שמן ומים ?

חזי147

New member
שמן ומים ?

מה החוק האורגינל אומר? כל תחילת יום? כל פעם לפני שמתניעים את האוטו? לא הבנתי תקטע הזה.......:/

lsd500

New member
חובה למלא תוך כדי נסיעה

כשהאוטו נע. נוסעים ב-100 קמ"ש בערך, נועלים את ההגה, פותחים ת'חלון, יוצאים למכסה המנוע, פותחים אותו, ממלאים תוך כדי נסיעה, וממשיכים

kfktj

New member
זה כבר התגרות במוות

מה ש lsd500 הציע זה מספיק. לא צריך לקפוץ מעל הפופיק.

aviGODFATHER

New member
אין חוק בנושא הזה...

בתאוריה כמובן אתה אמור לענות שכל בוקר, אבל במציאות כל שבוע זה גם מוגזם. בשביל מה יש מנורות?

Superdror

New member
צר לי לבשר לך ....

אבל ברוב המקרים כשהנורות דולקות לפעמים מאוחר מידי. מעבר לכך, הנורות האלו נדלקות כשהמצב "קריטי" לחלוטין, כך שאם נורית לחץ שמן תדלק בגלל חוסר בשמן - סביר להניח שאתה נוסע ברכב עם חוסר שמן עצום והדבר גורם לבלאי ואף עלול לגרום נזק למנוע, אפילו נזק בלתי הפיך. אותו הדבר נורית ביקורת של חום מנוע - כשהזו נדלקת, בדר"כ כבר מאוחר ויש להכנס למוסך לחצי אובראול/ראש מנוע/החלפת פקונג ויישור וכו'. כמובן, אני לא אומר לבדוק שמן כל יום או יומיים, אבל כל שבוע זה בהחלט סביר - בעיקר אם מדובר ברכב ישן ולא ברכב שיצא מהחברה עם ניילונים לפני חודש וחצי. אני לצורך העניין בודק שמן ומים פעם בשבוע / שבוע וחצי. אם יוצא לי לשטוף את האוטו במהלך השבוע, אזי אני מבצע את הבדיקה בשנית, לפני השטיפה.

NewUser4

New member
אם כבר, אמליץ

כל פעם שמתדלקים, לנצל את השהות בתחנה כדי לבדוק לחץ אוויר בגלגלים ושמן\מים (לבד, לא לתת למתדלק). לחץ אוויר זה בדיוק עניין של שתי דקות, ושמן\מים לוקח בדיוק עוד חצי דקה.

wil

New member
תחנת דלק זה לא הכי מומלץ

1. לחץ אוויר - אם יש מדיד אישי עדיף לבדוק בחניה בבית על הבוקר לפני נסיעה. יותר מדוייק. (אלא אם כן האוטו התחמם בשמש) אם אין - אז בתחנת דלק, רק להוסיף 10% ללחץ הרצוי (אם אומרים למלא 30, אז ממלאים 33) 2. שמן - רק אחרי שהאוטו עמד כמה שעות (הכי טוב על הבוקר). בבדיקה מייד אחרי נסיעה ייראה כאילו חסר שמן כי השמן עדיין מטייל בכל המעברים במנוע ולא חזר לאגן השמן. מילוי יתר (כי "רואים שחסר") גם כן לא טוב למנוע. 3. נוזל קירור - לא לפתוח את המכסה אחרי נסיעה! העסק רותח וזה עלול להיגמר בכוויות בפנים. חבל.

למעלה