שמעו משהו חשוב:

שמעו משהו חשוב:

בדקתי את כל הקטע הזה של החגבים, והבנתי, שלא אוכלים אותם היום בגלל שכבר אין אפשרות לזהות מה כשר ומה לא. זאת הסיבה. בדוק. מההתחלה הקטע הזה נראה לי לא הכי בסדר, ועכשיו אחרי שבדקתי אותו לעומק, אולי הם נפלו ככה בטעות על הסוג הכשר, אבל אני לא הייתי סומכת. אם אחד מהדתיים שם היה יותר מבין, ויותר בקיא, הוא לא היה אוכל את זה. ואם יש להם כאלו משימות, אין שום סיבה שדתיים שאינם לייט יבואו.

aviv lu 606

New member
כנסייייייי

גם אם הם היו יודעים הם היו אוכלים. תחשבי אוכל שספק לא כשר וג'יפ או לא לאכול ולהפסיד(אבל אם באמת הם לא היו רוצים אז הזוג החילוני היה יכול לאכול הכל)

אני ינסה לדבר איתך בשפה נקיה...

אתה מדבר שטויות במיץ עגבניות, ואני אפילו לא יודעת למה אני מתייחסת למה שאתה אומר, אולי כדי להגיד לך, שגם כמה חילונים שם אכלו כשר. וג'יפ זה לא הכל בחיים.

aviv lu 606

New member
אמרתי שזה הכל בחיים?

אני למשל לא הייתי אוכל את החגבים האלה(אני צמחוני) אבל יש צמחונים שהיו אוכלים בשביל ג'יפ (וכמוהם יש גם דתיים שמעדיפים ג'יפ מחטא קטן)

shlomov2001

New member
הוי זהיר במצוה קלה כבחמורה

אתה מדבר שטויות. היא צודקת. אם אתה מתכחש לאידיאלים שלך (אם יש כאלה), זה בעייה שלך. אבל צמחוני בד"כ לא יאכל בשר, ודתי בד"כ לא יאכל לא כשר.

238

New member
היא צודקת

בס"ד בכך שאדם שהוא באמת דתי לא יאכל כשר. אבל יש כל מיני עדות(ביחוד התימנית) שיודעים להבדיל בין סוגי החגבים (הכשרים ללא כשרים),כך שלא נראה לי שיש בעיה עם האכילה שלהם.

את קצת טועה

התכנית מועברת על ידי צו פיוס שזה למען קירוב לבבות בין חילונים לדתיים. אני מכירה רבנים שביררו והחגבים שהם הביאו היו כשרים. אין מה לדאוג או לשפוט את מי שאכל את החגבים כי בעצם הם היו כשרים ואני בטוחה שאם הם לא היו יודעים על זה מלכתחילה הם היו אומרים משהו על זה. כשרות זו מצוה בסיסית וגם "לייט" כמו שאת מגדירה אותם לא יאכלו לא כשר. (את אומרת פה שהדתיים ה"לייט" יכולים כאילו לעשות חטאים והיותר מחמירים שלא יבואו לתכנית כי הם יעברו עבירות... בכל זאת אי אפשר לשפוט אנשים ולהגדיר אותם ככה... החגבים בכל זאת היו כשרים אז אין מה לומר בעניין)

למעלה