שמנמונת מדי?

שמנמונת מדי?

הבת שלי בת 3.5 חודשים כמעט ויונקת מלא. משקל הלידה 3.200 ק"ג וכשהיא היתה בת 3 חודשים היא שקלה - 6.950 ק"ג! כולם אומרים לי שהיא שמנמונת מדי ושאני מאכילה אותה יותר מדי. אני יודעת שאני נותנת לה כשהיא רוצה ועובדה היא שבלילות בשבועות האחרונים היא מסוגלת לישון רצוף גם 5-8 שעות! יש ימים שהיא אוכלת כמעט כל שעה ויש ימים שהיא גם מגדילה פערים ל- 4 שעות. יכול להיות שאני באמת מאכילה אותה יותר מדי? אני מרגישה שאני בסדר, כי אומרים שתינוק יונק צריך לאכול מתי שהוא רוצה - אבל האנשים מסביבי מלחיצים אותי - שהיא לא תישאר שמנמונת בגללי. מה לעשות?

batLaLeche

New member
שמנמונת מדי? ../images/Emo77.gif

שלום לך אמא חדשה, בתור תשובה ראשונית תרשי לי לברך אותך על ההנקה המוצלחת! איזה יופי של עלייה במשקל והכל מהחלב שלך! כל כך חבל שבמקום לקבל תמיכה וכל הכבוד מהאנשים סביבך את מקבלת הלחצה מיותרת. את לגמרי צודקת: תינוק יונק צריך לאכול מתי שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, וכל זמן שהיא רק יונקת ולא מקבלת שום דבר אחר אז פשוט אין דבר כזה השמנה מהנקה. אצל תינוקות שלא יונקים נוצר מבנה אחר בתאי השומן, וגם למנגנון ההאכלה מבקבוק תרומה לכך שיש אצלם סכנה להשמנת יתר. אבל תינוק יונק אוכל לפי התיאבון שלו ולא יכולה להיות אצלו "האכלת יתר". עכשיו עוד קצת מידע: תינוקות יונקים נוטים לעלות הרבה מאוד בערך בארבעת החודשים הראשונים, ואחרי זה העלייה במשקל מתמתנת והם מאיטים את קצב העלייה. אז תכיני את עצמך לזה שעוד מעט פתאום היא כבר לא תעלה כל כך, ואז תתחילי לשמוע הלחצות ש"אין לך חלב" ושתתני תמ"ל כי "היא רזה מדי". אני מקווה שהמידע הזה יעזור לך להישאר רגועה. הרבה תינוקות (לא רק יונקים) ישנים לילה שלם (6 שעות רצופות ויותר) בגיל 3 חודשים בערך, אבל לקראת גיל חצי שנה זה שוב משתנה והם מתחילים להתעורר בלילה שוב. גם לזה תכיני את עצמך מראש. זה לא קשור לאוכל, זה דפוס של תינוקות בגילאים האלה - אולי קשור לצמיחת השיניים או לדברים אחרים. והעיקר: תסמכי על עצמך ועל בתך - אתן צוות נהדר!

למעלה