שמעו!

Sun Dun

New member
שמעו!

הייתי חודש שעבר בפינלנד, ארץ המוצא של המומינים! הייתי גם במוזיאון המומינים המקורי מי שרוצה פירוט שייתן לי לדעת!

nitzile

New member
אמממ כן!

אני אשמח לשמוע פירוט על מוזיאון המומינים!

Sun Dun

New member
סורי על התגובה המאוחרת!

אז זה נמצא בעיר ששמה Tampere, מבנה יפה עם חנות מזכרות לייד.. זה כמה חדרים חשוכים מעוצבים קסום להפליא, עם פסלים, ציורים, ספרים וקטעים מוקרנים על הקירות. יש חדר מיוחד, בו ילדים קטנים יכולים להתלבש כמו הדמויות מהספרים ולצייר ציורים של המומינים. גם אני ציירתי :)) חח יצא ממש נחמד.. יש גם פינה בה מראים את כל הספרים מכל המדינות בהן יצא הספר. בקיצור, אם מתישהו תהיו בפינלנד, בשום פנים ואפן אל תשכחו לבקר במוזיאון המומינים- טאמפרה! ד"T יש גם חנות מזכרות מקסימה לייד וגם מראים את כלי העבודה וכתבי היד של הסופר. מקווה שעזרתי?

Sun Dun

New member
קודם כל

אני בת דבר שני, אין תמונות כי הצילום שם אסור. את התמונות של המזכרות (חחח) אני אסרוק וגם לא, לצערי בפארק לא הייתי. דרך אגב, אני מציעה לשגע את אבא כמה שיותר כי זה ממש ממש ממש שווה את זה!

Sun Dun

New member
אני אסרוק בהזדמנות!

שיתקנו תמצלמה :\ וכן, גם לי אמרו שהפארק טוב יותר, מה לעשות- היה רחוק מידיי, איזה באסה.. לא נורא, בפעם הבאה אסע לפארק+תמונות והכל :)

יש לי כמה שאלות../images/Emo35.gif

1. מתי נסעת?? 2. אם בקיץ נסעת (באחד מהחודשים הבאים; יולי , יוני או אוגוסט..) אפילו אם רצית לא יכולת להיות בפארק .. כי הוא פתוח רק ביוני, יולי או אוגוסט (קיץ
)

Sun Dun

New member
נסעתי בספטמבר

ואני יודעת שזה לא היה אז פתוח.. חבל כי בכלל לא קר שם בספטמבר !12 מעלות ומעלה ואין שלג או גשם..

Sun Dun

New member
נסעתי בספטמבר

ואני יודעת שזה לא היה אז פתוח.. חבל כי בכלל לא קר שם בספטמבר 12 מעלות ומעלה ואין שלג או גשם..

עוד 2 שאלות -

- כמה עלה כל הסיפור?.הכל כולל הכל (הלינה והטיסה ולהיכנס למוזיאון)?? - עם מי נסעת?? כמה נפשות?? - כמה כסף משלמים על כל הלינה, הטיסה, המוזיאון לשתי בני אדם??

Sun Dun

New member
תשובות

נסעתי עם אמא וחבר שלה (הורים גרושים!) זה עלה מאוד מאוד יקר כי שם זה יורו ובכלל מחירים בשמיים כניסה למוזיאוןעלתה 4 יורו לאיש נדמה לי.. היינו במלון 5 כוכבים במשך 8 ימים והכל עלה 30-40 אלף ש"ח לכולם ביחד.. אבל זה כולל אוכל במסעדות, מזכרות, קניות, בילויים וכו'.

למעלה