שמן שומשום

שמן שומשום

שמעתי ששמן שומשום טוב לעיסוי ואני מכירה שמן שומשום שנועד לבישול, אבל האם זה טוב גם לעיסוי? הרי שמן שומשום זה שמן שומשום...

לא בדיוק

ברמת העקרון את צודקת, אבל בשמן לבישול יש ריח דומיננטי של שומשום, בעוד השמן לעיסוי, מזוקק ברמה נוספת ונשאר רק ריח עדין של שומשום... לא כל כך נעים לקבל עיסוי ולהרגיש כמו טחינה...

שמן שומשום לעיסוי

סביר להניח שניתן לקנותו בחנויות טבע. אני קונה אותו דרך ספקים של צמחי מרפא ושמנים ומחירו כ-44 ש"ח לליטר. (מגיע בבקבוקים של ליטר)

אכן כן, יש התחמצנות, אך

תלוי כמה את משתמשת בשמן. בקליניקה פעילה בקבוקים של ליטר יכולים להיות גם מעט מדיי לפעמים... בכל מקרה אם קניית השמן היא למדיי פעם עיסוי, אז עדיף לקנות בכמויות קטנות ולשמור במקום קריר, אפילו במקרר.

saritsh

New member
אכן, שמן שומשום הוא שמן שומשום

זה אותו השמן, גם לעיסוי יש שמן שהוא פחות מזוקק ואז באמת את יוצאת עם ריח של טחינה ועם קצת שום תהיי מעדן..... אגב מנסיון זה באמת לא כ"כ נורא. מכיון שהריח באמת חזק "המציאו" את זה עם הריח הפחות. אני לא בטוחה שזקוק נוסף לא ממעיט בערך השמן. את יכולה לערב את השמן עם שמן בסיס אחר נטול ריח כמו שקדים ואז הריח מתקהה קצת. בכלל השמן הזה מאוד שמנוני וכבד וזו עוד סבה לערבב אותו עם שמן עדין יותר. אם המחיר של השמן לבישול נמוך יותר ואת יכולה להיות בטחה לגבי טיבו אין מנעה להשתמש בו...אל תשכחי את הפיתה...:)

0 אור 0

New member
שמן שומשום טבעי מכבישה קרה

שמיועד למאכל זה הדבר הכי טוב שיש גם לעיסוי. תחשבי על זה שאם את יכולה לאכול אותו, אז בטח שהוא טוב גם כדי לשים על הגוף. כשלמדתי איורוודה קניתי בתל אביב בחנות למוצרי מזון טבעיים בשוק, והמורה שלי מאד התלהב מאיכות השמן (עלה כמובן חצי משמני העיסוי) לצערי, בבאר שבע גם החנויות למזון מפציצות מחירים

למעלה