Who Knowsss
New member
שמנים בספרות...
לא פעם, אני נתקלת בתיאורים של שמנים בספרים... כל מי שמחבב קריאה, מוזמן לקרוא את הקטע, וכמובן להגיב
"המילה 'גדול' לא עשתה צדק עם האיש. הוא היה עצום, בעל גוף אדיר, אנרלמוסיה של הררי בשר. מעולם לא ראיתי איש בעל ממדים שכאלה, וברגע הראשון, כשראיתיו יושב על כורסה במבואות המלון, היססתי אם לגשת אליו. הוא היה אחד מאותם שמנים מפלצתיים שאתה חולף לפעמים על פניהם בהמון: עד כמה שלא תנסה להסיט את מבטך, לא תוכל להתאפק מלנעוץ בו עיניים. משמניו היו כבירים, גופו היה תפוח ובולט עד שלא יכולת להביט בו בלא לחוש שאתה מתקווץ. דומה היה שתלת הממדיות מפורשת אצלו יותר מאשר אצל אנשים אחרים. לא רק שתפס יותר נפח מהם, אלא דומה שעלה על גדותיו, כאילו נטף מתוך קצוותיו והשתכן באזורים שבהם לא היה..... הוא היה תקלה גנטית, זרע בוגדני שצימח פרע, שלבלב מעבר לכל מידה." מישהו מרגיש כמו "תקלה גנטית", חשים את אותם מבטים שמופנים אליכם כשאתם הולכים בהמון...? והנה, אחרי כמה עמודים, אני מוצאת גם התייחסות לחיי האהבה (או לחוסר חיי האהבה) של אותו בחור... "הפלא היה שנמשכה אליו מלכתחילה... אמילי הייתה האישה ששכבה איתו בלא לקבל תשלום.... לאחר שלמד כי ההשפלה עלולה להרוג את ההנטה, לא העז לנסות אלא לעיתים רחוקות. לבארבר לא היו אשליות לגבי עצמו. הוא הבין מה רואים אנשים שהם מביטים בו, והוא ידע שמן הסתם הצדק עמם." בתור שמנים, אנחנו "מוותרים" על נסיונות, רק כדי לא לחוות את ההשפלה..? מתפלאים כשמישהי/ו נמשך/ת אליכם? והנה... לקינוח עוד כמה תיאורים של שמנים... "גופו היה צינוק ובו נידון לשבת עד סוף ימיו, אסיר נשכח, ללא זכות ערעור, ללא תקווה להמתקת הדין, ללא סיכוי להוצאה להורג מהירה ורחומה. בהיותו בן 15 כבר הגיע למלוא גובהו כמבוגר, קרוב למטר 90, ומאז ואילך משקלו עלה עוד ועוד. בגיל ההתבגרןת התאמץ להישאר מתחת לקו המאה ועשרים קילו, אך הילולות הזלילה לא עזרו, והדיאטות לא הועילו כמעט כלל. הוא התחמק ממראות ועשה זמן רב ככל האפשר בגפו. העולם היה מסלול מכשולים של עיניים פעורות ואצבעות מורות, והוא היה קרקס מהלך, הנער השמן ביותר בעולם שהתנודד בין טורי צוחקים..." לא אלאה אתכם עוד בהמשך, רק אומר בקצרה שכל חיו של הבחור מתוארים מנקודה זאת ואליך דרך "המשקל שלו". עדיין לא החלטתי אם הנימה של התיאור היא בוז כלפי אותו אדם, או שיש קצת קול של רחמים וחמלה אצל הכותב, אולי קצת וקצת. כן, אני יודעת שזה רק סיפור. וכן, אני יודעת שאולי הכל קצת יותר מוקצן. אך עדיין, קשה לי שלא להשליך את הנאמר עליי. קשה לי שלא לתהות ביני לבין עצמי אם גם ככה אנשים מסתכלים עלי...
לא פעם, אני נתקלת בתיאורים של שמנים בספרים... כל מי שמחבב קריאה, מוזמן לקרוא את הקטע, וכמובן להגיב