שמירה על הפועלים

מירב2248

New member
שמירה על הפועלים

איציק, בזמן שאנחנו בנינו היתה תקופה שקטה ועדיין היו הנחיות של ועדת הבטחון בישוב להציב
שומר בכל אתר שיפוצים/ בניה. המימיון של כך היה של המשפץ. גם אז היתה שמירה של היישוב כמו שהיא קיימת היום. ועדיין יש כאן תחושה של חוסר בטחון. יש הרבה ילדים שפוחדים אפילו להוציא את הכלב שלהם לטיול לבד בגלל הפועלים.
הועד שוקל הרבה תקנות מקומיות. מדוע לא לשקול לחייב את המשפצים בתקופה הזאת להציב שומר על הפועלים שלהם. לא מזמן היו כאן פריצות ואנחנו לא רוצים מקרים חמורים יותר. להכניס או להכניס את הפועלים זה בהחלט שיקול בטחוני וגם פוליטי . אבל להציב שומר זו היתה החלטה של ועד הישוב ושחר אף הסביר לי שהועד ביטל אותה עקב פניות של משפצים שהעול הכלכלי כבד עליהם. נראה לי שבתקופה כזאת השיקול הזה לא שווה לשיקולי תחושת הבטחון של התושבים.

זה צריך להיות חלק מהשיקולים

שבהחלטת האנשים אם לשפץ או לא .
לא יתכן שאנשים יבחרו לשפץ מבלי לקחת בחשבון מחיר כבד כלכך שמשלמים השכנים.

מסכימה לחלוטין שעלולה להיות בעיה ביטחונית אבל

הבעיה הממשית כרגע היא הבעיה הבטיחותית. כבר מזה זמן רב שלא בטוח ללכת ברגל ברחוב אהוד (מתחילתו ועד פינת נחל מודיעין).
המדרכה חסומה והולכי הרגל נאלצים לרדת לכביש, מידי פעם מגיעות משאיות בטון וכל מיני כלי רכב ענקיים (לחפירות של מרתפים וכו') שחוסמות גם את הכביש ועוד ועוד מפגעים רבים שמסכנים בעיקר את הולכי הרגל.
וברגע שבית אחד מסיים את השיפוץ וכולם נושמים לרווחה, בבית אחר מתחילים (כנראה הקבלן לא יכול לשפץ בו זמנית) ככה שבכל זמן נתון יש מפגע בטיחותי (וזה לא נגמר)
אני מנסה לעודד את הילדים שלי ללכת ברגל לכל מקום ביישוב, אבל עם מפגעים כאלה - אני מעדיפה להסיע אותם לכל מקום.

סדר הדברים היה אחר

התשלום עבור שומר בכל אתר הוא עול כבד.
נעשתה פניה לגורמי הצבא, כדי למצוא פתרון עם עלות כלכלית נמוכה יותר.
והפתרון, שאושר על ידי הצבא, הוא שומר על הפועלים שמתנייד ומסייר בין כלל האתרים, ונותן פתרון גם בפטרול ברחובות היישוב, בשעות העבודה.

למעלה