שמן או קרם ?

שמן או קרם ?

בטיפול הרפלקסולוגי שאתם נותנים במה אתם משתמשים בקרם או שמן? יודעת שזאת העדפה אישית של המטפל/מטופל ..אני למשל באופן אישי מעדיפה שיטפלו בי עם שמן ולא עם קרם ..כמו כן אוהבת יותר לטפל באחרים בשמן אבל כמובן שואלת לפני כי יש אחרים אשר מעדיפים קרם. באיזה שמנים אתם משתמשים האם בנוסף לשמן בסיס אתם מוסיפים שמנים אתריים ? באיזה שמנים אתם מטפלים ? באיזה קרמים ? תודה מראש על התגובות

vca

New member
אצלי זה גם וגם

לרוב עם קרם, לעיתים עם שמן שקדים או זית. בשמן השקדים יש מיצוי של פרחי לבנדר וקמומיל ואם אני על שמן זית אז ללא תוספות. הקרם הוא מה שמוכרים בחנויות במיכלים של רבע קילו. לדעתי הכי חשוב זה להקשיב גם לההעדפות שלך כמטפלת וגם, כמובן, למטופל. שבת שלום.

מיצוי של פרחי לבנדר וקמומיל ?

אפשר הסבר קצת יותר מפורט .. סליחה על הבורות של מתחילים שלי, לא הבנתי מה זה מיצוי של פרחי לבנדר וקמומיל .. מה בדיוק התכונות שלהם של הלבנדר ושל הקמומיל..למה הם טובים ?

vca

New member
בבקשה

המיצוי הוא תוצאה של חימום שמן שקדים יחד עם פרחים מיובשים של לבנדר וקמומיל ביחד או לחוד. את כל תהליך החימום עושים על אדים, אמבט מים אם את מכירה כך שהסיר העליון ובו השמן והפרחים לא יגע במים הרותחים אלא רק יקבל את החום שלהם. אני חושב שמאדים שעה ואז מקררים לגמרוי ורק אז מסננים. מה שאת מקבלת זה שמן ריחני עם יכולות וכוחות של לבנדר וקמומיל ששניהם מרגיעים. מקווה שעוזר. שבוע טוב.

מקוםבלב

New member
קרם לטיפול

שלום לך ילדונת, מנסיוני שלי הרבה יותר נעים לטפל בשמן. מכיוון שאני משלבת שמנים ארומתים בטיפול חשוב לי לא לערבב חומרים כימיים יחד עם השמנים. אני עושה תערובת של שמן דקל , שמן שקדים, ויטמין E . את השמנים הארומתרפים אני מוסיפה לפי המטופל. שבת שלום.

תודה על התגובה ..../images/Emo140.gif

כיצד את יודעת מה לערבב עם מה ובאיזה כמות ? האם את עוסקת גם בארומתרפיה ..

מקוםבלב

New member
שמן

שלום לך, אני עוסקת בארומתרפיה גם כן. שמן הדקל נוטה להתקשות בקור כך שהוא לא לגמרי נוזלי ולא מוצק. לכן הוא נוח מאוד לשימוש ונעים למטופלים. שבוע טוב.

0 אור 0

New member
בדרך כלל קרם

אני מניחה שקודם כל כי ככה למדתי והתרגלתי. מעבר לזה יש תחושה יותר טובה של המגע ברגל - עוצמת הלחיצה וכד'. משתמשת בדרך כלל בקרם פשוט וזול שניתן לקנות בכל סופר (השם זה פרסומת?), לעתים בקרם מיוחד לרפלקסולוגיה שמבוסס על חמאת שיאה ושמנים. בטיפולים מיוחדים אני מעוניינת לשלב שמנים אתריים, ואז אני משתמשת בתערובת שמנים בהתאם למטופל.

sarah111

New member
אני מעדיפה קרם וקרם טוב. השתמשתי

בקרם על בסיס אבוקדו שקניתי בסופר וזה היה בסדר. אח"כ רכשתי קרם רפלקסולוגי מיוחד עם חמאת שיאה קוקוס וכל מיני דברים טובים בפנים וזה היה קצת יותר שומני אבל נראה לי שגם היה טוב. בקיצור, לא מצאתי עדיין את הקרם האולטימטיבי אבל לדעתי קרם עדיף משמן. אם יש לך קרם שהוא ללא כימיקלים (כלומר לא קרם שקנית בסופר פארם) אלא קרם שהכינו לך, את יכולה להוסיף לו שמנים - לכן לדעתי אין מגבלה לעבוד עם שמן כי רק לשמן אפשר להוסיף שמנים. גם לקרם ניתן להוסיף. מקווה שהייתי ברורה... זהו בינתיים יום טוב יפעת

תודה יפעת היית ברורה מאוד ..

נכן לעכשיו נח לי לעבוד יותר עם שמן ..אולי כי עדיין לא עבדתי עם קרם טוב ..בהחלט אנסה את הקרם הרפלקסולוגי המכיל חמאת שיאה .. כמטופלת נעים לי יותר שמטפלים בי בשמן ..

csh018

New member
אני מתחיל את הטיפול ללא שמנים אני

לא רוצה שיהיה בני לבין המטופל חוצץ להפך אני מנסה להרגיש את מה שאני לא רואה וחשוב לי שבידוד ביני לבין המטופל יהיה כמה שיותר דק. ורק כאשר אני רוצה להנעים למטופל אני משתמש בד"כ בשמן בסיס שקדים שעליו אני מוסיף שמנים אתרי בהתאם למטרה או כוונת הטיפול. במקרה ויש רגל "בעייתי" מקרה עור קשה אני משתמש בדקל עם שמנים אתרים מתאימים. כאשר יש פטריות אני נעזר בתערובת מיוחדת לפיטריות. חמאת שיאה אני נותן למטופל שימרח בעצמו במקרה של רגליים סדוקות ועור מאד קשה. שבוע רגוע שלומי

avorly

New member
ילדונת,

אני אישית אוהבת לעבוד עם תערובת שמנים מאוד בסיסית ובמקרה הצורך מוסיפה לתערובת את השמן הרצוי. העבודה עם שמן יותר נעיהמ לי ונוחה, כי לא צריך להוסיף כל הזמן והגוף סופג את השמן בקלות וניתן לראות שינוי בעור הרגל.

למעלה