שמעו משהו מוזר..

שמעו משהו מוזר..

אתמול יצא לי לעיין באחד הספרים של המומינים וקראו שם לסניף - סמיף יכול להיות שזה השם המקורי שלו וכשדובבו את הסדרה החליטו לשנות את זה לסניף? ד.א מי שמעוניין מוכרים שניים מהם במחיר של 20 ש"ח כל אחד בתחנה המרכזית בי-ם.

Sunafukin

New member
לא...

השם שלו זה באמת סניף- שנקרא על שם הגזע שלו. והוא לא קנגורו, אלא מין פינצ'ר מגודל. (באנגלית ושוודית שמו הוא סניף, ובפינית שמו הוא ניפסו). הידעתם? השפה המקורית של המומינים היא שוודית ולא פינית. המקום, האזור והסיפור מתרחש בפינלנד, אבל בשפת האם היא שוודית כיוון שטובה ינסן (ז"ל) היא קודם כל שוודית ואחר כך פינית.

Sunafukin

New member
לא יודע...

טעות בתירגום או שינוי ספציפי של החברה המתרגמת. בדיוק כמו עם השם "עמק החיות המוזרות". טובה ינסן לא קראה לספרים שלה "עמק החיות המוזרות" אין ספר או כותר בשם הזה (אם זה היה באנגלית לדוגמא: "Valley of the Weird Animals"- מחריד למדי). הספר הראשון של טובה ינסן בתירגום לאנגלית נקרא: "The Little Trolls and the Great Flood". החברה המתרגמת הישראלית יכלה לקרוא לזה "עמק הטרולים המוזרים" שזה היה יכול להיות יותר קרוב למקור, אבל הם בשלהם. ככה שהכל עניין של תירגום והמרה לא נכונה לספרים, חבל מאוד. אם אתה מעוניין בעוד פרטים על הספרים- גלוש לכאן, אני מקווה שזה יעזור לך. ופה תמצא את הביוגרפיה המלאה של הפסרים שיצאו (כולל תירגומים באנגלית).

Sunafukin

New member
סליחה ../images/Emo9.gif

עוד השערה. או שהספרים תורגמו ממהדורות שונות, ולא דווקא משוודית, פינית או אנגלית. אז יכול להיות גם בגלל זה, אין לי מושג. אבל מה שבטוח, שתמיד קראו להם "המומינים" (וגם בין השם "טרולים") ולא איזה "חיות מוזרות"... לכל אחת ואחד בעמק יש את הגזע והשם ששייך לו.

Sunafukin

New member
זה...

ברומג'ית (יפנית באותיות אנגליות): Sunafukin No Uta באנגלית: Snufkin's Theme בעברית: שירו של סנופקין זה השיר של סנופקין מסדרת האנימציה של 1969, אני פשוט אוהב אותו ;)

Sunafukin

New member
זה לא...

המנגינות שהוא מנגן במפוחית שלו. זה שיר ספציפית עליו, עם עיבוד, לחן ומילים בסגנון מסע כזה... מאוד נחמד.

Sunafukin

New member
הנה...

אני מקווה שעצם העובדה שהשיר ביפנית לא יפריע לך
"לחצי כאן להורדה" (זה לא לינק ישיר, אז נא לא להשתמש בקליק עכבר ימני) חחח... אם את מכירה את YouSendIt אני מקווה שזה יעבוד לך, אם לא אני אנסה לעלות לשרת אחר, האזנה נעימה.

nitzile

New member
XDDDDD ../images/Emo6.gif

אוווייי הורדתי... זה בהחלט שיר משעשע!
אבל המילה "סנופקין" לא נשמעת אפילו פעם אחת....

Sunafukin

New member
זה לא קשור...

הכותרת עושה את ההבדל...
"ame ni muretatsu osabishi yawa yo ware ni katare kimi no namida sono wake wo yuki furi tsumu osabishi yawa yo ware ni katare kimi no tsuyosa no sono wake wo yuhi ni ukabu osabishi yawa yo wareni katare kimi no egaou no sono wake wo"

limors2

Well-known member
באמת? איפה בתחנה מרכזית?../images/Emo54.gif

אני אלך לקנות

למעלה