שמלות כלה??

shultza

New member
שמלות כלה??

היי חברים!
בשעה טובה אני אישה מאורסת (להולנדי) ורציתי לשאול אם מישהו מכם מכיר מקומות לקניית/השכרת שמלת כלה במכיר שפוי, במיוחד אם זה מקום שקניתם/שכרתם בו.
וגם אם אתם ממליצים על מקומות לביצוע האירוע עצמו??
אני מאוד קלולס לגבי איך זה נעשה פה בהולנד, לפי מה ששמעתי מחברים ומשפחה - הולכים לעירייה, חותמים פה ושם, ואז כולם נוהרים לסוג של מסעדה שהוזמנה מראש לכמות האנשים.

אעריך מאוווווווד את העזרה שלכם!

אירה

הכי סבבה בעיני מתוך שני נסיונות -

מיקום - קפריסין
לבוש - ג'ינס, סנדלים וסריג דק ומהוה

הקונספט - ספונטני (התכנון היה לערוך את הטקס יום אחרי, אבל איך שנחתנו בקפריסין חכתה לנו המארגנת ושאלה אם זה יהיה נורא אם נקדים את הטקס ביום - אז נסענו משדה התעופה לעיריית לימסול, עם הבגדים של הטיסה, ואפילו הרווחנו תאריך שווה יותר ליום הנישואין...

החתונה הראשונה שלי היתה אמנם צנועה ופרטית, אבל עם חופה ושאר קשקושי turn off דתיים.

אספרסו2

New member
אם יש משהו אחד

שבישראל צריכים ללמוד מההולנדים-

חתונה צנועה מרשימה יותר מנשף מסיכות המוני.

בקשר לשמלת כלה שמעתי שבתאילנד מעתיקים בזול.

מזל-טוב.

shultza

New member
תודה :)

כמובן שחתונה בקפריסין זה לא יעבוד לנו כי צריך להטיס את המשפחה ממקומות שונים ברחבי העולם, אז עוד להטיס את המשפחה ההולנדית זה כבד עלינו.
אבל משהו צנוע פה זה מה שאנחנו רוצים, אז אם אתם מכירים מקומות... אשמח לשמוע!

יום שמשי

taltaal

New member
מזל טוב

בעיקרון, אני גם כרגע מארגנת את החתונה,
מה שאנחנו בחרנו לעשות זה שנציג העירייה יגיע למקום שבו אנחנו עושים את האירוע
יעשה את הטקס וילך לדרכו ואנחנו נמשיך בעניינו.
אנחנו רצינו משהו בחוג מצומצם ובלי הרבה רעש, אז רק המשפחה של כל צד מגיעה,
ויהיה לנו אוכל טוב :)
שמלה?! נו טוב... אני אגלה את הסוד ואת ההימור, איביי ... אני לא הראשונה, שמעתי המלצות מבנות על העניין הזה,
הזמנתי מספיק זמן מראש כך שאם זה יגיע וזה יהיה פאשלה יהיה זמן לתקן (כלומר לקנות חדש).

ההולנדים נורא זורמים על מה שאת רוצה, את רק צריכה להחליט מה את רוצה :)

בהצלחה :)

TatyBar

New member
חתונה בהולנד....

החתונה שלנו היתה בהולנד, לפני שלוש שנים.
כמו שכתבו לך לפני, ביקשנו שנציג העירייה יבוא אלינו, כדי לא לעשות את זה במשרדים המשעממים של העירייה.
החתונה נערכה פה:
http://geelvinck.nl/events/uw-huwelijk/
היה מקסים מרגש ויפהפה.
טקס מרשים רומנטי, מצחיק, בכמה שפות...

החדר מהמם, נראה מכו חדר בארמון.
ממש יפה ורומנטי...

אחרי החתונה והצילומים, חיכתה לנו הסירה הזו, לשיט של שלוש שעות כולל ארוחה מהממת!!!!! - dinner cruise. חשבנו שזה הרבה הרבה הרבה יותר קול ומעניין ורומנטי ומיוחד, מארחוה במסעדה.
http://www.cruisewithus.nl/index/-/en/p-salonboten/p2-soeverein

ההורים שלי והאחים שלי הגיעו מהארץ.
היתר היו קומץ חברים קרובים ביותר מהולנד.
היינו סה"כ כשלושים איש.

את השמלה הבאתי מהארץ. כי עדיין גרנו בישראל. ויכולתי למדוד ולעצב בקלות. אני לא מאלו שקונות בגדים באיביי....
למרות שאני בטוחה שאפשר למצוא דברים יפים ביותר שם. וזולים.
ראיתי המון דברים יפים כשחיפשתי רעיונות לשמלה.

אגב... לחתונה הראשונה שלי, שגם היא היתה קצת לא רגילה, כי עשינו חתונת קוקטייל בשישי בצהריים, עם מוזיקת ג'ז ברקע, בלי ריקודים ושטויות.. רק אירוע ומזון ואווירה ייחודית בגן של קיבוץ.. הוזמנו 400 איש.
היום זה נראה לי מטורף.
אבל אז... להורים שלי היו כל כך הרבה אנשים שהם רצו להזמין... שהן נאלצו לעצור פשוט כי לא היה מקום בגן הזה. (הקיבוץ של האקס אז היה נוח לעשות את זה שם).

אני בעד הולנד.

מצטרף להולנדים ומביא בתמונה

לא של החתונה כמובן, אבל של המקום.

אני ואישתי התחתנו בצפון אמסטרדם (האזור ש"כאילו, לא באמת, הוא חלק מאמסטרדם") בטחנת הרוח "ד'אדמיראל".

המקום היה מקסים ומיוחד כאחד, לחתונה הזמנו 20 אורחים משתי המשפחות (אפילו אמי שינתה דעתה על חתונות מישראל אחרי שהיא עברה את החוויה הזו, שאלה את עצמה למה להכנס לטירוף הזה בכלל?) והתחלנו כאמור עם הטקס עם נציג העירייה, המשכנו כולנו בסיור בטחנה וסיימנו בארוחה של כמה שעות, הכל בפנים.

קישור לתמונה של המקום.

קישור לאתר המקום עצמו.

שיהיה בהצלחה ובמזל טוב !
עמית

shultza

New member
וואו

תודה המון! נשמע מדליק,
האמת ששקלתי את האפשרות של הזמנה מהאינטרנט, ויכול להיות שבאמת אעשה את זה!

תודה על העצות

מלפפiן

New member
מזל טוב!

לא יכולה לעזור לך לגבי שמלה, אבל לגבי החתונה עצמה, חברה טובה שלי התחתנה כאן עם הולנדי, והם פשוט קיבלו רשימה של 5 מקומות מהעירייה שבהם הם יכולים לערוך את הטקס, כמובן שמחוץ לבניין העירייה זה בתוספת תשלום.
בעקרון מבנה החתונה שלהם (שהוא די סטנדרטי כאן לפי מה שהבנתי) היה: טקס באחוזה שבחרו בנוכחות כל המשפחה והחברים וכולי וכולי, משם נסיעה למסעדת אירועים וארוחה פרטית למשפחה וחברים קרובים (בערך 30 איש), לאחר מכן באותו מקום החלה המסיבה עם שתייה ועוגת החתונה, כל החברים שהיו בטקס חזרו למסיבה לרקוד. נשמע אולי קצת הזוי לישראלים- ארוחה רק למשפחה, והחברים צריכים לבוא וללכת פעמיים, אבל זה רגיל כאן והאמת אפילו הגיוני.

taltaal

New member
מקומות מחוץ לעיריה

יש מקומות שמוסדרים עם העירייה, אבל גם אם בוחרים מקום אחר שלא נמצא ברשימות של העירייה, הם פשוט נותנים טופס נוסף להחתים במקום האירוע ובזה נגמר הסיפור.
ככה שלמעשה אפשר לבחור כל מקום לעשות בו את הטקס.

yaelli10

New member
מזל טוב !!!

אמנם התחתנתי לפני משהו כמו 12.5 שנים, אבל עדיין שמרתי את שמלת הכלה שטרם גם עברה ניקוי מאז הארוע. רכשתי אותה במחיר של 700 יורו נדמה לי, בחנות לשמלות כלות ליד שוק אלברט קאופ ב- van vouwestraat. נדמה לי שהחנות עדיין שם. הייתי מאוד מרוצה מהשירות, הורידו לי את השובל שמאחור ומהאיכות.
אנחנו התחתנו בבית העיריה הסמוך לוונדל פארק בנוכחות של כ- 70 איש. לאחר מכן, ארגנו ארוחת צהריים איטלקית ומשם למועדון גולף למסיבה. לא טררם גדול אבל כן יום מיוחד ומהנה. הסטנדרטים כאן מאוד שונים.

אספרסו2

New member
אצלנו גם התחתנו בעיריה,

סבא וסבתא החליטו על עירית רוטרדאם ,כשעוד היתה הולנדית,
משום מה נראה לי שאורחים מגרמניה לא הצליחו להגיע אז.

למעלה