שמן לפצעים

danyjip

New member
שמן לפצעים

איזה שמן מתאים לאיחוי פצעים ,כדי למנוע צלקת לא יפה. שבת שלום ותודה

Devadeva

New member
תערובת למניעת צלקת

בתנאי שהפצע כבר התאחה: פרנקנסנס (לבונה) 4 טיפות סידרווד (ארז) 4 טיפות לבנדר 3 טיפות רוזווד 2 טיפות לפחות 10 טיפות E ויטמין לערבב עם כף שמן קלנדולה. כל השמנים האלה עושים עבודה יפה בחידוש רקמות עור. זה גם מריח מצוין. ועובד!

Devadeva

New member
לא שמעתי על זה

יכולה לאיית באנגלית? זה שמן אתרי? שמן צמחי?

Helicrysum

יש אותו גם באתרי (שאז הוא סופר יקר....משו כמו 150+ ל5CC) אבל התוצאות שלו ממש ממש ממש ממש מעולות! יש תערובת אצל שלוס לאיחוי רקמות וכלי דם-HAMATOMA (בתוך התערובת יש גם הילקריסיום,לבנדר......) אבא שלי (מטפל) המליץ עליו לאמא של ילדה שעמדה לעבור ניתוח עקמת, ואמר לה למרוח את השמן כל יום איפה שאמור להתבצע חתך (לפני הניתוח,ואחרי מעל התחבושות) היו 3 חתכים, על אחד מהם היא לא ידעה שיפתחו שם לכן שם היא לא שמה אז לילדה נשארה רק צלקת אחת-איפה שלא מרחו את השמן לפני... אבל סה"כ הגב שלה חלק מצלקות!! כשאחי הקטן היה רץ בבית ונופל, סימנים כחולים רציניים נעלמו תוך יום-יומיים...

Devadeva

New member
המון תודה - תמיד כייף ללמוד

משהו חדש...חיפשתי את השם האנגלי והעברי של הצמח ונתקלתי באינפורמציה מבלבלת: הצמח המדהים הזה נקרא בלטינית Helichrysum italicum שהוא בעל פרחים צהובים. יש האומרים שהשם הנפוץ שלו הוא immortelle שבעברית זה מקביל לצמח דם המכבים - שהפרחים שלו כידוע אדומים... יש לי ספר על שמנים שתורגם מאנגלית ושם היא אומרת ש Helichrysum angustifolium הוא immortelle שמתורגם לעברית - דם המכבים...ושוב, זה לא יכול להיות אותו זן כי צבע הפרחים שונה ( במשפחה הזו יש לפחות 150 זנים. שאלתי: מהו בדיוק דם המכבים בלטינית? מישהו יכול לבדוק ולומר לי? דעתי: על פניו נראה ששמן זה למרות מחירו היקר - אכן שווה כל אגורה, מסתבר שהמרכיבים הפעילים הייחודיים אכן נמצאים בזן Helichrysum italicum והוא אכן היקר יותר. בכלל יש לשים לב תמיד לשם הלטיני ולהצליב מידע לפני שרוכשים או מכינים תערובת, ותמיד לקנות שמנים המציינים את השם הלטיני. בברכת שנה טובה

אין ספק שהוא מדהים

מהניסיון שלי איתו סה"כ אבא שלי מטפל מוסמך, אני פשוט לומדת מהבית אנחנו משתמשים בתערובת הזו (המטומה-HAMATOMA) יום יום כשמישו נפצע (בעיקר כשיש ילד קטן בבית) לאח שלי אין צלקת אחת על הגוף עם כל הפציעות שהוא הספיק לחוות.... אם מורחים את השמן(תערובת) ברגע קבלת המכה התוצאה טובה בהרבה. והוא מגיע בריכוז גבוה אז מריחה פעם ביום מספיקה... (בגלל שהוא מזרז בניית רקמות העור מתחיל להתקלף אם משתמשים בריכוז גבוה במשך כמה ימים, אבל זה לא נורא)

shloמי

New member
../images/Emo39.gif דם המכבים אדום

צמח דם המכבים אדום - Helichrysum sanguineum בברכת אור ואהבה שלומי

shloמי

New member
../images/Emo39.gif immortelle

צמח בעל פרחים צהובים בברכת אור ואהבה שלומי

shloמי

New member
../images/Emo39.gifתערובת לפצעים

בעיקר לכוויות שמן לבנדר מעורב עם ג'ל אלוורה . הכל תלוי במצב הפציעה, ככל שהיא תהייה טרייה התערובת תגרום לריפוי, איחוי ומניעת הצלקת בברכת אור ואהבה שלומי

למעלה