שמעתי אתמול

שמעתי אתמול

את הח"כ (חתיכת כלום?) אמסלם מכריז שאם מפלגות הקואלציה לא יצביעו בעד החוק הצרפתי הוא לא יצביע בעד החוקים שהם יעלו..
החלטה גורפת שלו, ואם בטעות הם ירצו לחוקק שיטיב עם האזרח(זה באמת יהיה רק בטעות)? גם אז הם יצביעו נגד ההטבה לאזרחים שחלקם בטח הכניסו אותו לכנסת..
זה מחזק את דעתי שצריך לעבור לבחירות אישיות, נבחר שפועל נגד מי ששלח אותו לא יבחר לאחר מכן כנראה..
ואולי זו הסיבה שהם מסרבים לזה?

puma141

New member
הכל באמת

כ"כ מסריח שם מכל הכיוונים, שאני מקנאה בך שיש לך עוד משהו ש"מחזק" את דעתך על משהו, כאילו שיעזור איזה שינוי, אם אנשים שם כ"כ מגעילים......:)

זה בידיים שלנו

אנחנו בוחרים בהם, ואם מישהו יקים מפלגה שעל דגלה חרותה ההבטחה לשינוי המיוחל אני אהייה ראשון המצביעים. הגעי הזמן שח"כ שיוצא נגד העם מכל סיבה שהיא יעוף משם.. אה כן, ועוד משהו.. שיחוקקו חוק נגד המאכרים שמסתובבים בכנסת שגורמים לנו במקרה הטוב תשלומים מיותרים ובמקרה הרע פגיעה בבריאות שלנו..

puma141

New member
לדעתי כבר

ממש לא! אלא אם באמת תקום מפלגה חדשה שתראה מה קורה כאן,
ותבוא עם ראש גדול- לא כדמגוגיה *כמו לפיד, שנושב עם הרוח שתביא לו הכי הרבה מנדטים* אלא מישהו משהו אמיתי.
במתכונת הנוכחית של שמאל/ימין שם- אין מצב לדעתי.
גם הרע במיעוטו, כבר לא בחיר בעיני...*לפחות כרגע*.

בהחלט כך

אנשים שפויים, לא פאנטיים, עם רצון לתקן ולהפוך את הארץ לטובה יותר, הוגנת יותר, ישרה יותר ומפוכחת יותר..

dory141

New member
מה אגיד לך? הלוואי

השאלה היא מתי ייערכו הבחירות ומי ירכיבו את הרשימות. אני יוצא מהנחה, שמי שייבחר ייאלץ להפר לפחות חלק מההבטחות לבוחר. ככה זה בעולם הפוליטיקה. הרבה דיבורים, מעט מעשים.

RossieL

Active member
איפה ישנם אנשים כאלו?

לפעמים נדמה לי שכל מי שאתה מתאר ועשוי להציל את המדינה שלנו, מדיר רגליו מהמקום, מתרחק ממוקדי ההשפעה כמו מאש, לבל תיגע בו ותכלה אותו.
עצוב, עצוב לחשוב שהטובים, ויש רבים כאלו בינינו, מעדיפים לשמור ולשמר את עצמם ולא להיכנס למקומות שעלולים להדביק בהם רוע וחוסר טוהר

אבל אולי עוד יקרה,
"עוד לא אבדה תקוותנו, התקווה בת שנות אלפיים,
להיות עם חופשי, בארצנו,
ארץ ציון, ירושלים"

dory141

New member
בלי קשר לכלום

יש חלוקת תפקידים ברורה מאוד בין האזרחים והשלטון.
לשלטון יש תפקיד מוגדר בעיני עצמו- לשרוד, תוך כדי נסיון למלא הבטחות מוקדמות לבוחר. ברוב המקרים, ההבטחות מופרות ברגל גסה לטובת השרידות.
לאזרח יש תפקיד אחר- להתלונן ולמחות. חלק מאותן תלונות ומחאות מוצדקות, חלקן לא. הצרה היא ששלטון, גם נאור ומתחשב ככל האפשר, לא יכול להשביע את רצון כולם. כמו בגן, תמיד יש מישהו שמקבל את הפרוסה הכי קטנה מהעוגה ובוכה לגננת...
מה הפיתרון? לא יודע. מה שברור, הוא שכדי למנוע תופעות כמו נתניהו, להגביל כהונה ל-2 קדנציות, כאן ועכשיו. לפחות ראשי הממשלות שיבואו אחריו יידעו, שהם במבחן הציבור כל הזמן ושניתן להחליף אותם בקלות רבה מאוד.

לא מסכים איתך

יש לשרוד, יש לא למלא אחר ההבטחות
ויש לצאת נגד האזרח, כן, ממש נגד האזרח ובדרך כלל לטובת החברות הגדולות
דוגמאות? תבדוק למשל מה קורה בביטוח, למה אני משלם על רכב ששוה X
וכשאני תובע הרכב שווה פתאום X מינוס זה ומינוס זה ומינוס זה והכל בחסות החוק
וזו דוגמה אחת בלבד..
אז אם חבר כנסת שנבחר אישית ישרת את החברות ולא את האזרחים הוא לא יבחר בקדנציה הבאה.

dory141

New member
לא אמרתי שזה חיובי בשבילנו

אמרתי שזה מה שקורה בשטח. חבר טוב שלי אומר שכולם ח__ות ועדיף לבחור במי שנראה שהוא פחות כזה. ככל שעוברות השנים, אני מתחיל לצדד בעמדה הזאת.

החבר שלך צודק

אני בחרתי בשקרן בגלל ההבטחות שלו,
לאחר שנבחר פתאום הכל השתנה, פוליטיקאי קטן ושקרן כמו כולם..

dory141

New member
ואצלי זה עוד חוזר על עצמו

בחרתי פעמיים בברק ופעמיים בלפיד (טומי האב ויאיר הבן).

למעלה