שמן

• פותח הנושא xim
  • פורסם בתאריך

xim

New member
שמן

שלום יש לי GS עגלה בן 10. המנוע אוכל הרבה שמן, ושמן גם מטפטף (אחרי טיפול באישימוטו לאחרונה). השאלה שלי היא - האם חשוב להקפיד על שמן רציני (אני משתמש ב MOTUL10/40) או שזה לא כ"כ חשוב? תודה

hagi6

New member
ברור שצריך לשים שמן רציני ../images/Emo18.gif

הרי השמן זה הדם של המנוע השמן גורם למנוע לעבוד בצורה חלקה יותר ונקיה מונע שחיקת יתר ואף מקרר את המנוע ע"י הסירקולציה שהוא עובר (גם בקירור מים) בכל אופן זה לא החלק שצריך לחסוך חגי (שמחליף שמן גם בין הטיפולים)

hagi6

New member
בקשר לטיפטוף שמן אחרי טיפול

תבדוק את הבורג של האגן שמן אם סוגרים אותו עקום הוא מטפטף אחר כך צריך לעשות הברגה חדשה אם זהוא המקרה חזור למוסך

psichi

New member
זה קצת מגוכח

פתחתי לכבוד ההודעה את הספר של ה-GS, ובהתחשב בעובדה שזה כולה מכסה, זה קצת מוזר שכתוב במפורש לסגור אותו ב-20 עד 25 ניוטון*מטר. זה כ"כ קריטי למדוד שם את המומנט?

FZR600R

New member
אל תוותר , לך עם זה עד הסוף

א. שמן עולה הרבה כסף ב. טפטוף ואכילת שמן מצריכים בדיקות תכופות מלכלכות ומעיקות ג. מוסך שלא יודע לעשות עבודה צריך לשלם על כך לפחות בתיקון חוזר ופתרון הבעייה על חשבונו. ד. במידה והוא לא מתקןאת זה או עושה בעיות בעניין - החלף מוסך , בעצם נראה לי שכדאי שבכל מקרה תחליף מוסך...

M a x

New member
למה 10/40????

ממש מרגיז שבהרבה מוסכים מתעקשים על הצמיגות הזו,לפני מספר שנים נכחתי בהרצאה אותה ארגנה חברת מוטול,אחד המרצים היה מהנדס שהיה אחראי על פיתוח השמן. הבחור הודיע באופן שלא ניתן לפרשו לשתי פנים שבעקבות הטמפרטורה השוררת בקיץ אין להשתמש בשמן עם צמיגות 10/40 אלא רק ב 15/50. ונכון אני יודע שבכל ספרי האופנועים כתוב שיש להשתמש ב 10/40 ועל בורג המילוי של ה GS כתוב שמן 10/40,מי שיפתח פעם ספר מכונאי של כל אופנוע מצוי בעולם ימצא טבלה שמורה באיזה שמן להשתמש ביחס לטמפרטורה החיצונית. בקיצור תעבור ל 15/50 מבטיח שאכילת השמן תרד. מקס ששונא 10/40

goit

New member
כל הצרות בגלל שהלכת לאישימוטו-מוסך

גם לי הרסו את ה-GS אחרי טיפול 5000 - שמן מעל המדיד, ואופנוע שהחל לאכול דלק ושמן אחרי הטיפול - כשחזרתי אליהם לברור התקלות - קיבלתי יחס חובבני ומזלזל (שהרי כבר שילמתי את הכסף שלי - ולא מעט - הם יקרנים פחד - 1500 ש"ח). בפעם הבאה - לך למוסך אחר.

למעלה