כמו כל מאפה, יומיים-שלושה גג. במקפיא אפשר גם חודשים, אבל
הקירור וההקפאה (הביתית) לא עושים טוב למרקם וגם מייבשים... זה די מגעיל לחמם אח"כ. סופגנייה עדיף לאכול טרייה או לא לאכול בכלל.

גישתי לחיים לגבי מאכלים עתירי קלוריות (בפרט הלא בריאים ביניהם) היא שהם חייבים להצדיק את המחיר הקלורי שלהם, כלומר להיות טעימים להפליא. סופגנייה בלאו הכי משמינה רצח; אם היא לא חמה, טרייה וטעימה, לא רואה טעם להכניס לגוף כ"כ הרבה שומנים וסוכרים.
ממש לא... כמו אוזני המן, כמו קרמבו וכו' היא עונתית לגמרי
צצה בסתיו לקראת חנוכה וכמובן בחג עצמו. מיד לאחר מכן נעלמות הסופגניות. אולי במכולת לידך יש משהו חריג, אבל זה ממש לא מייצג את המצב בשאר המדינה. מעולם לא נתקלתי בסופגניות מחוץ לעונה למעט במקומות שמוכרים סופגניות אמריקניות, donuts, וגם זה לא עד כדי כך נפוץ במכולות.
מקפיאים וכשרוצים לאכול מחממים בתנור,ב- 50 מעלות חום בלבד,
או בטוסטר אובן.
במשך 15 דקות,ויש לך שוב סופגניה טרייה וחמימה .
בהקפאה בפריזר,כול המאפים נשמרים נפלא ,כשהם בתוך קופסא עם מכסה,
יותר מחודש ימים ,ללא כול בעייה.
אגב,גם הלחם נשמר נפלא בפריזר המון שבועות .
טעם של מאפה טרי יש אך ורק למאפה טרי, באפייה הראשונה. הקפאה היא אכן שיטה טובה לשמור מאפים לזמן ארוך והתוצאה לא רעה; אבל אחרי הקפאה וחימום, טובים ככל שיהיו, זה אף פעם לא באמת אותו הדבר.
ההקפאה גורמת למאפה להיות לח,ולכן מקבל מרקם רך בעת החימום,,
וגם ריח טוב -של מאפה טרי.(כולל גם חיום של לחם קפוא .)
אבל,, כפי שציינת,שאלה של טעם,ועל טעם וריח -אין להתווכח.
בכול מקרה ,למי שעד היום לא ניסה להקפיא, שווה לנסות ולהחליט.
ולכן חשוב לסגור היטב בשקיות כדי שלא יתייבש (נסי להקפיא לחם ללא שקית ותיווכחי).
לגבי טעם וריח, לא מכירה אף אחד שיעדיף קפוא על טרי ובצדק. אני גם חושבת שכמעט כל אדם שלא התנסה בהקפאה של לחם (או פיתות) במקפיא בשלב כזה או אחר, זה די סטנדרטי. עושים זאת כי במציאות לא תמיד אפשר לקנות טרי וזה פתרון נוח; אבל כל מקום שמשקיע ומכבד את עצמו מגיש טרי.
הוא חוזר להיות אכיל, הוא לא יכול לחזור להיות טרי...
אגב, אני לא מחממת בכלל; גם כדי לא לייבש וגם כי אני לא רוצה לאכול את הלחם חם (עם ממרחים קרים, למשל). מפשירים מחוץ למקפיא (בתוך השקית) ואז הוא לא מתייבש (יחסית). אבל לחם שהוקפא לעולם לא יחזור להיות לחם טרי שנאפה זה עתה. זו המציאות...