שמן טלסקופים לGPZ

mitke

New member
שמן טלסקופים לGPZ

אני מעוניין להחליף את השמן טלסקופים למשהו צמיג יותר, על מנת להקשיח את פעולת המזלג. השאלה היא האם דבר כזה יגרום לבלאי מואץ למחזירי השמן בצורה דראסטית? האם הדבר יהווה סכנה בטיחותית? השמן שנמצא כרגע בבולם הוא 10w20, מה הדרגה הבאה שאפשר לשים?

GPZiv

New member
שמעתי ש...

אפשר איכשהו להקשיח את הטלסקופים עם לחץ אוויר. יוני א. מהפורום אמר פעם משהו בנושא.

vmax*

New member
יש גם.... ../images/Emo88.gif ......

דרגת 25 של מוטול למיטב זכרוני.... ואין שום סיבה לפגוע במחזירי השמן ... אם אתה מחפש מתלה קשה יותר ולא סופקתה תמיד אפשר להחליף את הקפיצים ליותר קשים...

זיו -לפני הכל....

אני אישית לא אוכל לעזור באספקט הפרקטי, אבל.... מנוי למוטו יש?? גליונות 159 ו-160 יש?? (של יוני ויולי..) כנס ל"אמת העירומה" של סביו, תקרא ואני בטוח ששם יענו חלק מהשאלות... לאחר מיכן, יש לך כאן את הארטילריה הכבדה שתעזור לך בעשייה עצמה.. אייל

MexMex

New member
שים לב - טעות בסיסית

החלפת שמן המזלג אינה גורמת להקשחת המזלג (גם אם זה מרגיש ככה, לחסרי ניסיון), אלא לשינוי מהירות שיכוך הכיווץ וההחזרה. שמן צמיג יותר יגרום לשיכוך איטי יותר ושמן דליל יותר לשיכוך מהיר יותר. האם זה מה שאתה רוצה? בטוח??? הקשחת המזלג (או יותר נכון הקפיץ) יכולה לבוא ב 2 צורות: 1. ע"י העלאת מפלס השמן - עובד כמו PRELOAD - שים לב להעלות את המפלס שווה בשני הצדדים. 2. החלפת הקפיצים עצמם או הוספת ספייסרים. שים לב (שוב) שעליך לכוון את הקידמי, אך לא לשכוח את האחורי, מאחר ואתה תוציא את האופנוע מאיזון. אדיוס

למעלה