שמנים לבישול

מ י ק ה

New member
שמנים לבישול

שלום , אני לא בטוחה שזה המקום, אבל ננסה. כשאני הולכת בסופר יש עמדה שלמה של סוגי שמנים לבישול, טיגון ואפייה. למה מתאים כל שמן?: חמניות, סויה, קנולה, ועוד ועוד האם יש לכל שמן תפקיד אחר או התאמה משלו? ובמידה והמטבח שלי קטן בשביל להכיל 7 סוגים שונים- מהו השמן המומלץ ביותר לכל הסוגים (בישול, טיגון, אפייה, תיבול) חוץ משמן זית שהוא יותר יקר ואני משתמשת בו רק לתיבול. אשמח מאוד לתשובה מ יק ה

האיכותי ביותר

מבחינה בריאותית הוא שמן זית כתית מכבישה קרה, ולעומת השמנים האחרים הוא בעל הערך התזונתי הגבוה גם לאחר תהליכי בישול למיניהם (טיגון, אפיה וכו'). אם את רוצה שמן זול יותר, במקום השני נמצא שמן הקנולה. ניתן גם לקנות שמן קנולה מועשר ברכיבים שאמורים לתרום להורדת כולסטרול |(קוראים למוצר קנולה אקטיב), אבל גם שמן הקנולה הרגיל עדיף על שאר השמנים לצרכי בישול, טיגון וכו (מלבד כאמור שמן זית בכבישה קרה).

קצת סדר בדברים:

השמנים שיש בסופרמרקטים למינהם הם אינם שמנים איכותיים. רוב הציבור אינו מודע לכך. מדוע שמנים אלו אינם איכותיים? ובכן, קודם כל הם עוברים תהליכים כימיים נוראיים (אני אנסה למצוא את הכתבה על תהליך ההכנה שלו ולשים כאן) שנית, אם את מעדיפה לקנות שמנים איכותיים באמת ולבשל איתם ולהרגיש שאת אכן משתמשת בשמן את חייבת להריח את השמן ולבדוק האם הוא באמת איכותי. האף אינו משקר לעולם. למשל שמן חמניות שיש לו ריח של גרעיני חמניות ממש גם הטעם שלו מאד מעניין ומוסיף נדבך חדש לסלטים ולבישול. - אבל שמן כזה קונים אך ורק בבתי טבע והוא חייב להיות מכבישה קרה! כאשר השמנים הופכים תהליכים כימיים כל הויטמינים שבהם הולכים, ולתוך השמנים החדשים מוכנסים חומרים כימיים . שמן החמניות עשיר באומגה 6. שמן אגוזים - לרוב הוא בא בבקבוקים קטנים הוא מופק מהגרעין ויש בו מינרלים פרוטאין וויטמינים. הוא טוב גם לעצירות. וגם הוא מעולה לסלטים במיוחד לסלט אגוזי מלך אם את יודעת להכין:) הוא טוב גם נגד עצירות. הוא עשיר באומגה 3 את השמנים הללו אני ממליצה אפילו לטפטף מעל תפוחי אדמה אפויים או מעל ירקות מאודים זה מוסיף טעם נהדר לאוכל! שמן שומשום הוא טוב לאוכל סיני יש לו טעם מתוק מאד אני אישית מאד אוהבת את השמן הזה יש בו חומצות אמיניות הטובות לשיער . הוא גם טוב לתיבול סלטים . נסי לשלב כל מיני סוגי שמנים מכבישה קרה באוכל בעיקר על ירקות מאודים או סלטים היי מגוונת ויצירתית והגוף שלך יודה לך מאד:) מקווה שעזרתי. אם יש עוד שאלות אשמח לענות:)

למעלה