שמישהו יסביר לי

BlackShadow

New member
שמישהו יסביר לי

למה בכל אתר של כמה סגנונות מוסיקה תמיד פופ ורוק ביחד?? תמיד כתוב pop/rock הרי זה שני סגנונות שונים לגמרי!! אז למה?

shay or eli

New member
הם לא שונים לגמרי....

בכל זאת, פופ התפתח (בצורה מסויימת/בין השאר) מרוק והעיקרון בכלליות די דומה. אני לא אומר שהסגנונות הם אותו הדבר, הם מאוד שונים, אבל הם יותר דומים למשל ממוסיקה הודית מסורתית וג`אז, או ממוסיקה מזרחית וקאנטרי. בגלל זה יותר נוח כניראה לשים אותם ביחד.

untitled

New member
היו זמנים

שהפופ והרוק לא היו כל כך רחוקים כמו היום לדוגמא הביטלס היו בהתחלה פופ יותר מאשר רוק

.Metal_F

New member
שני הסגנונות האלה באים יחד

מטעמי תקציב ונוחות. פופ ורוק הם שני הז`אנרים המפורסמים/רווחיים ביותר. הם חולקים אותו קהל יעד, הם נורא דומים ממבחינה טכנית (טכנית...לא טכניקה מוזיקלית) ואמנם כולם נתלוננים כמה הרוק פחות הולך מהפופ וכו` אבל תאמינו או לא רוק היא מוזיקה מאד מאד מאד מצליחה. ויש לה יתרון בולט על הפופ. היא קלאסיקה. מה שעצוב (לפחות בשבילי) שגם הפופ (בשל צבירת השנים) מצמיח קלאסיקות פה ושם. וכמו שמשהו פה אמר - פעם פופ לא היה דבר כזה פלסטי וריק. פופ של פעם היה דומה לרוק במידת מה. אז הוא עדיין היה מזויקה. היום הוא תעשייה.

BlackShadow

New member
קהל יעד דומה?

אני לא שטחי כמו הצפוניות שצורחות כל פעם כשהן רואות קליפים של בקסטריט באמ.טי.וי, אולי פעם פופ היה שונה אבל יצא לו שם ממש רע בשנות התשעים

shay or eli

New member
מה שמנסים להגיד פה

זה שרוק ופופ הם דומים מבחינת קהל היעד באופן יחסי. אני לא אומר שאתה כמו `הצפוניות הצורחות`, אני רק אומר שאתה יותר דומה להן מלבחור ישיבה שאוהב מוסיקה חסידית למשל. וגם צריך לזכור שאין פה שום השלכות על הז`אנרים. בסך הכל מדובר על איך נוח ויעיל למנהל אתר לבנות את האתר שלו. וחוץ מזה, המונח רוק/פופ הוא כבר אוניברסלי ואנשים רגילים עכשיו. אין מה להתחיל לשנות את זה עכשיו, וזה גם לא משהו שחשוב מספיק בשביל שיתעקשו עליו. נ.ב. ******** בקשר למה שאמרו פה מקודם על זה שרוק ופופ הם הז`אנרים הכי פופולריים - טעות. אני בטוח שמוצארט, בטהובן, באך וחבריהם `טיפה` יותר מצליחים ויותר מוערכים.

don_kichota

New member
לא חושב

למרות שבטהובן ומוצרט יותר מוערכים אך לצערי יותר אנשים שמעו על בדקסטריט בויז מאשר אליהם

JOE KALIBER

New member
רק אם אתה מדבר על בני נוער....

תחשיב גם מבוגרים הם גם חיים בעולם הזה

.Metal_F

New member
אז זהו ש(לצערי הרב) לא

ברור שבטהובן, שופן, צ`ייקבוסקי וכל החבר`ה האלה הרבה יותר מוערכים, אבל זה אומר שיותר אנשים שומעים את המוזיקה הזאת? אני מכירה הרבה אנשים שמעריכים ומדעים לגדולה של היצירות שלהם אבל כשזה מוצג בפועל - הם יורידו שיר של להקה שהם אוהבים. לא של בטהובן.

untitled

New member
נכון

זה בגלל שלהוריד שיר אתה יכול אבל כשתוריד קונצרט אתה תאבד את הכל. זה גם לא נוח, זה ארוך ובכדי באמת להקשיב לכזאת מוזיקה אתה לא יכול לעשות באותו זמן דברים אחרים (אני שם מוזיקה במחשב כל הזמן כשאני עליו), אתה צריך להיות מרוכז רק במוזיקה. חוץ מזה הצלילים שתאבד בגלל בMP3 בקונצרטים של מוצרט או כאלו הרבה יותר חשובים ומשמעותיים וקצת מהבאס וקצת מהטרבל של שיר רוק אחר בשביל זה בעצם נראה לנו שהרוק כל כך נפוץ (הוא באמת נפוץ בעצם). הרבה יותר פשוט לשמוע להבין ולהתחבר אליו

.Metal_F

New member
לא קלטת..

כן קהל יעד דומה..! הצפונית ה``שטחית`` לכאורה תצרח כשהיא תראה בהופעה את פייב, אתה או כל אחד אחר תעשו פוגו. אותם גילאים, אותו תקציב, אותה התעניינות - אותו קהל יעד. נראה לך שלחברות התקליטים למנהלי האתרים וכי``ב אכפת אם אתה שטחי או לא? ממש לא. הם פשוט רוצים ת`כסף שלהם. וכמה שיותר יותר טוב.

שאלה טובה

באמת אני לא יודעת למה מערבבים בין רוק לפופ, סיגנונות שונים מאוד. כמו הבדל בין מוזיקה קלאסית למטאל......... צריך להפריד ביניהם ודחוף!

OPERATi0N_iVY

New member
חוץ מזה.....

אין הרבה הבדל בין המוזיקה אם תקחו להקת פופ כמו פייב ולהקת רוק כמו SUM41... חוץ מזה אלה שני הסגנונות הפופולריים ביותר אז די ברור שישימו אותם יחד... השאלה בכלל הייתה דפוקה....שאלה של פריקים....

deeper

New member
רוק יכול להיות פופ

והיו תקופות שהוא היה. כי פופ הכוונה (במקור) למוזיקה המושמעת ביותר או בכתיב מלא פופולרית. היו זמנים שהרוק היה פופ וזה היה בסוף שנות השישים תחילת השבעים אח``כ המוזיקה הפופולרית התמתנה וזזה יותר שמאלה מן הרוק היינו, יותר עדינות יותר קליטות ויותר אמצע הדרך עם כלי המוזיקה של הרוק. אח``כ הדיסקו נהיה פופ אח``כ הפאנק והניו וייב ואח``כ לתקופה קצרה הרוק חזר לפופ (עיין ערך גנז אן רוזז ומטאליקה (כן... אל תרצחו אותי)) ואח``כ באו ההאוז והדנאס והמוזיקה הבלתי נסבלת ששומעים היום הרבה..

לא כל כך

המטאל מאוד מושפע ממוסיקה קלאסית... אפשר לראות את זה במיוחד בפאואר מטאל אבל גם סגנונות אחרים מושפעים. אלה סגנונות לא כל כך רחוקים...

a_duck

New member
גריינדקור ממש מושפע מקלאסי הא?

וחוץ מזה פופ/רוק הכוונה ללהקות כמו בלינק ואופספרינג שנהיו עלובות כאלה וכבר אי אפשר להגיד שזה פאנק וזה כמו פופ כזה אבל עדיין מזכיר קצת רוק...

metal head

New member
בקשר לגריינדקור ולרוק פופ\רוק

אני לא חושב שהוא התכווןשלכול הסגנונות שמושפעים אלא שיש סוגי מטאל וגם הרוב שאפשר לנגן אותם בשילוה נמצויין עם מוזיקה קלאסית אפילו בלאק (מלודי). לאופספרינג ובלינק זה PUNK ROCK רוק\פופ זה להקות כמו האלה שבMTV מנגנות עם CLEAN GUITAR וחושבות שהם מגניבות, זה כולל גראנג` בריט רוק וכל השאר

MuffinMan

New member
רוק\פופ

לפי דעתי שאומרים רוק\פופ מתכוונים ללהקות כמו שאמרו פה של האמ טי וי וכ השטויות האלה, ולדוגמא אר אי אמ (לא עכשיו - אלא בתחילת דרכם) גם נחשבים לרוק פופ, כי זה לא ממש פופ ולא ממש רוק. אליאב

למעלה