שמירת רקע Gradient בפרמייר

enagid

New member
שמירת רקע Gradient בפרמייר

בוקר טוב לכולם,

אני נאבק קשות (וללא הצלחה) בשמירת רקע מסוג Gradient לסרט שאני עורך בפרמייר.
הבעיה היא שבפרמייר הרקע נראה חלק לחלוטין, ולאחר Export רואים פסים אופקיים המדגישים את מעבר הצבעים.
האם יש למישהו רעיון מה עלי לעשות בפעולת ה- Export?
צירפתי קובץ הממחיש את הבעיה (כשאני מקרין את הסרט בטלויזיה זה אפילו יותר מזעזע...)

תודה,
עדו

נ.ב. העלמתי את כל שאר האובייקטים בסרט על מנת להמחיש היטב את הבעיה

IdoShkedi

New member
באיזה פורמט אתה מייצא?

לצורך הבדיקה נסה להשתמש ב-h.264 עם הגדרות איכות כמה שיותר טובות:
Profile: High
Level: 5.1
Render at maximum depth
CBR
Target Bitrate: 30Mb/s (אפשר יותר, אבל ספק רב אם תראה איזשהו הבדל באיכות)

אם זה פותר את הבעיה, אחלה, אנחנו יודעים שזה עניין של דחיסה, ועכשיו אתה יכול לשחק עם איכויות שונות ולראות מה נותן איכות מספיק טובה בעיניך (או להישאר עם מה שפירטתי, אבל זה ייתן קבצים כבדים).

אם הבעיה נשארת, כנראה שמדובר בדחיסת צבעים שהיא חלק מהייצוא. אפשר לעשות כל מיני משחקים עם פורמטים לא-שגרתיים ותוכנות שיודעות לשלוט בעומק הצבעים, אבל זו הסתבכות כבדה ומיותרת, בסך הכל הגרדיינט שלך נראה סביר.

אגב, אני מדבר על מסך המחשב, זה שאתה רואה אחרת בטלוויזיה יכול להיות פשוט מגבלה טכנית של טווח הצבעים בטלוויזיה.

enagid

New member
בדיוק בפורמט אותו הצעת

תודה עדו. השתמשתי בדיוק בערכי הפרמטרים שציינת... לאחר חיטוט באינטרנט הבנתי שהבעיה די נפוצה והפתרון הוא ״ללכלך״ את הוידאו על ידי הוספת אפקט Noise עם אחוז נמוך מאד. זה אמנם טיפ טיפה מלכלך את ה- Gradient אבל בסך הכל משפר את המראה הכללי. תודה, עדו

enagid

New member
קובץ ענקי

אגב, בשימוש בערכי הפרמטרים שהצעת, תמיד מתקבלים קבצי ענק. למשל, בסרטון בן החמש עשרה דקות שלי (Full HD), מתקבל קובץ בגודל 3.5GB! איך זה שסרטי אורך מלא באיכות גבוהה מאד מגיעים קטנים יותר? שוב תודה, עדו

למעלה