שמן פשתן כשמן נשא?

שמן פשתן כשמן נשא?

ברצוני להכין מסכה לשיער שתכלול שמן רוזמרין ושמן עץ התה. האם אוכל להשתמש בשמן פשתן כשמן נשא? ואם כן, באיזה יחס עלי לערבב את החומרים. תודה.

lilalila

New member
מנסיוני...אכן כן

אני משתמשת בשמן פשתן על השיער וזה מאד מאד מועיל לשיער אני שמה 3 טיפות רוזמרין בכף גדושה של שמן פשתן. לגבי שמן עץ התה- בכלל לא בטוחה שזה שמן שמתאים למרוח על השיער. יכול אולי לייבש אותו. רוזמרין ופשתן עושים את העבודה נפלא

נורקס

New member
ועוד כמה דברים...

שמן פשתן אכן טוב לשיער, רק צריך לקחת בחשבון שהוא מתחמצן (מתקלקל) מאד מהר. רצוי אחרי שפותחים את הבקבוק לטפטף פנימה 2-3 טיפות של ויטמין E כל יומיים שלושה (אפשר לקחת קפסולה, לפתוח ולרוקן את תכולתה לתוך הבקבוק או להשתמש בשמן ויטמין E שאינו מקופסל. גם אני לא שמעתי על התועלת של שמן עץ התה לשיער. יש שמנים טובים יותר. מה מטרת המסיכה? למנוע נשירה/קשקשים/לתת לשיער נפח/ברק/למנוע יובש... כדאי לבנות את רכיבי המסיכה לפי התוצאה המבוקשת.

אין בעיה עם זה,

כל עוד זה לשימוש מיידי כיוון שלשמן הפשתן יש תכונה ייחודית והוא שהוא מחמצנת בקלות במגע עם האויר. אך אם תשתמשי בו באופן מיידי הוא ישמור עלייך מפני התחמצנות.. שימי לב כי שני השמנים האתריים הם שמנים שצריכים להזהר איתם כאשר יש לחץ דם גבוה!!! היחס אותו את צריכה לערבב את החומרים הוא 3:1 זאת אומרת כף שמן פשתן טיפה אחת רוזמרין וטיפה אחת עץ התה. בהצלחה:)

למעלה