שמן דגים

demultiplexer

New member
שמן דגים

אני יודע ממזמן ששמן דגים זה "שמן טוב" ושכדאי לאכול איזה דג ביום כי השומן שלו מוריד את כמות השומנים בדם או משהוא.רציתי לדעת אם אני קונה טונה בשמן אז כל השמן הזה שהטונה צפה בו זה השמן הטוב הזה או שהשמן הטוב הוא בבשר עצמו כך שעדיף טונה במים ?

schedule

New member
לא...

השמן שיש בטונה הוא לא שמן הדגים הטוב... עדיף לקנות טונה במים (מקור מצויין לחלבון), ובמקביל לקחת תוספות של שמן דגים (EPA זה מצויין), בכל מקרה אם אתה רוצה לקבל תוספות של שומן טוב תאכל דגי סלמון שעשירים מאוד ב-EPA, אבוקדו,שמן זית ושקדים הם תוספות שומן מצויינות.

דורון ק

New member
חומצות שומן חיוניות

יש מקורות טובים בהרבה לחומצות שומן חיניות מאשר שמן דגים:אגוזי קליפורניה,זרעי פשתן,שמן HEMP,שמן סויה,אצות(שמהן הדגים מקבלים את חומצות השומן),נבטים שונים וכו´.

ronen222

New member
שומן שמן

לכתוב על שומן היתי יכול לכתוב עכשיו ספר אך בקיצור שומן הדגים הוא שומן רב בלתי רווי מסוג אומגה 3 ולכן הוא מוצלח מאד לגופנו ההצלחה טמונה ברוויה ככל אומנם הוא רב אך הפחמן השלישי שלו גורם לחומצת השומן הזו להיות במצב צבירה נוזלי בטמפרטורת חדר שבה נמסה חומצת השומן (תכונה המאפשרת את "זיהויה" של חומצת השומן). דגים מהים הצפוני הקר, כמקרלים וסלמון העשירים באחוז גבוה של חומצות שומן רב בלתי-רוויות (במיוחד מסוג אומגה ‎3), ושמנים טרופיים כשמן קוקוס, העשיר במיוחד בחומצות שומן רוויות. מבין המקורות הצמחיים לחומצות שומן בולט הזית כתורם עיקרי של חומצות שומן חד בלתי-רוויות. גם שמן קנולה, בוטנים, שקדים ואבוקדו תורמים כמות ניכרת של חומצות שומן אלו. מרגרינות ושומנים צמחיים העוברים תהליך של הקשיה (‎Hydrogenation - תהליך שבו מרווים חומצות שומן במימן), מכילים כמויות גבוהות של חומצות שומן רוויות ובלתי-רוויות מסוג טרא לחומצות השומן שלושה תפקידים פיזיולוגיים עיקריים: 1.הן חומר הגלם של פוספוליפידים וגליקוליפידים - מרכיבים חיוניים בממברנות התאים. 2.מחומצות שומן אלו הגוף מייצר כמה הורמונים. 3.הן משמשות את האדם לאנרגיה.

schedule

New member
לדורון ק.

רוב מקורות השומן שציינת הם אומנם מקורות טובים אך יש לצרוך אותם בצמצום - ואני מתכוון לזרעי הפשתן ולאגוזים, הסיבה היא שהם עשירים באומגה 6 אשר בכמויות גדולות מדי הופך לחומצת שומן שלילית (אני לא זוכר עכשיו את השם המדוייק), אני מאוד ממליץ על תוספת של שומן מסוג אומגה 3 (EPA) עם מינון נמוך של אומגה 6. צריך גם לא לשכוח את ה-GLA הנשכח כל הזמן שהגוף מפסיק לייצר אותו בכמויות מגיל העשרה, ה-GLA אחראי לתפקודים רבים בגוף בשילוב נכון עם EPA ואומגה 6 התוצאות מרשימות - בעיקר ירידה בשומן הגוף, פעילות הורמונולית תקינה וגם שיפור ניכר במצב העור.

דורון ק

New member
GLA זה אומגה 6!

אז כשבעצם אתה ממליץ על GLA אתה ממליץ לקחת אומגה 6!! אומגה 6 היא חומצת שומן חיונית שנחוצה לתפקוד תקין של מערכות הגוף ישנם השלמות תזונתיות של GLA ארחיב במעט על אומגה 6: אומגה 6 היא חומצת שומן העוזרת ליצור פרוסטגלנדין-זהו חומר דמוי הורמון,המופרש בכמות מזערית ומשפיע על מערכות רבות. הוא מונע הדבקויות של טרומבוציטים, מקטין את רמת הכולסטרול המחומצן (LDL),גורם להרחבה קלה של כלי דם. יכול לעזור לאיזון לחץ הדם.יש אנשים שהמערכות האנזמתיות בגופם אינן מסוגלות לייצר מהחומצה הלינואית את הגמא לינולנית אסיד-אנשים אלו צריכים תוספת של GLA. מקורות עשירים ב-GLA הם:שמן פטל בר שחור,שמן נר הלילה,שמן קנולה. שימושים אחרים: טוב לכל סוגי ה-PMS,מסייע ליצור הורמוניים מיניים כמו: אסטרוגן וטסטוסטרון,נוגד חימצון,עוזר כנגד ציפורניים נשברות ושיער לא מבריק. חיוני לשמירה על עור בריא, יעיל בעיקר בטיפול בפסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס וביובש בעור. בשוק קיימים מגוון של תוספים העשירים ב-GLA,ישנם תוספים העשוים משמן זיפן העשיר בחומצה גמא-לינולנית.ישנן כמוסות של שמן נר הלילה שהוא מקור חשוב לחומצות שומן רב בלתי רוויות, בעיקר לחומצה גמא לינולנית. השילוב באגוזי קליפורניה וזרעי פשתן בין חומצות השומן(אומגה 3,אומגה 6,אומגה 9) הוא דווקא די טוב-כמובן שאין צורך להגזים בצריכתם-בדיאטה מאוזנת כ-30%-20% אחוז מהקלוריות צריכות לבוא משומן,השילוב הטוב ביותר בין אומגה 3 לאומגה 6(מבחינת כמויות) הוא שמן HEMP(לא ממסטל). בקשר להפחתה בשומן שציינת-יש אנשים עם קושי אנזימתי מסוים שאומגה 6 יכול לעזור להם-אך לאנשים בריאים אומגה 6 או 3 לא ממש יכול לעזור להפחתה בשומן-ירידה במשקל נעשית רק על ידי הגבלה קלורית+ספורט!

schedule

New member
לדורון ק

אני יודע ש-GLA זה אומגה 6 זו גם הסיבה שאמרתי שהיחס צריך להיות גדול יותר לטובת האומגה 3, דרך אגב יש הרבה מחקרים שדווקא מצביעים בבירור על הפחתת שומן הגוף כתוצאה מצריכת השומנים הנ"ל, כמובן שספורט והגבלת קלוריות חשובים לא פחות. שמתי לב שאתה די מבין בתזונה (20 עד 30 אחוז מהקלוריות שצריכות לבוא משומן), רוב הדיאטנים ואלה ש"מבינים" בתזונה תמיד חולקים על צריכת השומן כזו. חוץ מזה זו פעם ראשונה שאני שומע על שמן HEMP, מה זה???

דורון ק

New member
שמן HEMP

שמן HEMP בשתייה(לא השמן האתרי HEMP) הוא מקור מצוין לחומצות שומן רב בלתי רוויות וגם במינון מצוין-הוא מיוצר מצמח הקנביס(אך ללא תופעות מיסטול וכו´) ובגלל זה יש כמה בעיות עם השמן-פעם קובעים שמותר לייבא אותו,אחר כך לא חוקי לייבא-די לא ברור העניין. אם לא ניתן להשיג שמן HEMP כרגע עוד שמן מצוין כמו שרשמתי בהודעתי הקודמת הוא שמן נר הלילה-במיוחד מומלץ לקחת אותו עם ויטמין E נוזלי(לא בקפסולות) או מאכל עשיר בויטמין E. אלו שני מוצרים מאוד איכותים ועד כמה שידוע לי לא מוכרים אותם בכל בית טבע-שווה לך לבדוק אם אתה לא מוצא בבית טבע אז אולי יש למטפלים אלטרנטיבים וכו´.

אלי ו.

New member
אוכלים את זה?

ז"א בסלט או בטיגון כמו שמן זית או קנולה, או שזה יותר כמו שמן זרעי פשתן שסותמים את האף ובולעים?

דורון ק

New member
שמן HEMP נחשב לאחד מהשמנים

הטעימים-יש אפילו כאלו שאומרים שיש לזה טעם אגוזי משהו לכן בהחלט אפשר להוסיף לסלט,לא מומלץ לטגן עם השמנים הללו(חוץ מזה שלא מומלץ לאכול מטוגן בכללי) מאחר שבישול הורס את הרכיבים התזונתיים.

סייפיי

New member
אם כבר על שמנים דיברנו...

מה דעתך המקצועית על שמן הארגן? הדברים היחידים שאני יודע עליו זה שהוא ממש יקר ואפשר להשיג אותו בשני מקומות בעולם (לא זוכר ממה מפיקים אותו) בתודה מראש

דורון ק

New member
שמן ארגן

שמן ארגן מופק מאגוזים הגדלים על עץ הארגן. שמן ארגן אומנם מכיל ריכוזים גבוהים של חומצה לינולאית(אומגה 6),חומצה אולאית וויטמין E אך הוא דל בחומצות שומן מסוג אומגה 3 בדומה לשמן בוטנים.

Samsara

New member
זרעי פשתן

נחשבים לבעלי ערך תזונתי? מומלץ לשלב אותם בתפריט?

Samsara

New member
ואם אני מסתדרת

אז....? יש להם ערך? משרה אותם ביוגורס 1.5% שומן של דנונה - זה יוצא ממש טעים. השאלה מה הערך שלהם.

דורון ק

New member
כן,זרעי פשתן הם מקור טוב לחומצות

שומן חיוניות באיזון טוב-קצת פחות מ-המפ למשל אבל עדיין באיזון טוב-דווקא לזרעי פשתן עצמם(לא כשמן)יש טעם בסדר.

משפט מפתח

ששואלים את יאיר להב מה צריך לאכול כדי ..... תשובתו קצרה ולעניין: "הכל ובמידה" חישבו על זה !

למעלה