שמעתי אתמול ברדיו.

אף אחד1

New member
שמעתי אתמול ברדיו.

ראיינו פרופסור (שמכיוון שאינני רוצה להלבין את פניו לא אנקוב בשמו), בעניין מלחמת התעמולה בינינו ובין אש"ף, והוא רצה לומר שאף אחד מן הצדדים איננו בוחל באמצעים שאינם הכי כשרים. ואיך הוא ביטא זאת? "שום צד איננו טומן את ידו בחול".

nutmeg

New member
מעניין

מאיפה הגיע החול הזה... הרי זה אפילו לא דומה ל"צלחת" לא במישור הפונטי ולא במישור הסמנטי. הוא אמר את המילה לבחול קודם? כלומר, שאף אחד מהצדדים לא בוחל (בחול)?

מוגג

New member
הסבר ביוטי

יש ביטוי "לטמון את הראש בחול" וביטוי "טומן ידו בצלחת" ומכאן הביוט "טמן ראשו בצלחת". ומה שהערת יכולהיות נושא לסמינריון הבא שלך. אוכלתרום לך כמה דוגמאות.

nutmeg

New member
אחשוב על כך ברצינות

אבל עזוב סמינר - אני צריכה נושא לדוקטורט.

nutmeg

New member
על זה

שלא חשוב הנושא אבל חשוב מי המנחה??? כן שמעתי. יש לך תנין במקרה?

אף אחד1

New member
את ה"לבחול" במובן של לסלוד מ-

אמרתי אני, כדי להסביר את כוונת דבריו של אותו מעקם כתובים (וכוונה זו הייתה ברורה מתוך הדברים האחרים שאמר בנושא). ההסבר הינו, בדומה למה שמוגג אמר, זיווג של מין בשאינו מינו. אך גם מוגג לא דייק כאן (מתוך כוונת מכוון, מן הסתם - כדי לרבות שמחה ושחוק) בזיווג הזיווגים: ביטויי המקור - "טמן את ראשו בחול" ו "לא טמן את ידו בצלחת" - נכונים, אך התוצר של מיזוגם, שאותו שמעתי במו אוזניי, היה "טומן את ידו בחול" ולא "טומן את ראשו בצלחת".

nutmeg

New member
אף אחד1 - לא קלטת את מוגג

שפשוט הלך עם הסילוף עד הסוף ונתן גם את האפשרות השנייה - ככה לשם השעשוע.

אף אחד1

New member
הסירי דאגה מלבך - קלטתי

ואף רמזתי לכך בהודעתי: "ההסבר הינו, בדומה למה שמוגג אמר, זיווג של מין בשאינו מינו. אך גם מוגג לא דייק כאן (מתוך כוונת מכוון, מן הסתם - כדי לרבות שמחה ושחוק) " ויתרה מזו, אף מוגג הבין שקלטתי, כפי שניתן לקלוט מן הרוח הטובה הנושבת בתגובתו.

nutmeg

New member
מסתבר

שרק אני לא קולטת פה - נו שוי! nutmeg >> הולכת לכוון את האנטנה.

אטיוד5

Active member
ואולי באמת רצה לומר ...

ששום צד אינו טומן ידו בחול. מתאים לפרופרסור להגיד דברים נכונים. חבל שאינך מלבין פניו ברבים. מאותה אסכולה, כנראה, של ההוא שלא פירסם את שם רשת הספרים הגזלנית. בלהט הדברים די קל לשלוף ביוטים שכאלה משרוול המותן.

אף אחד1

New member
המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמ

ים. אמנם אותו פרופסור איננו חברי, ולכאורה אין לי לחוש להלבין את פניו, אבל מה לעשות, נגמר לי הסיד. ואשר לכל מיני רמזים ואינסינואציות, שניתן להבין מהן כאילו הביטוי המעוקם הינו סתם משהו שהמצאתי ועטפתי באיצטלה פרופסורית כדי להקנות לו חשיבות, אין לי אלא להצטער.

למעלה