שמן שרשרת

asaft161291

New member
שמן שרשרת

רציתי לדעת האם שמן לשרשרת אופנועים/טרקטורונים מתאים גם לשרשרת אופניים?

asaft161291

New member
תודה...

יש לי עוד שאלה קטנה..... ראיתי במדריך שפורסם פה (http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=652&a=33740&c=4242&sc=0&ssc=0) שיש לשמן את המעבירים ועוד מספר חלקים עם שמן על בסיס טפלון... רציתי לשאול איפה אני יכול לקנות שמן כזה? אנא ענו לי במהירות האפשרית כי מחר אני נוסע לכרמיאל לרנות את השמן לשרשרת אז רציתי באותה הזדמנות כבר לקנות גם את שמן הטפלון...

dyego

New member
אל תקשיב לכל דב שמביע פה את דעתו...

שמן לאופנועים וטרקטורונים הינו סמיך וצמיג יותר משמן לאופניים. בנוסף לכך רוב השמנים הללו הם דביקים במידה זו או אחרת על מנת שלא יעופו מן השרשרת בשל עוצמת הסיבוב שלה. מסיבות אלה שמן שכזה פשוט יתקע לא את שרשרת האופניים ויהיה מאד קשה לפדל איתו וכן עוד יותר קשה להוריד אותו לטובת נקיון. תשתמש בשמן אופניים יעודי. כמה שקלים ותחסוך ראש ראש והרבה כח!!!

Mr. Pooh

New member
בוא נניח שאתה צודק...

מילא שמן צמיג יותר, את זה אני יכול להבין, אבל מה זה שמן סמיך יותר? אגב, אתה ברצינות כותב ששמן שיש לו תכונה להידבק לשרשרת יקשה על הפידול? ואחרי שענית על זה, הייתי שמח מאוד על סמך מה קבעת את זה, והאם אתה מדבר מנסיון?

BikePlanet

New member
אני מניח שהכוונה הייתה לצמיגות

ולא לסמיכות... באופן כללי שמנים שמיועדים לאופנועים ומכוניות צריכים להיות עמידים בטמפרטורות גבוהות יותר. מכיוון שצמיגות של שמנים מושפעת מטמפרטורת העבודה שלהם ברור ששמן שמיועד לאופניים צריך להיות פחות צמיג. אם נקצין - הרי לא "תשמן" את השרשרת שלך בגריז או בזפת? באופן ספיציפי באופניים - השמן בשרשרת צריך להגיע לחלק הפנימי של הטבעות ולסכך את תנועתן. שמן צמיג מדי לא יוכל לחדור לרווח הצר בין הטבעת לציר ורק יצפה את החלק החיצוני של השרשרת הציפוי דביק שיאסוף אבק וליכלוך.

Mr. Pooh

New member
מאיפה להתחיל?

אנחנו מדברים על שמן שרשרת, כן? על איזה טמפרטורות אתה מדבר ואיך מכוניות קשורות? צמיגות לא מושפעת מטמפ' עבודה, נהפוך הוא, שמני מנוע מתוכננים כך שצמיגותם לא תושפע מטמפ' העבודה והיא נבחרת לפי אופי המנוע, אין קשר לשרשראות. גריז או זפת אינם שמנים, בטח שלא שמן שרשרת. בוא אני אגלה לך סוד: צמיגות היא תכונה דינמית, היא קשורה למהירות זרימה. לשמן צמיג לא יהיו חלקיקים גדולים יותר שימנעו ממנו להיכנס לחריצים. שוב, אין קשר. מעבר לכל זה, הייתי שמח לדעת על סמך מה אתה מבסס את האמירות שלך? אתה מדבר מניסיון? איך בדקת ששמן שרשרת לאופנוע לא נכנס לחריצים של שרשרת האופניים?

BikePlanet

New member
יודע מה? גם אתה צודק....

אתה מוזמן להשתמש באיזה שמן שאתה רוצה.

asaft161291

New member
שמן סינטטי

ראיתי בכתבה שלכם על תחזוקת האופניים (http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=652&a=33740&c=4242&sc=0&ssc=0) שיש לשמן מספר חלקים בשמן על בסיס טפלון. התקשרתי למצמן, שאלתי אותם האם יש להם שמן כזה והם אמרו שיש שמן סינטטי.... האם זה אותו דבר? האם התוצאה שלהם דומה?

למעלה