שמן לדק ... טמבור, בונדקס או Flood?

davesh

New member
שמן לדק ... טמבור, בונדקס או Flood?

דק איפאה. כמה צריך לדק של 100 מ"ר שלא טופל כבר 7 שנים?
2 שכבות?
ראיתי של-Flood יש חומר שמנקה דק, וחומר שני שמבהיר את העץ. האם זה נחוץ? שטפתי את הדק עם גרניק. האם כדאי ללטש במקומות שהעץ קצת פחות "חלק"?

gb228

Active member
הגרניק בדרך כלל מסיר היטב את השכבה המחומצנת

ואם זה המקרה שלך אז חבל על הכסף של חומרי הניקוי וההבהרה. גם לא הייתי מלטש.
איפאה זה עץ מאוד שומני באופן טבעי כך שעל אף העובדה שלא טופל הרבה זמן לא בטוח שיש צורך בשתי שכבות. לא זוכר כמויות לשכבה - תבדוק כושר כיסוי כפי שכתוב על המוצר. למיטב זכרוני, לשטח שלך, המיכל של 20 ליטר אמור להספיק לשכבה אחת ויישאר קצת עודף.

davesh

New member
על הפחית של טמבור כתוב 10-15 מ"ר לליטר.

בחנות שאני קונה ממנה בד"כ,לא היה Flood, רק טמבור.
אני שמעתי שהשמן הכי טוב זה פלוד ובונדקס. האם טמבור מספיק טוב? האם הוא לא מתאים יותר לאקלים בארץ?

gb228

Active member
לא השתמשתי אף פעם בטמבור

ברוב המקרים ב FLOOD ובמקרה אחד בבונדקס.
אצלי הדק הוא מ CEDAR כך שייתכן והוא "שותה" יותר שמן.
לא חושב שיש הבדל מהותי בין המוצרים כך שנראה לי שכל שמן יתאים, במיוחד כפי שכתבתי כבר, האיפאה הוא עץ עמיד באופן טבעי בלי כל טיפול (בדומה לטיק ובניגוד למשפחת האורנים למיניהם)

תסביר ?
אני למשל משתמש בשמן של יעקובי, מודה שלא ניסיתי אחרים, וגם המחיר מהווה שיקול.
ולמה שיקול ? כי חכם סיני אמר שלאחר שהשתזף בשמש הישראלית, שלהוציא את הספירה אם זה בשנה או בחודשים, כולם מחזיקים אותו דבר....

gb228

Active member
אכן בשמש הישראלית כנראה כל מוצר יעשה את אותה העבודה

בכולם יהיה צורך ליישם לפחות פעם בשנה.
בנושא FLOOD - לא בדקתי לאחרונה, אבל בפעם האחרונה שקניתי היה להם את אותו המוצר עם או בלי תוספת להגנת UV. ההפרש במחיר לא מבוטל והחלטתי שבשמש הישראלית לא כדאי.

miromiro

New member
אני אוהב מוצרים שמשרתים אותי יותר משאשרת אותם..

לכן לכה שמצריכה פחות שכבות, כלי שמצריך פחות תיקונים ושמן שמצריך פחות תחזוקה.
יעקבי, טמבור (שברוב המקרים אני מעדיף אותו), נירלט ופלוד עם כולם יש לי נסיון בשמש הישראלית וביובש של המדבר. הפלוד מחזיק מעמד הרבה זמן. יותר מהתמתחרים.
שאלת המחיר תמיד נשארת פתוחה, הVFM של האחד שונה משל השני.

למעלה