שמעו

L y c a n

New member
שמעו

מישהו פה לא מזמן אמר שאם מישהו רוצה לפתוח דיון\טופיק\דעה\משהו על איזה פרק, הוא מוזמן.. אני מעוניין לכתוב דעה על כמה פרקים, בערך עונה 6 + - או ספציפית על ג'ונס קווין.. ועל ההשתלבות שלו. הקדמה: אני רואה בהזדמנויות את הסידרה מההתחלה וככה יצא שבזמן אמת ראיתי מספר מוגבל בלבד של פרקים מהעונה הזו.. (למשל אף פעם לא הבנתי למה למספר 5 קראו בעונות מאוחרות יותר מספר 5 ולא 24 למשל..) ומהפרקים הבודדים שראיתי לא אהבתי אותו כ"כ, את ג'ונס עכשיו כשאני רואה את כל העונה, אני הופך את דעתי, קורין נמץ משחק מצוין לדעתי, וגם הדמות השתלבה טוב מאוד, ברור כשמש שהם שיכפלו אותו מהדמות של דניאל והמקור תמיד טוב יותר, עדיין הוא הבא אספקטים מסויימים שלא היו, גם קצת חוש הומור עם טיאלק ("רק אותי הוא לא הזמין לדוג?" "YOU MUST BE EXTREMLY HAPPY FOR THAT!!!"
קיצר, מה אתם חושבים, מי השתלב טוב יותר בצוות, ג'ונס או מיטשל? ... אפשר גם להוסיף את וויר בSGC..

ayan2

New member
ג'ונס. לגמרי. ../images/Emo88.gif

אומנם הפרקים האלו איתו רחוקים ממני כך שאינני זוכרת אותם בפרטים, אבל אני בהחלט זוכרת את התחושה. בשני המיקרים הנעליים שאליהן היה צריך להיכנס המחליף הן ענקיות. ג'ונס היה סימפטי מאוד, נעים, חיובי והתאמץ מאוד לקבל את אישורו של ג'ק. המאמץ מצידו היה גדול אבל צנוע. אני מתכוונת שהוא לא חשב שהוא כזה טוב, הוא פשוט ניסה להיות ראוי למקומו בצוות. אצל מיטשל זה הרגיש לי אחרת. פחות צנוע וגם בפועל הרגיש לי שהוא מנסה להיות תחליף לג'ק, להראות שהוא כמוהו (באומץ, בהומור) ולא אדם בפני עצמו שרוכש את מקומו בזכות מה שהוא. נידמה לי שרק לקראת סוף עונה תשע התחלתי לאהוב אותו וגם לא לגמרי... מקווה שכתבתי ברור...

subatoi

New member
יש בזה משהו.

מיטשל כאילו התיימר ישר לקפוץ למים העמוקים, ישר לשחק עם הגדולים, ישר לקבל כבוד בלי לעבוד. זה היה טבעי כי ככה הדמות שלו נבנתה, הוא קצין שאמור להנהיג את הקבוצה, אין לו זמן לבזבז על "שטויות". מצד שני, ג'ונאס מלכתחילה היה בפרופיל נמוך, התלמד, למד את כל החומר של דניאל כדי שייתנו לו לשחק איתם (אם להשתמש באותו משל), ככה שהוא היה פחות "חצוף", מבחינתנו, בשאיפה שלו להיכנס לחבר'ה. מצד שלישי, לג'ונאס באמת לקח זמן (יחסית) להתקבל לחבר'ה, בעוד מיטשל ישר נהיה מפקד (או לפחות יועד להיות מפקד, גם אם לקח כמה פרקים לגבש מחדש את הצוות). אבל שוב, זה בגלל שמיטשל ישר נבנה להיות מחליף של או'ניל מבחינת התפקיד הצבאי. מצד רביעי, אני חושב שתמיד היתה תחושה שג'ונאס לא באמת "משלנו", שהוא חייזר, ושהוא מעין טלאי כזה. מיטשל מלכתחילה היה "משלנו", מעצם היותו טייס ואיש חי"א, וגם, מה לעשות, איש כדה"א. קשה, קשה להחליט מי התקבל יותר בקלות בצוות. אני אישית מסתדר עם שניהם מצוין.

lenin972

New member
עניין מעניין

לדעתי ברור שג'ונס השתלב יותר טוב, יש באמת את כל הסיבות כמו הכניסה לנעליים של ג'ק שהן נכונות מאוד לדעתי, אבל יש עוד סיבה לדעתי שעדיין לא ציינו כאן. מיטשל כבר בפרק הראשון הראה סימנים שהוא לא מאמין שזה יעבוד אם לא יקרה לו איזה נס. כל הצוות התפזר וזה כבר התחיל להיראות כמו נטל בשונה מג'ונס שראה בזה זכות ורצה להרוויח את מקומו בצוות. לבסוך מיטשל קיבל את הנס שלו והאורי התגלו והפכו לאיום הגדול ביותר שהגלקסיה ידעה עד כה, לכן לצוות לא הייתה ברירה אלה להתאחד ואפילו לצרף אליו חברה חדשה. הכל טוב ויפה אבל כשמשהו טוב מגיע בנסיבות רעות הוא תמיד יראה לך בצורה מאוד שלילית. לדוגמא: בן אדם שזקוק נואשות לכסף, כולו שקוע עמוק בחובות ואז יום אחד קורה לו נס וההורים שלו נהרגים בתאונת דרכים ומורישים לו את הדירה שלהם שבעזרתה הוא פותר את הבעיות הכספיות שלו. מצד אחד מיטשל איחד את הצוות אבל הסיבה לזה שהוא הצליח תמיד תהייה שלילית ולכן זה גם תמיד יראה כנטל ולכן גם יפגע בתחושת השייכות שלו. ג'ונס לעומת זאת לא הגיע באותן הנסיבות. כביכול אפשר לומר שהסיבה הייתה שלילית (להחליף את דניאל) אבל אי אפשר לקבוע עם זה שדניאל הלך הוא דבר שלילי או חיובי, מצד אחד הוא לא איתם אבל מצד שני הוא התעלה למצב קיום גבוה יותר. הוא חסר אבל הם מאוד שמחים בשבילו, דבר זה איפשר לג'ונס להשתלב בסיטואציה יותר חיובית ולכן גם ההשתלבות שלו הייתה יותר חיובית משל מיטשל. זהו. (מצטער על ההרצאה)

Y. Welis

New member
קורי נמק (הוא לא אוהב את 'קורין')

הוא התחיל למי שזוכר (לפני 17 שנה פלוס) ב'פארקר לואיס' הזכור לטוב. הוא אפילו ביקר פעם בארץ יחד עם כמה מכוכבי 90210 (בהפקה מביכה למדי של הכבלים). לדעתי הוא היה סביר - הבעיה שהוא החליף את דניאל, וזו משימה קשה לשחקן למלא דמות קודמת (כמו שמיטשל צריך היה להחליף את ג'ק), ונמדד מולו. לדעתי היה צריך להדגיש אצלו יותר תכונות לא אנושיות (לאור מוצאו). הרושם שלי היה שהוא נראה נאיבי יותר מכולם (ואפילו נעלה יותר מבחינה מוסרית), וזה אולי הבדיל אותו משאר הדמויות. אני הייתי צריך גם מעבר לכך להתרגל לנמק בתפקיד החדש, לאור עברו הקומי (חבל ששני החברים שלו מ'פארקר' לא ביקרו באיזה פרק, כמו שהחבר של ד"ר גרין מ'נקמת היורמים' ביקר פעם ב'ER'), ונראה היה לי שהוא לא דרמטי מספיק ויותר מתאים לתפקידים קלילים של סיטקום.

aerynsun

New member
ברור שג'ונס

ג'ונס מקסים בפני עצמו. הדמות שלו עמדה בפני עצמה הוא ניסה להתחבר לצוות וגם הצליח לפי דעתי לקראת סוף העונה. העניין הוא שמייקל שאנקס חזר והוציאו אותו מהעונות אחרי וחבל יכלו להשאיר אותו לדעתי ממש כמו שעשו עם וולה. מיטשל....נראה כאילו הוא מנסה בכח להתחבר לצוות. לא אוהבת את הדמות שלו בכלל, שחצנית, ההומור שלו לא מצחיק והוא גם לא יודע להנהיג...בחיי, קרטר או דניאל מתאימים יותר.

subatoi

New member
אמאל'ה

אתמול כשקראתי את הפתיל הזה ניסיתי להזכר איך נראה מיטשל, והצלחתי בסוף. עכשיו זה פשוט ברח לי מהראש ואני לא מצליח להזכר. מהר גוגל. (זה הגיל, או הזמן שעבר מאז סופעונה 9?)

subatoi

New member
פרצופים של דמויות?!

זה משהו חדש... נראה לי שזה הגיל...

ayan2

New member
subatoi- מיטשל, מיטשל-subatoi...

נעים להכיר... (ואני דווקא חושבת שזה לא הגיל שלך ולא הזיכרון שלך. זה בכלל לא אתה! זה מיטשל! הוא לא הצדיק את זה שתזכור אותו!) ואינשללה-אמן שהצלחתי לצרף את התמונה שלו...

ARIS BOCH

New member
אני לא יודע מה יש לכם נגד מיטשל

נכון שהוא לא ג'ק אבל הוא עושה את העבודה והוא בטח לא גרוע כמו וויר. בכלל, בתור אחד שראה כבר את עונה 10 (יבורכו הדודות) אני דווקא חושב שהוא בהחלט מתאים והשתלב יפה. כנראה שהבעיה היא שהוא נכנס לנעליים גדולות מדי ולכן קשה לכם לקבל אותו, אבל אם תסתכלו עליו בפני עצמו בלי להשוות אותו לג'ק כל הזמן, אתם תיראו שהוא דמות ראויה.

aviramdj

New member
תשמחו לשמוע שג'ק מופיע גם ......

גם באטלנטיס . אבל אני לא אספר איך ולמה . רק אומר שהוא די מציל את המצב כמו תמיד . מה ששמתי לב גם זה שכמה שהסידרה מתקדמת הפרקים יותר ויותר מושקעים ויפים, לדעתי הסיבה היא ההצלחה של הסידרה שצוברת מעריצים . מפרק 2X20 אטלנטיס הופכת ליותר טובה מSG1 לדעתי .

ayan2

New member
aviramdj ../images/Emo123.gif

אולי זה לא מתפקידי לומר לך שזה לא בסדר שאתה מפזר כאן הודעות לגבי פרקים שעדיין לא שודרו בארץ, אז אני לא אומר את זה, אני רק אבקש ממך בבקשה לחדול מכך. אתה הורס לגמרי למי שעדיין לא צפו בפרקים. בבקשה! תפסיק!

בועז 126

New member
תפרסם סמל של ספוילר בהודעות שלך

כדי שהכל החברים כאן בפורום אלה שהעוקבים אחרי ערוץ 1 ולא אחרי השידורים בחו"ל

למעלה