שמירת נגיעה

אושרה1

New member
שמירת נגיעה

בס"ד אז נדבקתי מאריאל וגם אני עושה סקרים: אתם שומרים נגיעה? אם כן מה המניע? אם לא, למה? והאם זה שאתם שומרים נגיעה משפיע עליכם על שחיה מעורבת ז"א- האם זה שאני אשמור נגיעה חייב לבוא על כך שאני אשחה מעורב.? מה דעתכם? שבוע טוב אושרה

lali37

New member
../images/Emo11.gif

אני שומרת... ואני לא חושבת שלשמור נגיעה ולשחות נפרד חייב לבוא ביחד... בדר"כ זה בא אבל לא תמיד... זה גם תלוי בסיבות שבגללן אתה שומר או לא שומר על נגיעה ושחיה מעורבת

lali37

New member
בעיקרון בגלל שצריך...

כל הסיבות האלה של כבוד ואת הופכת את עצמך לזולה וכל מיני כאלה לא עובדות עלי כשאני צריכה לעבור באוטובוס ובן עומד במעבר ולא בקטע שלו לזוז... וגם אם הוא יזוז קצת אני בטח אגע בו.... זה נראה לי לא ממש קשור לכבוד וזה לא הופך אותי ליותר זולה או משהו כזה... אז... בגלל שצריך...

אז ככה

ב"ה אני שומרת נגיעה .. והמניע היא ההלכה ..... והשחייה המעורבת לא משפיע למרות שאני שתדלת לשחות בנפרד....

coolit

New member
למה?..|בלוןכ|

כי ככה זה, לא?.. כי צריך?.. כי זו מצווה?.. כי לא זו עבירה?.. לא הבנתי את השאלה. שחייה מעורבת זה.. זה צניעות בבגדים כאילו.. זה לא קשור, אבל בד"כ מי ששומרת נגיעה היא גם ברמה של לא לשחות מעורב.

beckham17

New member
נסיון כרסום בתואר שלי...

סבבה אושרה, אני זוכר... וגם את אשקלוני לא שכחתי...
בכל אופן: אתם שומרים נגיעה? כן! אם כן מה המניע? המניע? ההלכה... וזאת הלכה הגיונית ביותר! אם לא, למה? אני כן! והאם זה שאתם שומרים נגיעה משפיע עליכם על שחיה מעורבת ז"א- האם זה שאני אשמור נגיעה חייב לבוא על כך שאני אשחה מעורב.? מה דעתכם? לדעתי זה לא שייך. גם אני בצעירותי, אחרי הבר מצוה, למרות שהתחלתי לשמור נגיעה, עוד הלכתי לים מעורב...

למעלה