שמן, שרשרת ומה שבינהם

SivanILoveU

New member
שמן, שרשרת ומה שבינהם

שלום מדובר באופני specialized hardrock sport, שלפני כחודשיים הוחלפה שרשרת (קניתי של טרווטיב לקסטה של 8, עלתה כ 80 זוזים, הקודמת הייתה זאת שבאה על האופניים) שמתי לב שעם השרשרת החדשה, בניגוד לקודמת, כשאני נוגע בה כדי לבדוק אם היא משומנת, זה מרגיש כאילו יש שם איזה גריז ממש סמיך וצמיג, וזה משאיר לי המון שחור על היד בשרשרת הקודמת כשנגעתי בשרשרת כל הגלגלים הקטנים זזו כמו שצריך בחופשיות, והיא לא לכלכה לי את היד כמו החדשה יש לציין שאני משתמש באותו סוג שמן (יבש), וההבדל היחידי שבשרשרת הקודמת השתמשתי בדגריזר ע"מ לנקות, ועכשיו אני משתמש בסבון כלים (מטעמי תקציב בעיקר) החוליות עצמן נעות בחופשיות אבל הגלגלים הקטנים שבין החוליות לא, וזה משאיר המון שחור מה אתם אומרים ? ניקיון אחד עם דגריזר יעזור ? או פשוט לנקות יותר טוב עם הסבון ? תודה רבה

tomer001

New member
שרשרת חדשה....

מגיעה מגורזת מהמפעל. הגריז בצבע לבן ונראה כמו משחת שיניים. לרוב כאשר היא מותקנת אין צורך לשמן אותה לאורך זמן ממושך. השימון יהיה נחוץ כשכבר תראה גושים שחורים (חול ואבק + גריז) על המעביר והקסטה. דגריזר יגרום להורדת הגריז המקורי ולאחר הניקוי יש צורך לשמן שוב עם שמן ייעודי או שמן סיליקון. יש לשמן עם ספריי ולסובב את הפדלים לפחות 3 פעמים על מנת לקבל שימון על כל השרשרת. לסובב את הפדלים כמה פעמים (בא נגיד 30) ולנגב את השאריות. השרשרת לא אמורה להיות רטובה משמן (דבר שיגרום להצתברות המון לכלוך בחוליות בזמן קצר מאוד ושחיקה מהירה) והשמן חודר מעצמו לחוליות ולפינים. אני מנקה את השרשרת שלי, כמו שכתבתי, כשמופיעים גושים שחורים בגלגלי המעביר ובקסטה. נ.ב אם כבר אתה מנקה, לא להפקיר את הקסטה!! תומר.

SivanILoveU

New member
זה די מה שאני עושה

לאחר ניקוי עם מים וסבון כלים אני מייבש את השרשרת ממים ואז שם טיפת שמן על כל חוליה, מניע את השרשרת כדקה ומנגב (בניגוב, לא משנה כמה אני מנגב יוצא המון שחור אז אני לא מנגב הרבה)

etal2

New member
תוריד את הגריז

הגריז שמגיע על שרשראות חדשות נועד לשמור עליהן בתוך הקופסה בעיקר. לפני שמרכיבים את השרשרת מקובל להוריד ממנה את כל הגריז ולשמן אותה כראוי.

SivanILoveU

New member
איך מורידים אותו ?

מים וסבון כלים לא מספיקים ? או שאני פשוט לא מנקה כמו שצריך ?

yubash

New member
עם דיגריזר

כמו שצריך ואח"כ סבון כלים באמצעות מברשת. תן לזה להתייבש - לא מספיק לנגב, כי בתוך השרשרת עדיין יש מים. תן לשרשרת לעמוד איזה חצי שעה ואח"כ עם רוקנרול כחול (אקסטרים) - טיפה על כל חוליה. מומלץ לנגב את השרשרת בסיום .

tomer001

New member
מה פתאום להוריד../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

הגריז שמגיע עם השרשרת אמנם מגן עלייה וזה נכון אבל כשמרכיבים ממש אין צורך להוריד אותו
הוא מגרז מצויין את השרשרת בתקופה הראשונה שלה ורק אחרי הרבה רכיבות מנקים עם דגריזר. מקווה שלא איחרתי ועדיין לא הורדת

etal2

New member
כן, להוריד../images/Emo70.gif

גריז סמיך ועבה אוסף עליו חול ולכלוך שגורמים לשרשרת הרבה יותר נזק מאשר התועלת שבגריז. אולי לחורף ארופאי גריז שכזה היה מתאים אבל לתנאים שלנו שמן יבש (וקס) עושה עבודה הרבה יותר טובה. אתה מדבר על הצטברות גושים שחורים של לכלוך ,בשימון מתאים לא היית אמור בכלל להגיע למצב הזה, השרשרת שלי מבריקה ונקיה כל השנה ותאמין לי שאני מנקה אותה מעט מאוד. אם אתה באמת חושב שגריז מתאים לשימון שרשרת אז למה אתה לא משתמש בגריז בצורה קבועה אלא משתמש בשמן יעודי?

tomer001

New member
../images/Emo4.gif

אני חושב אחרת... אבל תעשה באופניים שלך מה שנראה לך. הסיבה שאני משמן שרשרת (כמו כל העולם) ולא מגרז, כי הגריז צמיג יותר מהשמן ולא יכנס בין החוליות
וכמו שאמרתי, הגריז הראשוני כבר מוכנס לבין החוליות בזמן ההרכבה במפעל והוא עושה את תפקיד הגירוז בנוסף להגנה על השרשרת. זה נכון שבארץ שלנו השרשרת סופחת לכלוך יותר מהר מחו"ל אבל מאותה סיבה בדיוק, כשאתה קונה אופניים, אתה לא מנקה את הציר המרכזי / הד סט / מייסבים עם דגריזר ואח"כ משמן, איפה ההגיון
כשיש צורך לשמן / לגרז, משתמשים בדגריזר להוצאת הלכלוך, מנקים ומשמנים
אם אתה חושב אחרת....סבבה
נ.ב הנסיון שלי גם בא מתחום אופנועים, ששם שרשרת סובלת יותר וגם שם היא מגיעה עם גריז "בילט אין" ואפילו, כדי לחזק את הדברים שלי, עם שקית קטנה + גריז לחוליית החיבור. אף אחד לא מספק לך דגריזר עם שרשרת, נכון

tomerg

New member
גריז ראשוני?

בהוראות היצרן של כל שרשרת כתוב במפורש שיש להסיר את הגריז שמגיע על השרשרת בעזרת דגריזר ורק אז לשמן עם שמן לשרשראות. אני נוהג לעשות את זה אחרי כל רכיבה וכל המכלולים הרלוונטים נשמרים במצב חדש.

uriler

New member
הערה אחת - באופנועים השרשרת פועלת תחת

עומסים גדולים בהרבה, והכוח לא מגיע מהרגליים שלך אלא ממנוע.

למעלה