שמנים אתריים

אושר1237

New member
שמנים אתריים

שלום,

קניתי שמן גלעיני משמש, שמן בורג', שמן זרעי רימון ושמן זרעי ענבים.
הסיבה לכך שקניתי אותם היא שאמרו לי שאלו שמנים שכדאי למרוח על עור הפנים לטיפוחו.

לחלק יש ריח ניטרלי, לא הכי נעים אבל גם לא נורא, לשמן בור'ג יש ריח חלבוני די מסריח בעיני, שקשה לי לתאר...
לשמן זרעי הרימון יש ריח חזק ולא הכי נעים, עוד לא ניסיתי אותו.

לכולם יש תוקף ארוך,

ברצוני לשאול האם הריחות אמורים להיות כאלה? אציין שקניתי אותם מהאינטרנט מאתרים מוכרים שעושים רושם של אמינים ובמחירים די גבוהים ולא מסתם חאפרים.

תודה

dudusapir

New member
תשובה

ישנם שמנים נטרליים בריחם וישנם שמנים מסריחים.
ישנם זנים מסוימים לכול מיני צמחים והריח יכול להיות מעט שונה בן הזנים.
יש גם את הנושא של כבישה קרה או חמה ויש גם מזוכך או לא מזוכך.
יש להתקשר לחנות ולשאול שאלות.

0 אור 0

New member
אני מניחה שאת יודעת שאלו לא שמנים אתריים?

למרות העובדה שאלו שמנים צמחיים ולא אתריים, בכל זאת חלקם ידועים כשמנים טיפוליים יותר שמוסיפים אותם בכמות קטנה (גם בגלל המחיר אני מניחה),
שמן בוראז' מעולה לעור הפנים, אבל מוסיפים אותו בכמות קטנטנה לקרם או לסרום,
שמן זרעי רימון בכלל משמש בדרך כלל לצריכה פנימית, וכמו קודמו משמש בכמות של טיפות בודדות,
לגבי הריח - חוץ משמן נבט חיטה שגם במצבו הטרי יש לו ריח איום ונורא (עוד שמן שמשמש בטיפות בודדות), לא זכור לי שיש לשמנים האלו ריח גרוע,
כדאי לבדוק אם הם באמת טריים ובתוקף, כי אחת הדרכים לזיהוי שמן מקולקל היא הריח שלו. אם כי תביאי בחשבון שיכול להיות שפשוט את לא סובלת את הריח ...
תדברי עם הספר ממנו קנית, וגם כדאי להכנס למקום שיש שמנים משובחים ולהריח את השמן במצבו הטרי .

אושר1237

New member
שמנים-שאלה נוספת

תודה על התגובה.
על איזה שמנים לטיפוח העור אתם ממליצים?

בנוסף ברצוני לקבל המלצה על שמן אתרי שיכול להקל בכאבי ראש ע"י מריחה או הרחה......

0 אור 0

New member
תשובות

לבחירת שמנים חשובה ההתאמה לעור , לצרכים הטיפוליים ולעונה.
ראי למעלה "מתכון" שנתתי לקרם - כל השמנים בצמחיים שציינתי שם (ועוד כמה שלא ציינתי) מתאימים להזנה, טיפוח והגנה של העור.
הבחירה אם להשתמש בשיאה או בקוקוס, בקלנדולה או בשומשום תלויה גם בצורך האישי שלך באותו גע וגם בשיקולים של טעם (כך למשל שמן זית הוא ממש מעולה לעור , אבל הרבה אנשים לא אוהבים את הריח שלו)
לגבי כאב ראש:
כדאי מאד להגיע למטפל, לנסות להבין את המקור לכאב הראש ולהפטר ממנו מהשורש.
אם כאב הראש שלך נובע משריר תפוס שחוסם את זרם הדם לראש או מהתייבשות קלה (2 סיבות מאד נפוצות לכאבי ראש) אז השמן האתרי לא ממש יעזור.
מה שאני ממליצה עד שתמצאי את הפתרון זה לשתות , לנוח במקום קריר ואפלולי, אפשר עם כיסוי עיניים קריר,
שמנים להרחה כדאי לבחור בהתנסות אישית - יש אנשים שטיפת שמן מנטה על הרקות מקלה אצלם על כאב הראש, יש שהרחה של ריח מרענן כדוגמת לימון או תפוז. צריך לבדוק מה מקל עליך.

אושר1237

New member
תודה אור! את מקסימה

למעלה