שמנים לבולם

bikingstudent

New member
שמנים לבולם

לפי ההמלצה במדריך, אני צריך שמן 15WT ו-5WT לצערי אין בנמצא 15WT -אני יכול להישתמש ב10 WT במקום שניהם ? מה ההבדלים בינהם ?

dotanalon

New member
ההבדל הוא בסמיכות

ותבדוק טוב בחנויות אופנועים בעיקרון לא צריכה להיות בעייה למצוא

langster

New member
קודם כל תשמע להוראות היצרן ותשתמש במה שמומלץ

בתא השיכוך אם כתוב שמון 5W זה מה שצריך ושמן 10W יגרום לפעולה איטית מדי של הבולם לגבי שמן 15W הוא משמש לשימון ברגליים התחתונות, תוכל למצא ברוב חנויות האופנועים, שמן 10W יעשה את העבודה בעיקרון אבל הדביקות שלו נמוכה מדי והשימון יהיה לא מושלם, אתה יכול במידה ולא תמצא שמן 15W להשתמש בשמן מנוע סינטטי 15W-40, בטמפרטורת העבודה של הבולם הוא ישמור על צמיגות של 15W ויעשה את העבודה

dotanalon

New member
אם אתה רוצה רק לשמן את הרגליים ולא בשביל התא

שיכוך אז תשתמש בשמן גיר אוטומט עובד מעולה עמיד מאוד בהבדלי טמפרטורה חיצוניים (לא שזה משנה בארץ) זה טיפ שקיבלתי ממכונאי בולמים של קבוצה מקצועית בשוודיה אל תשאל איך סיפור ארוך

oferbic

New member
על איזה בולם מדובר?

בטיפול הראשון שעשיתי השתמשתי עבור REBA בשמן 10W במקום 15 והוא עבד מצויין במשך כשנה. בטיפול השני שעשיתי לו ערבבתי מעט משמן FOX FLUID הכחול עם שמן 10W להגברת הסמיכות ונראה שהבולם עובד אפילו יותר טוב ככה. מאחר שהטיפול השני נעשה רק לאחרונה אני עדיין לא יכול לאמר אם גם המרווח בין הטיפולים גדל עקב הגדלת הסמיכות של השמן.

yocmm

New member
אם זה עדיין רלוונטי...

שמן 5W נקרא גם שמן טלסקופים, וניתן להשיג אותו בחנויות אופנועים, כמו גם שמן 15W. לדוגמה, כאן

למעלה