שמירת נגיעה

eviv

New member
כמו שכבר הזכירו כאן קודם...

מצוות נגיעה או שמא אי הנגיעה שהיא על פי ההלכה דיי מכלילה הרבה דברים בילתי נחוצים. כי כמו שכבר אמרו היא לא מגדירה את ההבדל שבין נגיעה כאשר אתה עובר באוטובוס ויש צפיפות לבין נגיעה מפורשת של בן בבת, לפי דעתי הכוונה של הפוסק זה לא לומר תיזהרו שאתם חיוצאים מהאוטובוס הצפוף פן תיגעו בבשר של אדם אשר לא במינכם. הכוונה הרי הייתה אל תגעו במין השני בצורה מינית וכיוצא מזה... טוב אני חושב שכולם כמעט יודעיים כבר את התשובות אבל בכל מקרה... אני לא שומר נגיעה המניע שלי שאנ לא רואה את המצוות הזאת הגיונית אני חושב שיש קשר כי אני לא שומא על נגיעה וגם כשאני הולך לים זה בחוף מעורבב. טוב את דעתי כבר כתבתי למעלה

../images/Emo45.gif

גם אני לא שומרת נגיעה אבל זה בגלל שאני סתם לא קשורה... חוצמזה במי כבר יש לי לגעת?? באבא שלי?? בכלבי האהוב?

lali37

New member
לדעתי זה לא נכון

אני לא חושבת שהפוסק התכוון בצורה מינית הוא התכוון נגיעה-כל נגיעה!!! כי בעיקרון האיסור לא בא מחשש שזה יתפתח למשהו אסור אלא (ואני לא מבינה בזה ממש אז זה יצא לא ברור:) שהבת עוד לא טבלה במקוה ולכן היא טמאה או משהו כזה...

נכון.

המקור הוא בנידה. כעיקרון אם אישה רווקה תטבול תהיה בעיה כי כן (חוץ מאיסור נגיעה כמובן) יוכל גבר לגעת בה.

עטרה ש

New member
טוב עכשיו אני...

אתם שומרים נגיעה? כן אם כן מה המניע? זה מצווה זה ברור שצריך לשמור נגיעה. והאם זה שאתם שומרים נגיעה משפיע עליכם על שחיה מעורבת ז"א- האם זה שאני אשמור נגיעה חייב לבוא על כך שאני אשחה מעורב.? מה דעתכם?-טוב אז רוב אהאנשים פה כתבו שזה לא קשור אבל לפי דעתי זה כן קשורומי ששומר נגיעה לא צריך ללכת לשחיה מעורבת!!! ולפי דעתי שתיהן הן מצוות שכל בן אדם דתי חייב לקיים כמו שחייב לקיים כל מצוה אחרת!!!

טוב אז ככה...

בעזר"ה שומרת נגיעה: לא. מה המניע: ברור שכתוב בהלכה שאסור, לא מבינה את הקטע... בקשר לשחיה מעורבת אני לא הולכת בכלל לים אז ככה שאין לי מה הלגיב על זה...

reutרעות

New member
כן!!!

וזה כל הקטע של ההלכה!!! אחד מהשבט שלי אמר לי משהו מאוד נכון (למרות שהוא לא שומר...אבל זה בגלל סיבה טיפשית ביותר...) הוא אמר לי- שנגיעה בין גבר לאישה צריכה לבוא מאהבה, ולא אהבה בין גבר לאישה תבוא מנגיעה...הבנת??? לפי דעתי המשפט הזה הוא הגיוני ביותר! הראש של הבנים (סליחה לכל מי שנכלל במושג זה) הוא מעוות לחלוטין! (לפחות חלקם...) את לא יודעת מה עובר להם בראש שהם רואים איזה בחורה *** (לא שייך לכתוב מילה זו כאן!) וכן! כל הנורות אצלם נדלקות!!!

מצטערת להגיד לך...

בעזר"ה שבאמת את עושה הכללות על בנים! יש בנים ברוחשם שיש להם עוד קצת שכל בראש... מה הקשר לאהבה עכשיו? אני מדברת על סתם לבוא וללחוץ לבן יד. אני לא מדברת על חבר!

beckham17

New member
חבל...

כנראה שאת לא מכירה בנים... אין אפוטרופוס לעריות! ומה עם איסור לגעת בנידה? בזה את גם לא מאמינה?

תחיה

New member
רבקה...

בעזר"ה אם הבנת אז כול הכבוד! ולא, את לא תקועה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mayakol

New member
רגע יערית...

כתבת ש"יש בנים ברוחשם שיש להם עוד קצת שכל בראש..." מי יחליט לאיזה בנים יש ולאיזה אין? תאמרי- ממנו אני שומרת נגיעה, הוא דווקא בסדר, הוא לא יחשוב עליי כך וכך, אז בוא אוכל לגעת... זה לא פשוט. אי אפשר להגיע למצב כזה. מה גם שיש את עניין הטומאה כך שאין על מה לדבר.

למעלה