שמן לבולם

• פותח הנושא yocmm
  • פורסם בתאריך

yocmm

New member
שמן לבולם

שלום, ראיתי שלבולם צריך שמן 5WT. אני מכיר שמן 5W (או 5W-XXX) האים זה מתאים? מה זה הT בסוף???

langster

New member
שמן

WT זה קיצור של Weight שמסמל את צמיגות השמן (יעני Viscosity) . המספר הוא נתון שמסמל את הזמן שלוקח X כמות של שמן בטמפרטורה קבועה ומסוימת לעבור דרך נחיר בגודל מסויים, מבחן שנקבע ע"י איגוד המהנדסים האמריקאי (יעני ה SAE)כסטנדרט עולמי למדד צמיגות שמנים שמן לבולמים יכול להיות במספר צמיגויות ותלוי באיזה חלק של הבולם הוא משמש בכפוף להוראות היצרן, מומלץ לבדוק בטבלת היצרן כמויות וצמיגויות לפני שמטפלים. מקווה שעזרתי

yocmm

New member
את אותו הסבר...

אני מכיר עבור W. אז אני מניח שזה אותו דבר. נכון? (פשוט, על כל בקבוקי השמן שאני מכיר, כתוב W ולא WT.) תודה.

yocmm

New member
10x!!

לא הייתי בטוח. שאלה קטנה נוספת, אין מבחינתי הבדל בין שמן "רגיל" לרב-דרגתי, נכון?(בין 5W ל 5W-30, לדוגמה). הבולם לא אמור להתחמם כדי שזה יהיה פקטור. שוב תודה

langster

New member
דרגות צמיגות

רב דרגתי משמש במנועי רכב ומשנה את דרגת הצמיגות שלו בהתאם לעלית הטמפרטורה, בבולמים שהם לא בשיטת אמבטיה פתוחה אפשר להשתמש בשמן סינטטי רב דרגתי לשימון הקייסינג (רגליים תחתונות), ברגל השיכוך העליונה (דמפינג) מומלץ להשתמש בשמן הידראולי חד דרגתי לפי הוראות יצרן

למעלה