שמן עץ התה

שמן עץ התה

האם יש למהול את שמן עץ התה במים או להשתמש באופן טהור על פצעים קצת כיביים...??

0 אור 0

New member
שימוש בשמנים אתריים לריפוי פצע

שמן התה ולבנדרהם שני שמנים אשר מותר/מומלץ להשתמש בהם ישירות על העור ללא שמן נושא או תווך אחר,
יחד עם זה מאחק שמדובר על פצע כיבי שמכיל חידקים, אז הייתי בוחרת בשמנים אנטי בקטריאליים חזקים יותר כגון אורגנו, איזוב, טימוס או פלמה רוזה.
בתוספת של שמן לבנדר שיוצר סינרגיה ובעל תכונות ריפוי, ואפשר גם הליקריסום ו/או לימון להתחדשות וריפוי.
שמנים אלו יש לערבב בשמן נושא כלשהו, ולטעמי הייתי מעדיפה דוקא קרם/שמן מוצק או תערובת של ג'ל עם אלכוהול שיבטיחו כיסוי של הפצע ותוספת איכות של התווך,
לקרם - פשוט לקחת שמן מוצק במקום שמן נוזלי - שיאה, דקל או קוקוס
לג'ל מחטא - אפשר לערבב ג'ל אלוורה נקי עם מעט אלכוהול
אליהם להוסיף את השמנים שציינתי (ריכוז של 2-4
לא לשכוח אחרי הטיפול בפצע לחטא ולרחוץ ידיים היטב על מנת למנוע הדבקה במקומות אחרים ושל אנשים אחרים.

Besomet

New member
תמצית ארומטית עץ התה

נפלאה לטיפול בפצעים.
היא בטוחה מאוד לשימוש ואכן ניתן להשתמש בה ישירות על העור.
כמו כן היא בעלת יכולת חיטוי עוצמתית (פי 40 מאלכוהול רפואי), היא אנטי דלקתית, אנטי ויראלית ואנטי בקטריאלית וגם עוזרת לריפוי פצעים.

כמובן ששילוב של מספר תמציות ייצור סינרגיה בה השלם בעל השפעה הגדולה מסכום חלקיו.

סינרגיה שיכולה להתאים לכיבים היא:
עץ התה
אכילאה (קיבלה את שמה מאכילס שהשתמש בה לריפוי פצעי חייליו)
לבנדר - מעולה לשיקום והרגעת העור בין שלל תכונות נפלאות אחרות
מור - אנטי בקטריאלי רב עצמה ומשקם עור
גרניום - אנטי בקטריאלי מצויין

תמציות ארומטיות אינן שמנים, אלא ליפופיליות -מסיסות בשומן, ולכן לא ניתן לדלל אותן במים, אלא בשמן.

חשוב מאוד להשתמש בתמציות ארומטיות טהורות (ללא שום תוספים), טריות (כשהן מתיישנות הן מתחמצנות ועלולות להזיק במקום לעזור), ואמיתיות (לא תחליף סינטטי).

נעשו מחקרים רבים שבדקו תוצאות של מחקרים קודמים שהראו אלרגיות לתמציות ארומטיות כאלו ואחרות. נמצא שעדויות על תופעות שליליות של תמציות ארומטיות שנחשבות בטוחות היו תוצאה של שימוש בתמצית ממקור מופקפק.

אני ממליץ לך לחבוש את הכיב לאחר השימוש בתמצית/סינרגיה הארומתרפית כדי להקטין נידוף של התמציות אל האוויר.
רצוי לרענן את החבישה ולהוסיף עוד מהתכשיר הארומטי מספר פעמים ביום.

למעלה