שמן זית - השנה יהיה חוסר בשמן זית

חונצ'ו אז ככה, עצרנו בדרך וקניתי שם

פפריקה הונגרית, קפה טורקי, פולי קפה שלמים קלויים למכונת קפה, חוואג' לקפה, תה יסמין, עלי סטיביה יבשים, שורשי ג'ינג'ר יבשים, שורשי כורכום יבשים, מגררים אותם על פומפייה דקה כמו שהם , תמצית מי זוהר, תמצית מי ורדים, תיון, חיטה, בורגול שאני הולכת לשים אותו בחמין, פעם ראשונה, נראה מה יצא מזה, ויש שם בפנים מעין פונדק שמוכרים יוגורט מקומי עם גראנולה ודבש, קערה ענקית, אפשר גם יוגורט עם פירות יער חמצמצים ויש עוד דברים לרוב, מאד עשיר ומחירים שווים לכל נפש, לא יקר
 
דולצ'י מה את עושה מעלי סויביה?

ומהי תמצית מי זוהר? נראה לי שהצטיידת טוב טוב...
 
חונצ'ו,עלי "סטיביה" אלה עלים

מיובשים שטעמם מאד מאד מתוק ומיצרים מהם נוזל ממתיק מלאכותי שנמכר בחנויות טבע, יקר, נדמה לי 50 מ"ל עולה70 שקל, כאשר בדקתי לפני מספר חודשים, אין לו טעם לוואי ומשתמשים בזה מעט מאד, כי זה מתוק פי כמה וכמה מכל ממתיק אחר, לא ניסיתי אך כך אומרים, בקיצור הם מוכרים שם את העלים היבשים, טעמתי עלה וזה היה מתוק נוראאאאאא, קניתי כדי לנסות איך זה במקום ממתיק מלאכותי אחר, האמת לא הסתדרתי עם זה כל כך, כדי להפיק את תמצית המתיקות של העלים, צריך כנראה כמות גדולה מאד ואמצעים טכניים מיוחדים שאין לי מושג איך עושים את זה. תמצית מי זוהר זה כמו תמצית מי ורדים, כלומר משתמשים בזה לעוגות או עוגיות, ויש לזה טעם וריח הדרים משגע, שמתי 2-3 טיפות לעוגה שלמה, במקום וניל סוכר ועוגת טורט פשוטה קיבלה ניחוח של פרי הדר
 
חונצ'ה את כל התבלינין הללו ניתן

לקנות בחנויות ברח' לוינסקי בתל-אביב, או בחוות התבלינים בחולון, בקניון חונים קונים, יש שם תבלינין לתפארת, חנות מעודנת, לא קיים תבלין שלא יהיה שם, חוץ מזה יש להם גם כל מיני אביזרים לאפיה, נעים לבקר שם, איזה ריחות!!!!!!!!!!!!!!!! אני חושבת שאם רוצים להשתמש כממתיק עם עלי סטיביה, חייבים לקטוש אותם תחילה ואח"כ לשפוך עליהם מים רוטחים, כמו עם תמצית תה, צריך לנסות.
 
אבל אין להם שם תה ויאגרהחחחחחח../images/Emo6.gif

בחיי ראיתי בחוות התבלינים, בבית לחם הגלילית כזה עלי תה, ליד שאר עלי התה האחרים ואף אחד לא קונה, יעני לא מאמינים למה שרואים, בפעם הבאה אני חייבת לטעום עלה אחד כזה, בתנאי שאף אחד לא יראה
 
../images/Emo51.gifעומר, אולי כדאי לקנות את

התמצית מהמוכן, זה מאד מתוק ומספיק כמות מזערית, אני משתמשת בממתיקים מלאכותיים אך ורק להמתקת משקאות חמים או קלים, כל שאר הדיאט וכו' לא הולך, עדיף בעיני כמויות קטנות עם כל הטעמים, מלבד המשקאות הקרים וחמים, אשר שם זה סתם קלוריות ריקות וסוכר מיותר
 
פלומק'ה, העלים מאד מאד מתוקים

ומיצרים מזה ממתיק מלאכותי נוזלי, להמתקת כל מיני במקום סוכר, קונים את זה בחנויות טבע.
 

ע ו מ ר 4

New member
בנות.....

לא יודעת איך מעבירים קישורים לכאן.תקישו בגוגל סטביה...ויש הרבה חומר על הצמח המולא הזה. אני....לא אוהבת את הטעם ....מוזר לטעמי.
 

ע ו מ ר 4

New member
דולצינה.....

קני לך במשתלה עציץ קטן של סטבייה...ואם יש לך גינה לאחר שתראי שטוב לו...העבירי אותו לשם. ובחמין שימי חיטה...אני מכינה למחר חמין של חיטה.
 
../images/Emo51.gif עומר,האם את שמה את החיטה

בחמין בתוך שקית נפרדת, או שאת שמה אותה ישר בסיר? והאם את משרה אותה קודם לכן במים?
 

ע ו מ ר 4

New member
דולצינה

אני רק שוטפת.מטגנת בצל רק עד שקיפות ומעבירה לסיר בשול איטי.שמה שכבה של חיטה...קוביות בשר בקר...שכבה נוספת של חיטה וכו..תלוי כמה מקום יש בסיר.מרסקת עגבניות...הרבה...ומוסיפה לקילו חיטה שתי קופסאות גדולות של עגבניות מרוסקות של טל...כורכום אבקת מרק עוף...ומכסה במים .מפעילה את הסיר לבשול איטי בחצות....כי כעת החברה גדלו ...ומגיעים לארוחת צהריים מאוחר....... בבוקר מוקדם מעמידה סיר אחד עם תפוחי אדמה עם הקליפה.וסיר שני עם ביצים...ללללללללללללללהרבה זמן......ןכל אחד מוסיף לו מה שרוצה. זה טעים...טעים.....וזה מתכון של הסבתא שלנו...הפרסית.
 
עומר נשמע נהדר, אני חייבת לנסות את

הגירסה הזאת
ככל הנראה אשים הפעם את החיטה במקום גריסי פנינה שאני שמה בדרך כלל
 

maxima

New member
שמן זית מאד מענין אותי...../images/Emo13.gif

אבל יש לי ספקית קבועה (קרובת משפחה) בעלת מטע זיתים כך שאינני צריכה לדאוג שיחסר לי וזה השמן הכי טוב שאני מכירה.
 
למעלה