שמן דקל

שמן דקל

שלום לכולם אשמח לשמוע מהמומחים לשמנים על התכונות של שמן הדקל. קראתי שזהו שמן שמלא בשומן רווי, כמו שמן הקוקוס. אני מניחה שלאכול אותו זה לא ממש בריא ולכן השאלה שלי - מה המשמעות בשילובו של שמן הדקל במוצרים קוסמטים? האם השומן הרווי אינו חודר לעור ולגוף בצורה כזו? דבר שני - מה ההבדל בין שמן הדקל לבין שמן זרעי הדקל? דבר שלישי - האם ידעתם שתעשיית שמן הדקלים הורסת את בית הגידול של האורנג אוטנג, במיוחד במלזיה, יצואנית שמן הדקל הגדולה בעולם? וכי יש די אנטי בעולם נגד השימוש בשמן זה בגלל סיבה זו. אשמח לשמוע מהידע שלכם על סוגיה זו, האם אפשר להזמין את שמן הדקל ממקור אקולוגי יותר.

csh018

New member
הכן שמן דקל מלא בשומן רווי ולכן הוא

נועד לשקם עור פגום. להבדיל משמן קוקס שהוא מאד חלק, שמן הדקל מחוספס ויש בו גבשושיות קטנות, שביכולתם לגרות את העור ליצור תאים ורקמות חדשים וכך הוא גורם לשיקום העור הוא עשיר ב PALMITATE ומפיקים ממנו ויטמין A . לגבי השמן שמקורו ממלזיה, לא מכיר אך שווה לבדוק ואם זה נכון לחפש מקורות אחרים. יום נפלאה שלומי

שמן דקל

כסולן הוא מעולה לשפתיים יבשות וסדוקות הוא הוזלין של הטבע (ככה אני קוראת לו) כבסיס הוא טוב לקרמים (ידיים ורגליים) המרקם שלו הוא שומני עם גבשושיות קטנות אבל חימום עדין במים חמים (ניסיתי כששמתי לי כמות קטנה שתהיה לי בתיק לשפתיים) הוא נהיה חלק, ומתגבש בחזרה אבל במרקם של וזילין רגיל.... בקיצור...טוב לחורף

תודה על התשובות ועוד

פטל - האם היית משלבת שמן דקל בקרם פנים/עיניים ביחס של 10% או שזה לא מתאים לטעמך?

לא נראה לי בכלל

אני ד"א לא מטפלת מוסמכת אבל מנסיון המרקם שלו לא מתאים לפנים (שפתיים ויובש באף מרוב קינוחים זה המק3סימום שאפשר לדעתי) לפנים הייתי לוקחת ויטמין E נקי אולי מוסיפה טיפה שמנים נוספים (אם זה לקמטים או כל דבר אחר)

למעלה