שמירה על הצמיג

djal

New member
שמירה על הצמיג

במה הייתם ממליצים להשתמש לשמירה על הצמיג ולהאט התבלות? (מעדיף להימנע מ- "שמן ייעודי שמוכרים בחנויות אופניים"-לא אוהב את הטריקים השיווקיים האלה)
תודה

זכיר

New member
אולי לעטוף בצמר גפן?

הצמיג מתבלה משחיקה מכנית. לא תרכב, לא ישחק. כן תרכב, כן ישחק. וגו.

oren_hershco

New member
לא מדויק

הצמיג גם מתיישן בגלל קרינת UV וחימצון. גם אם לא תרכב מטר, צמיג בן 10 שישב בארון בחושך לא ישתווה לצמיג שזה עתה יוצר.במכוניות, צמיג בן יותר משלוש שנים כבר נוסע רע, אוחז רע ומועד יותר לפנצ'רים, ללא תלות במרחק שנסע.

זכיר

New member
אולי השאלה צריכה להיות איך לאכסן צמיג? צריך לשאול את השואל

djal

New member
חבר, לא צריך לתת תשובות מתנשאות

אתה יודע למה התכוונתי ואם אין לך משהו חכם לומר, עדיף שלא לומר.

זכיר

New member
נו, אז כנראה שלא הבנתי. מה שחשוב זה שאחרים

הבינו ונתנו לך תשובה.
ובהערת אגב, אני שמח להודיע לך שאני לא עושה פסיכומטרי לכל מילה או משפט שאני מוציא מהפה. ואולי אפילו חשוב לי להגיד משהו טפשי מדי פעם. נסה בעצמך, אולי אפילו תודה לי. אולי חבריך יודו לי.

djal

New member
בעיקר איבוד גמישות הגומי

אם זה בגלל שמש או התיישנות.
בעבר השתמשתי בספריי סיליקון אחת לחודש (כמו זה שמשמש לגומיות ברכבים/אופנועים) רק ששמעתי גרסה שטוענת שזה עושה אפקט הפוך והדעות לכאן או לכאן.
אז חוץ משימור פסיבי (לא לשים אופניים בשמש למשל), האם יש חומר מסויים או צורת שימור מסויימת שהוכחה כיעילה להאטת התבלות הצמיג.
(ולא מדובר על איפסון אלא על האופניים שבשימוש יומיומי)
תודה.

אגב אנקדוטה, בפעם האחרונה שנקרע לי הצמיג (הגומי נקרע לחלוטין ונותר בחצי גלגל רק מבנה המתכת של הצמיג), ננזפתי ע"י מכונאי האופניים בחנות בעירי איך אני לא משמן אחת לשבוע את האופניים ב-WD40, שלטענתו שומר על הצמיג.
אני פחדתי לנסות על הצמיגים שלי ולדעתי זה עושה אפקט הפוך, אשמח לשמוע אם מישהו התנסה.

WD40?!

מעניין אותי מי המכונאי שנזף בך...וטען שWD40 לשימון....או לצמיג (פעם ראשונה בחיים ששומעת שטות כזו)
אגב איזה צמיגים יש לך?

steiff

New member
אלמנטרי, מיס ווטסון...

זה המכונאי שמקבל אחוזים על כל צמיג שהוא מצליח למכור. ריסוס סדיר של צמיג ב-WD40 מגדיל את מכירות הצמיגים.

מכונאי הוא לא איש מכירות, אדון יוסטון

ועכשיו ברצינות, מכונאי יושב רק בסדנא, ואם צריך להחליף צמיג שהתייבש אז שואלים לפני אם הלקוח מסכים להחליף, באיזו עלות וכו׳ואם יש חנות אופניים שמוכרת את השטות של הWD-40 אז בכלל המצב בקאנטים..טוב שלא נאמר לשמן עם שמן חמניות את מערכת..

steiff

New member
בלא מעט חנויות אנשי המכירות מלכלכים את הידיים

והמכונאים גם מסייעים במכירות. ברור שהאפשרות שמכונאי ממליץ ביודעין המלצות שיובילו לבלאי מואץ (ובעקבותיו להכנסות לחנות בעקבות רכש חלפים או עבודת תיקון) נשמעת כמו תיאוריית קונספירציה ולא כמו אפשרות של ממש, אבל במדינת הקומבינה המזרח תיכונית שלנו הכל יכול לקרות. אני מקווה שמדובר באי הבנה, למרות שיש אנשים שכל כך משוכנעים ביכולות של תרסיס הפלאים הזה שהם אפילו משתמשים בו בתור דאודורנט.

יעקב 471

New member
מסכים לגבי טריקים שיווקיים.

אין מה לעשות , צמיג נשחק במשך הזמן ומשך החיים תלוי בעיקר בסוג הצמיג ובהתנסות האישית שלך . מכיון שאיני רוכב שטח אין לי דעה בנושא הספציפי. אני יכול להגיד שלפחות לגבי רכיבת כביש יש המון סטיגמות שמנופחות ע"י החנויות ע"מ להגדיל מכירות , ולכן עדיף שתחליט לבד .

creth11

New member
אתה לא רוכב מספיק, אם תרכב מספיק הצמיג ישחק לפני שיתייבש

אצלי הצמיגים ניפרדים ממני או בגלל שחיקה או בגלל תיקול אלים בסלע הרבה הרבה לפני שהם מתחילים להיתייבש.
WD 40 תשים לפרצוף של היועץ אולי זה יואיל לו ויחכים אותו, בטח שלא לצמיגים.
רוכב שטח, לא יודע מה קורה בכביש או ברחוב, מצטער זה מחוץ לתחום שלי.

זכיר

New member
גם בכביש

אפילו צמיג אימונים כמו ארמדילו שאמור לתת יותר עמידות על חשבון פחות אחיזה הגיע למצב שהגומי בשכבה החיצונית של הצמיג נעשה דק כניילון (והתחיל להתקלף מהשכבה העמוקה יותר) הרבה לפני שנראו סימני התייבשות של גומי (סדקים וכולי).

steiff

New member
שמן יעודי שמוכרים בחנויות אופניים

צמיג לא צריך שימון וציפוי בספריי זה או אחר. שמור עליו נקי, הרחק מכימיקלים (כולל שמנים יעודיים שקונים בחנויות אופניים) ונקה אותו משברי זכוכית וחתיכות מתכת שנשארו עליו בסוף הרכיבה, כדי שאלה לא יחדרו עמוק ויגרמו נזק נוסף. אם אחרי שנה הצמיג סובל מבלאי כתוצאה מחשיפה לאטמוספירה יותר מאשר מבלאי כתוצאה מחשיפה לקרקע, נראה לי שהדבר הנכון לעשות יהיה למכור את האופניים ולקנות במקומם זוג נעליים טובות להליכה.

המלצה שלי

מה שאני עושה באופני כביש שלי (שאני מוציא אותם בערך פעמיים בשנה לסיבוב) זה:
*להוציא את האויר מהפנימית- שומר גם על הפנימית וגם על הצמיג, ככה הם רפויים. בסה"כ אני מנפח את האופניים פעמיים בשנה, אז זה לא כזה נורא.
*לשמור במקום מוצל- אצלי הם מאוכסנים בבית. אין שמש, אין גשם, יש קצת לחות אבל ככה זאת ישראל.
*שימון בשמן מיוחד וייחודי שאני מכין בבית ממיץ רימונים וטאלק. עובד מדהים ואם אתה רוצה אני מוכן למכור לך במחיר סמלי

oferbic

New member
אם היצרן של הצמיג לא ממליץ, זה אמור להספיק

כדי להבין שמדובר בבולשיט אחד גדול.
יש כלמיני ספריים שמשתמשים בהם ליופי בלבד, בעיקר בתחום הרכב המוטורי, ואני משער שבחנויות אופניים יהיו כאלו שישתמשו בזה כדי לגרום לאופניים להראות חדשים ומבריקים.

big99

New member
לחפש ביוטיוב : fishing with wd40 ,יש הטוענים שהשמן יעיל לדיג

למעלה