שמנת להקצפה

GeJuFan

New member
שמנת להקצפה

מישהו יודע איפה ניתן להשיג בארץ שמנת להקצפה שלא עברה הימגון ואין בה חומרים מייצבים?
כלומר, שמנת להקצפה שיש בה רק שמנת, אתם יודעים, כמו פעם.
מבחינתי לקנות גם מחוות פרטיות או מיובא ולא בהכרח מאחת הרשתות הגדולות.

שואלת כי חזרתי לארץ אחרי שש שנים בחו״ל ומסתבר שאו דברים השתנו בשוק החלב הישראלי (לרעה) או שאלו דברים שפשוט לא שמתי לב אליהם לפני המעבר.

מודה לכם מקרב לב!
 

oritta17

New member
שמנת להקצפה,אפשר גם להכין לבד בבית,בדרך הבאה:

מתכון ותיק של אודטה להכנת שמנת מתוקה בבית:
אז מה צריך?
צריך בלנדר .
כוס חלב % 3
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
וזהו.
&nbsp
ההכנה:
1.מרתיחים בסיר קטן כוס אחת חלב- (200 מ "ל) על אש בינונית.
2. מניחים בבלנדר 100 גרם חמאה רכה, שתהיה בטמפרטורת החדר.
3. ברגע שהחלב כמעט (רק כמעט!) רותח , מיד שופכים אותו לבלנדר (ולא למעבד המזון)
מעל החמאה .
מפעילים בלנדר לדקה-שתיים, רק עד שכל הנוזל הופך למרקם אחיד,
ושופכים לתוך מיכל סגור (חשוב סגור היטב,נגד ספיגת ריחות מקרר ).
להניח - 24 שעות במקרר. (ולא פחות מזה ! )
לאחר שהייה של 24 שעות במקרר,תקבלו שמנת-טובה להקצפה.
&nbsp
 

GeJuFan

New member
תודה.

זה בדיוק מה שאני מנסה להימנע ממנו כי החלב בישראל רובו עובר המגון מה שמקשה על התהליך וגם משפיע על הטעם והתוצאה הסופית של השמנת. מה גם שהחמאה בישראל היא די גרועה לעשות איתה שמנת בבית ושמנת אירופאית איכותית עולה הון עתק (ואם כבר יש לי חמאה אירופאית איכותית אין מצב שהשתמש בה להכין שמנת עם החלב הישראלי).
 

TCHM

New member
לא מאמין שקײַמת למכירה...

אלא אם יש לך קשרים במחלבה קטנה שיש לה גם
מכשיר הפרדה. בכל מקרה חיי המדף יהיו קצרים מאד
אבל טעמה אכן שונה ומעולה.
אם המיצבים מפריעים לך למרות שהם לא מזיקים
אפשר להכין בבית מחלב וחמאה (לא הכי מוצלח)
או להכין קצפת יציבה מחלב רגיל או ממוצרים
צימחיים כמו חלב סויה או חלב קוקוס או שקדים.
 

GeJuFan

New member
שורד בד״כ בין שבוע לשבועיים

הייתי קונה קבוע בארה״ב חלב ושמנת מפוסטר, ואף לא מפוסטרים. הלא מפוסטרים אכן מתקלקל תוך כשבוע מקסימום אבל המפוסטרים בד״כ מחזיקים כשבועיים במקרר.
&nbsp
ותודה על שאר ההמלצות אבל זה לא מה אני מחפשת.
&nbsp
נאמר לי במקום אחר שניתן להשיג שמנת ללא מייצבים ושעברה רק פסטור קל בקרטונים גדולים אשר נמכרים למסעדות ומוסדות. אז אני אנסה להשיג קרטון גדול בלית ברירה.
&nbsp
 

TCHM

New member
את מתכוונת לשמנת 42%?

זאת שמנת של טרה והיא מכילה מייצבים ורק נוחה
יותר להקצפה בשל תכולת השומן הגבוהה והיא
משווקת למסעדות וקונדטוריות.
 

GeJuFan

New member
אכן ה-42% של טרה

זה מה שחשבתי. אבל הבנתי שגם שאר החברות מייצרות אבל אצלהם ממה שראיתי באתרים לעסקים זה בכדים של 4 ליטר.
&nbsp
תודה על המידע, אולי הייתי צריכה לציין שאני קונדיטורית במקצועי אז אני מודעת למעלות ולהבדלים בין המוצרים השונים. בגלל זה ממש קשה לי עם העובדה שנראה שבלתי אפשרי למצוא שמנת מתוקה/להקצפה בלי מייצבים בארץ.
 

oritta17

New member
אגב, בחלק מהקיבוצים מכינים שמנת טבעית,במכשיר להפרדת חלב,

זכור לי ,שבעבר היו מוכרים שמנת טבעית מייצור עצמי,בצרכניית קיבוץ -געש.
תתקשרי לצרכניית הקיבוץ,כדי לברר שהם עדיין מוכרים שם שמנת מייצור עצמי .
 

GeJuFan

New member
את/ה זוכר לפני כמה זמן?

ניסיתי למצוא את המספר אבל גוגל לא מעלה את המספר של הצרכנייה.
ובאתר שלהם אין מידע על הצרכנייה..
 
למעלה