שמן מנוע ל-xr650

royturbo

New member
שמן מנוע ל-xr650

שלום לכולם. שאלה לבעלי XR . איזה שמן הכי מומלץ לאופנוע שלי?. אם זה משנה הוא מוסב לסופר מוטו,אבל עוד לא נכנסתי למגרש. ועוד שאלה בנושא זה.קניתי VALVOLINE 15W-50 DURABLEND חצי סינטטי אבל לאחר שקניתי קראתי את הכיתוב על המכל ולא מוזכר בשום מקום שהשמן מיועד לאופנועים.רשום מכונויות ג'יפים ומנועי דיזל.אני יודע ששמן אופנועים מתוסף בעוד כמה תוספים נוספים שאמורים לתת הגנה נוספת לקלאטצ' ולגיר מכיוון שבאופנוע עוקת השמן משמשת גם את המנוע וגם את הגיר בניגוד לאוטו. עוד לא השתמשתי בשמן ,האם כדאי להחליפו?.אגב הוא נקנה בחנות שמתעסקת במוצרים לאופנועים. ועוד שאלה קטנטנה של מתחיל.כמה "בגדול" אמורה להיות צריכת הדלק של האופנוע שלי.אני יודע שיש הרבה משתנים שצריך לחשב אבל מעניין אותי כמה היא אמורה להיות נניח בXR סטנדרטי? תודה למשיבים(-:

Dr XR

New member
חצי סינטטי - בזבוז כסף

תשתמש בשמן מינרלי פשוט ברמת צמיגות 20W50 ובדרגת איכות API: SG או SF. שמן כזה תוכל למצוא בהום סנטר בסביבות 35 ש"ח ל4 ליטר (דלקול), או בסביבות 30 ש"ח בחנויות חלפים לרכב. מה שחשוב הוא שתקפיד על החלפת שמן לפי המלצת היצרן, קרי 3200 ק"מ (2000 מייל) בשימוש רגוע. במידה ואתה מפוצץ גזים בסופרמוטו, תחליף שמן כל 1000-1500 ק"מ. לפי המלצת היצרן יש להחליף מסנן שמן כל החלפת שמן שניה, אך אני ממליץ להחליף מסנן בכל החלפת שמן. מסנני שמן מומלצים הם המקורי של הונדה או המסנן של CHAMPION שמגיע עם O-RING חדש. דגם המסנן של צ'מפיון לXRים הוא X301. צריכת דלק ממוצעת בכביש לXR650 היא בסביבות ליטר ל18-19 ק"מ.

45degrees

New member
דעה נוספת

שמן למנוע הוא כמו דם לבנאדם. כמה שיותר וכמה יותר טרי ואיכותי - יותר טוב. לכן אני משתמש אך ורק בסינטטי מלא! יתר על כןף בסופרמוטו יש עומס הרבה יותר גדול על מכלולי ההינע (משקל ואחיזה גבוהים הרבה יותר ממה שהיצרן תכנן) ולכן שמן איכותי יותר הופל הכרחי יותר. עוד יותר אפילו אצל מי שנכנס למגרש עם מנוע מקורר אויר ששם מאוד קשה לשלוט על טמפרטורת השמן עקב בעומד הגבוה והרכיבה האגרסיבית. לאור העובדה של XRים מוסבים יש נטיה "לאכול" תיבות הילוכים ורכיבי מנוע פנימיים - עוד יותר חשוב להקפיד על מן איכותי. חוץ מזה מדכים עם כל מה שנאמר לגבי תדירות החלפות השמן.

lieutenant dan

New member
10 : 40 ?

אצלי במוסך המליצו דווקא על 10:40 (ל-XR) בקיץ??? לא חושב שזה קריטי אבל יש למישהו הערה בונה?

MexMex

New member
הנה אנחנו לא מסכימים ד"ר.

סוף סוף....
לא יכול לגבות את מה שאני עושה (פירוט למטה) במאמרים מחכימים, ובטח שלא בנתוני מעבדה, אלא רק מנסיון אישי. הנסיון הראה שמה שאני עושה, גורם למנוע להחזיק מעמד היטב, גם תחת עומס מסלול קשה. אולי אם הייתי עושה פחות זה גם היה בסדר, אבל לאור מחירי השמן, ולאור העלות של הנזק האפשרי, אני בוחר בדרך הבטוחה. כל 5 שעות אימון או כל יום מירוץ (שזה בד"כ שעה נטו על המסלול), החלפת שמן (מוטול חצי סינטטי, 5100). עלות של 4 דולר לליטר = 5 דולר שמן בטיפול הזה, אני גם מנקה את (2) מסנני הרשת. כל טיפול שני, החלפת מסנני נייר (2), ניקוי מסנני רשת, החלפת שמן (אבל הפעם ניקוז יסודי יותר, כולל פתיחת מכסה ההצתה). באותה ההזדמנות, בדיקת / כיוון שסתומים. כל טיפול שלישי, החלפת נוזל בלמים. עד עכשיו, טפו טפו טפו, המנוע מנגן כמו שעון. M.

royturbo

New member
תודה על התשובות המלאות

אבל דבר אחד עוד לא הבנתי. האם זה נכון שיש צורך בשמן מנוע יעודי לאופנוע אשר מתוסף בתוספי גיר או שזה מיותר ב XR . תודה שוב.

MexMex

New member
קשה להגיד.

סביר להניח שלא, מנסיונם של רבים וטובים. אישית? מוטול 5100 הוא אכן שמן יעודי לאופנועים, ובו אני משתמש. אם אשווה אותו במחיר שלמן איכותי "רגיל", אז ההפרש, של בערך דולר וחצי לליטר, לא שווה לי את הספקות.... מצד שני, בEXC200 (שמן גיר בלבד, עקב היותו דו"פ), אני בכלל שם שמן ממסרות אוטומטיות (ATF), ולא שום דבר אחר. יש פה יותר עניין של להאמין במשהו ולדבוק בו, מאשר הוכחות מדעיות. M.

royturbo

New member
הבנתי אותך

זה עניין של האני מאמין שלי. אגב זה השמן משהו מכיר או משתמש בו?.

Dr XR

New member
זה לא עניין של אני מאמין

זה עניין של המלצת יצרן.

Dr XR

New member
בקטום גם אני ממלא סינטטי

מחליף שמן ומסננים כל 3-5 שעות, ומנקה את מסנני הרשת. הכל לפי המלצת היצרן. אבל בXR אין צורך. גם לא לפי המלצת היצרן. אני יכול לומר מנסיוני שעם שמן מינרלי והחלפות שמן תכופות, הXR650 החזיק אצלי 6 שנים ולמעלה מ100K ק"מ, כולל רכיבות כסאח במגרשים. מעולם לא נפתח מנוע תחתון (ומצסו מצויין עד היום), ומנוע עליון עבר אצלי אוברול ב80K ק"מ (וגם אז מצב הצילינדר, הבוכנה והטבעות היה טוב מאוד, אבל הרמתי ראש, אז על הדרך...). שוב, XR זה לא קטום, ותחזוקת שני הכלים שונה לחלוטין. בכל מקרה תמיד יש לעבוד לפי המלצת היצרן, ובמקרה של הXR, יש להשתמש בשמן מינרלי בדרגת צמיגות 20W50.

ransnow

New member
סופר XL של סונול

20:50 - לסופרים ושטח שעובדים חזק, במדינה "קרירה" כשלנו. עד כה, טפו טפו - ללא שום בעיות. 90 ש"ח ל4 ליטר בתחנות הדלק.

enigo

New member
יש לי רעיון יותר טוב...

קנה את השמן בחנויות לחלקי חילוף לרכב, ותרום את ההפרש (40 או 50 שקל) לעמות צדקה. אם אתה לא יכול לחשוב על אחת, תשאל, אני בטוח שימליצו לך על כמה - אף אחת מהן היא לא "העמותה להצלת בעלי תחנות דלק מרעב", ולא סתם...

למעלה