שמירת נגיעה

אני לא זוכרת איפה קראתי את זה

אבל היה איזה קטע של שו"ת, ומישהי שאלה רב אחד על כך שהדוד שלה כל הזמן נותן לה כיף, או סתם לחיצות ודברים כאלה, והיא אמרה שהיא לא כ"כ אוהבת את זה אבל זה דוד שלה, ולא נעים לה מזה. אז אותו רב ענה לה שאם זה באמת אכפת לה (משו כזה , אני לא ממש מדייקת אבל בערך) אז שתדבר איתו ותסביר לו שהיא שומרת נגיעה והיא מבקשת שיפסיק עם הדברים האלה), אני חושבת שאם זה באמת אכפת ואת שומרת נגיעה, אז את יכולה בפעם הבאה שאותו שכן בא אלייך להגיד לו את זה. אולי זה נשמע מגוחך אבל אני הייתי עושה את זה.

reutרעות

New member
אני חושבת שאת טועה...

ו-ב-ג-ד-ו-ל!!!!! וכבר אמרתי לך את זה... הרב הזה כנראה מאוד מחמיר! מדודים שלך אין לך סיבה לשמור נגיעה!

הבהרתי לך את הנקודה בצ'אט

אבל אני אגיד לך שוב, אולי תגידי שאני מחמירה מדי, אבל נגיד שהדוד הזה הוא בעלה של אחות של אמא של אותה מישהי, ואז נכון הוא נקרא דוד אבל זה לא כמו דוד שהוא אח של האמא של אותה מישהי. נתתי לך דוגמא מהחיים הפרטיים שלי......!!!!! את אומרת שאני טועה ובגדול ושאני דפוקה, אני לא אכחיש חוץ מאשר זה שאני ממש לא חושבת שאני טועה, אני לא שומרת נגיעה מאחי או מאבא שלי או מהבני דודים אבל הבהרתי לך ממה כן.

מוצארט

New member
דווקא כאן את טועה

ממה שידוע לי, דוד יכול להתחתן עם האחיינית שלו, ולכן יש איסור נגיעה, כי הם לא אסורים אחד לשני. קפיש?

אז ככה.

כעיקרון, לדוד כן מותר לשאת את אחייניתו לאישה, זה שקיימים עכשיו גדרים העובדה הזאת לא מתבטלת ולכן גם ההלכה של נגיעה בין אח של האם או האב לבין הילדים שלה/ו לא תתבטל. כלומר, הגדר הוא ע"פ חז"ל, לא זוכרת בדיוק ממתי ומאיפה זה בא, וההלכה של הנגיעה היא מדאורייתא, כך שגם אם ביטלו או היכולת של הדוד להתחתן על אחייניתו לא בוטלה ההלכה שאסור לו לגעת בה יש מבין?

שרוך

New member
או קי נגיעה

בס"ד הי לכולם כן כן אני שומר נגיעה!! כי אני בתהליך של התחזקות וזה חשוב לי !! אני שוחה מעורב לא בראש שקט אבל כן אני שוחה !! שמרו על קשר שרוך נ.ב ממחר באיזור 6 אני כבר לא פה!!

o.k.

אני שומר נגיעה... אמממ... הלכה,כנ"ל אם שרוך... ות'אמת אני כבר לא נגעתי בים או בירכה כבר איזה שנה וחצי... אבל פעם הייתיהרבה פעמיים הולך עם אחי לים נפרד ומאז אני הולך רק לנפרד... ובקרוב שאני ילך כל סוף סוף זה יהיה נפרד...

יש לי שאלה ???.

ב"ה לא בדקתי את ההלכה אבל אולי אתם יודעים האם אישה נשואה צריכה שמור נגיעה ?

mayakol

New member
אישה נשואה

צריכה לשמור כמו אישה רווקה. היא לא שומרת נגיעה מבעלה (חוץ מבימים שהיא אסורה עליו) אבל משאר האנשים היא צריכה כמובן... וזה כמו שאישה נשואה צריכה להקפיד יותר על גדרי הצניעות בלבוש מאישה רווקה, כך אישה נשואה צריכה יותר להקפיד (אבל רצוי להקפיד תמיד כמובן) על ענייני נגיעה... היא כעת אשת איש, ולא חסרות בעיות. היו דברים מעולם.

kinley

New member
הלו שירה- יש לך כישרון......../images/Emo6.gif

הרגת אותי אז מה אני צריכה להיות יותר צנועה מרווקה!? ממליצה על רעלה!?!?!

mayakol

New member
שלום לבחורה האובדת!!!!

לא אומרים שלום? מה נשמע? מה איתך? התגעגענו!!! כן, בעיקרון את צריכה להיות יותר צנועה מרווקה, אבל אני מבינה שעלייך זה לא הכי עובד העניין הזה.. מכבדת את ההחלטות שלך... ולא, אני לא ממליצה על רעלה... לא אוהבת איך שזה נראה על בחורות
מעדיפה את הכיסוי ראש הקונבנציונלי...

למעלה