחות המוסיקה והמצגות על כך שאין לי סבלנות להכנס לזה, אבל זה הרי בפורום וכאשר קצת אתאושש אני אפתח ואתבונן וכרגיל גם אהנה. כמובן שעל דבר אחד אני לא מוותרת וזה פרישת השטיח האדום שלי לקבלת פני המצטרפות החדשות ובטוחה שתהנו מה
שלנו כמו שתמיד גם אני נהנית ותשתפו אותנו במעשיות וסיפורים. גם שטויות זה בסדר.

יום הולדת שמח../images/Emo65.gif

אדזה יקירתי !!! יום הולדת שמח לנכדתך ושתמיד תהני ממנה וכמובן גם מכל הנכדים. אני מאחלת לך ארוחת ערב טעימה ובילוי נעים.

erika6

New member
ערב טוב

אדזה – מזל טוב לנכדתך ויום הולדת שמח יהודית – יופי של חוש הומור יש לך, תני לו ביטוי כאן בביתך בפורום הנחמד ניר- ברוכה הבאה אלינו תרגישי כוותיקה, מקבלים אותך בחום. ציפי חמודה – לכל אחד יש ימים לא טובים שקוראים לזה דכאון, כמו שהוא מגיע כך גם נעלם, קצת מוזיקה שאת אוהבת, יכול לפזר את המצב רוח הדכאוני. עגיל מופלג – תודה לך על השיר, קבלתי אותו כאישי, עשית לי את הערב.

ערב טוב ושבת שלום לכל חברי הפורום

, איזה יופי של פורום יש לנו, פורום תוסס, ויש בו מכל טוב, לא הייתי פה יומיים ופשוט נהניתי כשנכנסתי עכשיו וראיתי איזה יופי של נושאים מצגות ושירים הובאו לפורום.וגם חברים חדשים יש לנו.. יהודית עדנה, ניר, ברוכות הבאות לפורום, פרחים בדרך, תורידו עטיפות צאו מהנפטלין ו"תראו" לנו מי אתן. יופי של מצגות ראיתי בפורום היום,וגם נהניתי לשמוע את אריק לביא שר את - אני אשיר לך שיר. אדזה - מזל טוב ליום הולדתה של נכדתך,מאחלת לך שתזכי לרוות נחת ממנה גם בבגרותה. יעלי, מסכימה אתך בהשוואה שאת עושה על הכתיבה בפורום לקניית מתנה ,ובאמת אלה החיים. סוף שבוע טוב למרות מזג האויר הסוער שכנראה מחכה לנו.

yaely2

New member
מנהל
לכל חמודות הפורום../images/Emo140.gif../images/Emo68.gif../images/Emo194.gif

רק עכשיו גמרתי עם כול חובותיי ואני כותבת לפורום. ליהודית שפתחה הבוקר את הפורום,
לעמליה תודה על המצגת והכול, למרות שאני מכירה את עבודת אחיך שמגיעה כמעט לשלמות, בכול זאת הופתעתי לטובה. עגיל מופלג איזה שיר חמוד, שמת לב שבשיר הזה המילה עגיל הופיעה לפחות שלוש פעמים?. כול הכבוד לך עגיל. לנורית, כל כך שמחתי לקרוא על בנך המוכשר, שרק יהיה לך נחת ממנו וכפי שאני נוכחת לדעת אכן יהיה לך הרבה נחת. ציפי, מה זה לא להיכנס לפורום כשיש דיקי? הפורום זו דווקא התרופה לזה. לעדנה, מאחלת לך חיזוק הכנפיים, שיהיה לך כוח לעוף יותר ולכתוב יותר. לסתווניות תודה רבה, וגם צחקתי מהבדיחה. לרונה, אין מילים בפי, וגם אצלך רק התמונה. לנעמה לא תמיד מתפנקים בגשם. היום אחה"צ תפס אותי מבול, 40 דקות המתנתי במקום שהייתי מבלי יכולת להגיע למכונית. שלום לרות המואביה שבאה לבקר. לאריקה, אם חסרים לך ימים, הנה אני נותנת לך שבוע שלם נוסף, עשי בו כרצונך ונצלי אותו לתועלתך. לרוקסן, כול היום חיכיתי לראות ממך צורת אות. טוב שהגעת. חיניה, רבים קמים מוקדם ולא ניגשים מיד למחשב, אין הוכחה למי קם מוקדם ומי מאוחר יותר. ומה עם בעלי הלילות הלבנים? חרוצים או פחות מזה? לכן אני מציעה (אפשר לחלוק עליי) שהחריצות תיקבע לפי כמות הכתיבה בפורום. הכותב יותר חרוץ יותר. מה דעתכם? אדזה מזל טוב ליום הולדת נכדתך, שתעלה תפרח ותשגשג עד מאה ועשרים. אני רוצה להקדיש לה את השיר ששרנו כשאני הייתי בת שש עשרה. הו ירוקה
בת שש עשרה הייתי היה לי כבר רומן טיילתי לי עם שניים, בלי עזרת שכדן אל הגינה נכנסנו בגן הנביאים וכשיצאנו השלושה נהיינו ירוקים. הו ירוקה...
סליחה מקרב לב ממי שלא הזכרתי אותו *** נא ללחוץ על התמונה

אדזה

New member
יעלי

תודה על הברכות ובמיוחד על השיר שמעורר כל כך הרבה זכרונות.האמת אני לא כל כך זוכרת מה עשינו בשנת ה-16 שלנו ,אין ספק שהייתי יותר נאיבית מאשר הדור הנוכחי. כף לראות אותם היום כמו שהם,פקחים,מפותחים ופתוחים לכל הסובב אותם.שתהיינה לכולנו רק שמחות ,נחת והנאה.

למעלה